27.03.2018 | 1. SŽNL
Prvakinje s prednostjo, nadaljujemo 15. aprila

Vodilni trojec SŽNL ŽNK Moje-lece.si, ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana ima po 14 krogih odigranih 12 tekem. V vodstvu ostajajo jesenske prvakinje, ki so s 5:0 slavile v Ljubljani. Olimpija je s teniških 6:0 odpravila Cerklje, Ankaran pa je odnesel točke s Štajerske.

Prvenstvo se nadaljuje 15. aprila.

SŽNL, 14. krog, 25.3.
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran 1:3
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 6:0
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 5:0

15. krog, 15.4.
ŽNK Ankaran – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00)
ŽNK Ceklje – ŽNK Krim Rolljet (16.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci (16.00)

Lestvica strelk po 13. krogu:
Tina Paliska (ŽNK Ankaran) 21
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 20
Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 15

Ulbinova v sijajni formi

Vodilna ekipa lige ne popušča. Tokrat so Radomljanke so s 5:0 slavile zmago v Ljubljani. Dva gola so varovanke Gregorja Moharja dosegle v 1. polčasu, tri v nadaljevanju tekme. Mrežo domače vrste, ki jo vodi David Fekonja, je prvo načela Barbara Kralj, ki je zadela tudi za 0:4. Ostale tri gole je prispevala Karmen Ulbin, ki je na zadnjih štirih tekmah SŽNL dosegla šest zadetkov, skupaj v SŽNL 39.

Tudi Morijeva

Ljubljanska Olimpija je do 40. minute lomila odpor Gorenjk, po tem so gostiteljice napolnile njihovo mrežo. Prvi gol je dosegla Tjaša Tibaut, potem je dobro formo z dvema zadetkoma potrdila mladinska reprezentantka Adrijana Mori. Med strelke so se vpisale še Neža Bizjak (njen prvi gol v tej sezoni), Natalija Golob in Evelina Golob.

V režiji Paliske

Ankaran je uresničil namere, da se dokoplje do novih točk. To mu je uspelo na gostovanju v Mariboru, kjer so Primorke slavile s 3:1. Že sam začetek tekme je bil tak, da si boljšega Primorke ne bi mogle želeti. Tina Paliska je v 1. minuti zadela za 0:1, v 28. minuti pa je nekdanja igralka futsala povišala na 0:2. Domačinke so zadele v pravem trenutku, v 43. minuti je stresla mreža Ankarana po golu Isabelle Pleterski.

V nadaljevanju so bile gostje spet zbranejše pri zaključku akcij. Eno od teh je kronala Alessia Sarnataro, ki je v 63. minuti zadela za končnih 1:3. 24-letna italijanska igralka je zadnje štiri tekme začela v prvi postavi, na zadnjih treh tekmah pa se je vpisala med strelke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/R.Z.

SORODNE NOVICE

 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.

DELI NA