27.09.2021 | A
Prvenec Kurtića in Štulca, v polno tudi Gorenc Stankovič in Šeško

Matjaž Kek bo jutri razkril seznam nogometašev za oktobrski tekmi z Malto in Rusijo, v minulem tednu pa smo videli dva slovenska zadetka. Jasmin Kurtić se je ob asistenci veselil prvenca v dresu PAOK-a, Leo Štulac je prvič zadel v Serie A, uspešna sta bila tudi Jon Gorenc Stankovič in Benjamin Šeško.

PAOK je po uvodnem porazu dobil tri zaporedne preizkušnje, Jasmin Kurtić je v celoti odigral tekmi s Panetolikosom (1:2) in AEK-om (2:0). Kurtić je bil z asistenco in strelskim prvencem z bele točke osrednji junak zmage nad atenskim klubom.

Sturm se je z zmago na Dunaju utrdil na drugem mestu avstrijske lige. Sturm je v mrežo Rapida pospravil tri žoge, zadnjo po udarcu Jana Gorenca Stankoviča, ki je odigral vseh 90 minut srečanja. Slovenski branilec je ob pokalni zmagi nad Hohenemsom igral od 65. minuti, Benjamin Šeško pa je dosegel enega od osmih golov v mreži Kalsdorfa. Ob ligaški zmagi nad Wolfsbergerjem je na zelenico prikorakal sredi drugega polčasa. Tirol je s 4:2 odpravil Ried in vknjižil prvo ligaško zmago sezone, Žan Rogelj je v 90 minutah igre podal za zadnji zadetek gostiteljev.

Za italijanskimi klubi je vojni spored. Empoli je na svoj račun dodal dve zmagi. Modri so med tednom z 0:2 premagali Cagliari. Leo Štulac je v 69. minuti, kmalu po vstopu v igro, s prvencem v Serie A potrdil zmago modrih. Stojanović je igral do 64. minute, v celoti pa je odigral tekmo z Bologno, ki jo je Empoli ugnal 4:2. Tako Stojanović kot Štulac sta se izkazala z asistenco, Stojanović je podal za drugi, Štulac pa za četrti gol Empolija.

Atalanta je z 2:1 premagala Sassuolo, Iličić je igral od 63. minute, zadnje pol ure pa je odigral tudi v dvoboju z Interjem. Obračun v Milanu se je končal z izidom 2:2. Domen Črnigoj je ob porazu z Milanom igral od 53. minute, v dvoboju s Torinom, ki se je končal z izidom 1:1, pa je v igro vstopil v 65. minuti. Vid Belec je s Salernitano vknjižil prvo točko, čeprav je Verona že vodila z 0:2. Sassuolo je novinca v Serie A ugnal z 1:0.

Atletico si je v sedmem krogu španskega prvenstva privoščil prvi spodrsljaj. Madridčani so se z gostovanja pri Alavesu vrnili brez točk, Jana Oblaka je v četrti minuti tekme premagal Laguardia. Rdeče-bele so bili uspešnejši v torek, ko so z 1:2 slavili pri Getafeju.

Middlesbrough je na gostovanju pri Readingu doživel tesen poraz, Andraž Šporar je zelenico zapustil v 79. minuti. Nekdanji prvoligaš se z devetimi točkami nahaja na 18. mestu druge angleške lige.

Na Hrvaškem so po pokalnih preizkušnjah odigrali tekme desetega kroga državnega prvenstva. Osijek je brez pomoči Damjana Boharja in Maria Jurčevića ugnal Šibenik, Hajduk pa je z 1:0 premagal Lokomotiva. Jan Mlakar je v 81. minuti podal za gol Marka Livaje, zelenico pa je zapustil pet minut kasneje. Adam Gnezda Čerin je odigral celotno tekmo v Veliki Gorici, ki je po nekaj preobratih in golu v 91. minuti pripadla Rečanom.

Miha Zajc je zaradi poškodbe izpustil dve zmagi Fenerbahčeja, Miha Mevlja pa je s klopi spremljal remi in zmago Alanyasporja. Nejc Skubic je odigral pomembnejšo vlogo pri dve remijih Konyasporja. Dvoboja s Trabzonsporjem in Kasimpaso sta se končala z 2:2, bočni branilec pa je na svoj račun vpisal 180 minut igre. Jure Balkovec je v celoti odigral obračun Karagümrüka in Antalyasporja (0:0), ob visokem porazu v Sivasu pa je v 42. minuti zamenjal Mehdija Benatio.

Jaka Bijol je v zadnji vrsti CSKA-ju pomagal do zmage pri Nižnem Novgorodu, Korošec se je v devetem krogu veselil pete zmage, CSKA pa se s 16 točkami nahaja na peti poziciji.

Ferencvaroš je med tednom dobil dvoboj s Fehervarjem, Miha Blažič je poveljeval obrambi čete iz Budimpešte, sredi drugega polčasa pa je prejel tudi rumeni karton. Zeleno-beli so zmagovalni niz podaljšali tudi v mestnem derbiju z Ujpestom, ki so ga premagali s 3:1. Primorec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Pogon Luke Zahovića, ki je v igro vstopil v 72. minuti, je dobil obračun z Wislo iz Krakowa. Pogon se s 16 točkami na devetih tekmah nahaja na četrtem mestu poljske lige.

Lugano je na dveh tekmah vknjižil štiri točke, med tednom se je z Grasshoppersom razšel z rezutatom 1:1, v nedeljo pa je z 2:3 slavil v Lucernu. Sandi Lovrič je izpustil prvo srečanje, v celoti pa je z rumenim kartonom v statistiki odigral nedeljsko preizkušnjo.

Igor Vekić je s klopi pospremil remi Paços de Ferreire in Belenensesa.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA