19.11.2021 | Prva liga Telemach
Prva tekma: Maribor - Aluminij

Prva liga Telemach, 17. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

21. november 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Marko Alvir in Antoine Makoumbou

Nedeljski spored Prve lige Telemach se bo nadaljeval s sosedskim spopadom Maribora in Aluminija. Štajerska prvoligaša sta pred reprezentančnim premorom na kolena spravila ljubljanska kluba, kdo bo boljši v Ljudskem vrtu? Na lestvici so v precej boljšem položaju gostitelji, ki pod vodstvom Radovana Karanovića še ne poznajo ligaškega poraza, s 30 točkami pa si vrh ligaške lestvice delijo s Koprom. Kljub temu pa previdnost ne bo odveč, saj Mariborčani na zadnjih treh medsebojnih tekmah s Kidričani ne poznajo zmage. Septembra so, tedaj še pod taktirko Simona Rožmana, klonili kar trikrat.

Radovan Karanović, v.d. trenerja NK Maribor: "Lahko rečemo, da smo ostali dolžniki, v zadnjih dvobojih nimamo dobrega izkupička. Po treh medsebojnih tekmah brez zmage je čas za veselje, pričakujem, da bomo v pravi dnevni formi in storili bomo vse, da osvojimo nove tri točke. Liga je dokaj izenačena, vsaka tekma je zahtevna in vsake se moramo lotiti s popolno osredotočenostjo."

Gregor Sikošek, branilec NK Maribor: "Potruditi se moramo po najboljših močeh do konca jesenskega dela in zdaj smo z mislimi usmerjeni le k nedeljski tekmi. Aluminij bo skušal storiti vse, da nas ustavi. Moramo biti vztrajni in hkrati previdni, pripravljeni na situacije po izgubljeni žogi. Gostom moramo preprečiti protinapade in izraziti na pravi način naše kvalitete v fazi napada."

Kdo je vroč?

Ažbe Jug je bil v času skromnejših rezultatov deležen precejšnjih kritik, ki pa so v zadnjih tednih postale preteklost. Rušan med vratnicama poveljuje obrambi, ki je nepremagana na petih zaporednih preizkušnjah. Jug je svoja vrata zaklenil na tekmah z Olimpijo, Radomljami, Taborom, Koprom in Bravom, počasi pa se prebuja tudi napad z Ognjenom Mudrinskim na čelu, ki je trenutno pri petih zadetkih.

Ali ste vedeli?

Radovan Karanović pred zaključno fazo jesenskega dela prvenstva priznava, da med premorom ni šlo brez težav. Ob manjkajočih reprezentantih je treninge izpustilo še nekaj fantov. V štajerskem spopadu bo mariborski strateg zagotovo pogrešal kaznovana Marka Alvirja in Antoina Makoumbouja, ob dejstvu, da Aleks Pihler in Rok Maher okrevata po poškodbi, pa bo zanimivo videti, kakšna bo podoba mariborske zvezne vrste.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Aluminija so se v novembrski reprezentančni premor podali z odlično popotnico. Olimpija je z novim porazom podaljšala negativno tradicijo gostovanj v Kidričevem, za zmaje je bil usoden avtogol Timija Maxa Elšnika v zadnji sekundi dvoboja. Štajerci so se tako tudi z nekaj sreče veselili prve zmage po desetem krogu, ko so na Bonifiki presenetili vodilne Koprčane. Rdeči so na domačem igrišču pravi strup za najboljše klube, saj je v Kidričevem pokleknil tudi tokratni tekmec. Mariborčani so septembra izgubili s 3:0, po hitrem golu Nika Marinška pa sta tri točke v izdihljajih srečanja potrdila Aljaž Krefl in Rok Kidrič. Bo ekipa Aluminija to uspela prenesti še na gostovanja?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Maribor na zadnjih petih tekmah ni dobil gola, ampak so bili kljub temu zelo ranljivi, nasprotniki so zgrešili ogromno priložnosti. Upam in si želim, da se ta trend obrne že v nedeljo. Proti Mariboru vedno igramo dobro, v tekmo moramo iti samozavestno. Za nas bo to ena lažjih tekem, saj ne moremo nič izgubiti, oni pa ogromno. Biti moramo čvrsti in predvsem hitri. Imeli bomo svoje priložnosti, potem pa je vse odvisno od nas, če jih bomo uspeli izkoristiti."

Kdo je vroč?

Timi Max Elšnik je lastno mrežo zatresel po strelu Roka Prše, kljub temu pa vloga osrednja junaka zmage nad Olimpijo pripada Luki Janžekoviču. Dolgoletni vratar Aluminij se vnovič izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in v obup spravljal ljubljanske napadalce. Štiriindvajsetletnik je blestel že na septembrski tekmi z Mariborom, bo takšno predstavo ponovil tudi v Ljudskem vrtu?

Ali ste vedeli?

Kidričani kljub odmevni zmagi ostajajo na zadnjem mestu lestvice, točko za Taborom in Radomljami. Sežance najdemo na zadnjem mestu lestvice domačih tekem, Kidričani pa so najmanj uspešni na gostovanjih. Aluminij je z osmih gostujočih tekem prinesel zgolj eno zmago in sedem točk, zgolj toliko pa so jih nekoliko presenetljivo osvojili tudi Sobočani in Celjani. Kdo se bo na tej lestvici povzpel višje v 17. krogu Prve lige Telemach? Vsa tri moštva namreč gostujejo?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.11.2021 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv proti Aluminiju
    Nogometaši Maribora so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:0 (1:0).

DELI NA