Prvi derbi sezone ni prinesel golov

Maribor - Olimpija 0:0

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Jug, Žunič, Vidali.
* Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Rajčević, Viler, Vrhovec, Pihler (od 86. Mulahusejnović), Hotić, Kotnik (od 61. Tavares), Požeg Vancaš (od 71. Kramarić), Mešanović.
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Bagnack, Samardžić, Maksimenko, Tomić, Putinčanin, Savić (od 27. Jurčević), Menalo (od 90. Valenčič), Suljić, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Milec, Rajčević; Menalo, Valenčič.
* Rdeči karton: Maksimenko (15.).

Tradicionalni derbi med Mariborčani in Ljubljančani ni napolnil Ljudskega vrta, zaradi slabega vremena in poletnih počitnic se je v mariborskem nogometnem hramu zbralo 6.600 gledalcev, prestižna tekma pa se je končala brez golov.

Olimpija je po dveh zmagah nad Bravom in Domžalami prvič v tej sezoni remizirala, medtem ko Maribor tudi na tretji prvenstveni tekmi ni okusil slasti zmage. Pred današnjo tekmo je izgubil proti kranjskemu Triglavu in remiziral z velenjskim Rudarjem.

Prvo (pol)priložnost so si v šesti minuti priigrali Mariborčani, ki so nastopili brez svojega kaznovanega ideologa in dolgoletnega člana Olimpije Roka Kronavetra ter poškodovanega Luke Zahovića, strel Jasmina Mešanovića z roba kazenskega prostora pa ni povzročil preglavic gostujočemu vratarju Nejcu Vidmarju.

Še bolj obetavno akcijo so dve minuti kasneje uprizorili Ljubljančani, po kombinirani akciji pa je v uvodnih minutah zelo razpoloženi Luka Menalo le za las streljal mimo desne vratnice domačega vratarja Kenana Pirića.

Ljubljančani so bili v uvodnih minutah več pri žogi, v 15. minuti pa so ostali brez stebra obrambe Vitalijsa Maksimenka, ki mu je sodnik Matej Jug pokazal rdeči karton po grobem startu nad Mešanovićem.

Po izključitvi Latvijca so Ljubljančani nadaljevali svojo igro kratkih podaj, jalovo premoč pa so od tedaj naprej imeli izbranci domačega trenerja Darka Milaniča. A ti si v prvem polčasu niso priigrali izrazitih priložnosti.

Še najbolj nevarno je bilo pred ljubljanskimi vrati v 30. minuti, ko je Mitja Pirih s petih metrov slabo zadel žogo, ki je bila nato lahek plen za Vidmarja, ter v sodnikovem podaljšku, ko je "bomba" Andreja Kotnika s 25 metrov švignila mimo desne vratnice Olimpije.

Mariborčani so v začetku drugega polčasa pritisnili proti vratom izbrancev ljubljanskega stratega Safeta Hadžića, poskus Rudija Požega Vancaša v 47. minuti pa je pravočasno zaustavil Kamerunec Macky Bagnack. Milanićevi izbranci so imeli pobudo, a obramba gostov je bila zbrana in na pravem mestu.

V nadaljevanju je igra v glavnem potekala med obema kazenskim prostoroma. Gostujoča zasedba je najlepšo priložnost zapravila v 80. minuti, ko se je po "projektilu" Maria Jurčevića s 30 metrov izkazal Pirić.

Domača ekipa je najresneje zapretila v 87. minuti, rezervist Nardin Mulahusejnović je le minuto po svojem prihodu na zelenico streljal mimo levih vrat Olimpije.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 3. avgusta, gostovala v Murski Soboti, Olimpija pa bo dan kasneje gostila kranjski Triglav.

Obe ekipi bosta na mednarodno sceno stopili že sredi prihodnjega tedna: Maribor bo v okviru povratne tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v sredo gostoval v Stockholmu, kjer bo proti švedski ekipi AIK branil prednost enega gola (2:1), Olimpija pa bo dan kasneje gostila turški Malatyaspor. Na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo sta se tekmeca v Turčiji razšla z nedoločenim izidom 2:2.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Prvi veliki derbi sezone 2019/20 bo tokrat na sporedu že v 3. krogu. Bo slavil državni ali pokalni prvak?

DELI NA