27.03.2018 | 1. SŽNL
Prvakinje s prednostjo, nadaljujemo 15. aprila

Vodilni trojec SŽNL ŽNK Moje-lece.si, ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana ima po 14 krogih odigranih 12 tekem. V vodstvu ostajajo jesenske prvakinje, ki so s 5:0 slavile v Ljubljani. Olimpija je s teniških 6:0 odpravila Cerklje, Ankaran pa je odnesel točke s Štajerske.

Prvenstvo se nadaljuje 15. aprila.

SŽNL, 14. krog, 25.3.
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran 1:3
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 6:0
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 5:0

15. krog, 15.4.
ŽNK Ankaran – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00)
ŽNK Ceklje – ŽNK Krim Rolljet (16.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci (16.00)

Lestvica strelk po 13. krogu:
Tina Paliska (ŽNK Ankaran) 21
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 20
Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 15

Ulbinova v sijajni formi

Vodilna ekipa lige ne popušča. Tokrat so Radomljanke so s 5:0 slavile zmago v Ljubljani. Dva gola so varovanke Gregorja Moharja dosegle v 1. polčasu, tri v nadaljevanju tekme. Mrežo domače vrste, ki jo vodi David Fekonja, je prvo načela Barbara Kralj, ki je zadela tudi za 0:4. Ostale tri gole je prispevala Karmen Ulbin, ki je na zadnjih štirih tekmah SŽNL dosegla šest zadetkov, skupaj v SŽNL 39.

Tudi Morijeva

Ljubljanska Olimpija je do 40. minute lomila odpor Gorenjk, po tem so gostiteljice napolnile njihovo mrežo. Prvi gol je dosegla Tjaša Tibaut, potem je dobro formo z dvema zadetkoma potrdila mladinska reprezentantka Adrijana Mori. Med strelke so se vpisale še Neža Bizjak (njen prvi gol v tej sezoni), Natalija Golob in Evelina Golob.

V režiji Paliske

Ankaran je uresničil namere, da se dokoplje do novih točk. To mu je uspelo na gostovanju v Mariboru, kjer so Primorke slavile s 3:1. Že sam začetek tekme je bil tak, da si boljšega Primorke ne bi mogle želeti. Tina Paliska je v 1. minuti zadela za 0:1, v 28. minuti pa je nekdanja igralka futsala povišala na 0:2. Domačinke so zadele v pravem trenutku, v 43. minuti je stresla mreža Ankarana po golu Isabelle Pleterski.

V nadaljevanju so bile gostje spet zbranejše pri zaključku akcij. Eno od teh je kronala Alessia Sarnataro, ki je v 63. minuti zadela za končnih 1:3. 24-letna italijanska igralka je zadnje štiri tekme začela v prvi postavi, na zadnjih treh tekmah pa se je vpisala med strelke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje/R.Z.

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA