17.09.2023 | 1. SŽNL
Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk

Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.

Zdaj sledi reprezentančna pavza, državno prvenstvo se nadaljuje 1.10. s 7. krogom.

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex 0:4
(0:1)
0:1 Omerzu (31.), 0:2 Omerzu (53.), 0:3 Gadnik (57./11m), 0:4 Gadnik (61.)

ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj 0:1 (0:0)
0:1 Šabotić (74.)

Krim – ŽNK Cerklje 1:1 (1:1)
0:1 Perčič (2.), 1:1 Kenda (28.)

SŽNL, 7. krog, 1.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Mura Nona
ŽNK Radomlje Medex – Krim
WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle
ŽNK Ljubljana – ŽNK Gažon

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje) 7

Nova zmaga Radomljank

V Ajdovščini so gostovale Radomljanke, ki so dosegle drugo zaporedno zmago v sezoni. Tokrat so bile varovanke trenerja Aljaža Gornika pred kamerami Planet TV-ja s 4:0 boljše od domačink. Ula Omerzu je v 31. minuti popeljala gostje v vodstvo, to je bil tudi rezultat prvega polčasa. V nadaljevanju je Ula Omerzu v 53. minuti povišala na 0:2, v 57. minuti pa je bilo po golu Katarine Gadnik že 0:3. Kapetanka je bila uspešna z 11-metrovke v 61. minuti, ko je postavila končni rezultat.  Prvo člansko tekmo v dresu Radomelje je odigrala Alicija Brinovec. Ula Omerzu pa je dosegla prva dva gola v letošnji sezoni. Katarina Gadnik je zdaj sama na četrtem mestu večne lestvice klubske lestvice, po poškodbi se je vrnila Karmen Ulbin.

„Današnja tekma je zelo dober obet za naprej, saj zmaga niti približno ni bila samoumevna. Za igralkami je zahteven teden, priprava na tekmo je bila otežena, saj so bile igralke na reprezentančni akciji in so nekatere odigrale dve tekmi. Današnja tekma je bila tudi zato zelo zahtevna, nasprotnice pa so kakovostne in imajo najboljšo ekipo v zadnjih letih. Zmaga ni bila samoumevna, za njo smo morali zelo garati, a se je znova rezultatsko izšlo, saj smo delali zastavljene naloge. Pohvale celotni ekipi,“ je po drugi zaporedni zmagi dejal trener Aljaž Gornik.

Ptujčankam derbi novink

Na Obali sta se pomerila novinca v ligi. V izredno izenačeni tekmi je odločil en samcat gol. V 74. minuti se je izkazala branilka Selma Šabotić, ki je postavila končni rezultat 0:1. To je bil gol, ki je Ptujčankam prinesel tudi prvo zmago v članski konkurenci. „Čestitam nasprotni ekipi, ki je pokazala boljšo igro. V prvem polčasu smo dobro odigrale. V nadaljevanju smo malce padle, punce držimo glave gor. Še naprej bomo trenirale, prihodnjič pa pričakujemo boljšo igro,“ je po zmagi v Kopru povedala Eva Vidovič, kapetanka Ptujčank.

Prva točka Krima

Po tem krogu nimamo več ekipe brez točk. Do prve točke v sezoni je nocoj prišel tudi Krim, ki je doma na Kodeljevem remiziral z ŽNK Cerklje. Gostje so tekmo začele tako, da je boljše skorajda ne bi mogle. V 2. minuti je Špela Perčič v svoji 51. tekmi v SŽNL dosegla svoj tretji gol in popeljala v vodstvo ekipo trenerja Primoža Štrajharja. Vodstvo je trajalo do 28. minute, ko je izenačila Patrica Kenda, ki je v svoji 5. tekmi v SŽNL dosegla svoj prvi gol – vreden prve točke Krima v novi sezoni. Gorenjke so vknjižile letošnji 3. remi ob dveh zmagah, enkrat pa so izgubile.

Tekst: D.P.
Foto: WFC Drava Ptuj

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA