10.11.2019 | Ženska A
Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba

„Takih tekem se veselimo,“ pa med zborom v Brežicah pove Špela Rozmarič, branilka v ženski članski vrsti, ki se pripravlja na torkovo tekmo in gostovanje na Nizozemskem.

Ponosni na Fazanerijo

„Komaj smo čakale zbor reprezentance. Dobro se razumemo, to je najbolj pomembno. Vem pa, da nas bo strokovno vodstvo dobro pripravilo na Nizozemsko in da bo na koncu rezultat nam v prid,“ nadaljuje Špela, ki bo tem spomni, da je reprezentanca lahko ponosna na odigrano v murskosoboški Fazaneriji, ko so evropske prvakinje slavile z 2:4. „Veseli smo bili tudi močne podpore s tribun. A tako je vedno v Murski Soboti v Fazaneriji,“ nam pojasni Špela, ki se s soigralkami zaveda, da je pred njimi zahtevno in težko srečanje.

Imajo rezerve

„Tam nas čaka precej več ljudi, ki bodo navijali za domačinke, dodaten pritisk, kar pa ne ovira na nas,“ meni Špela Rozmarič, ki se nadeja dobrega pozitivnega rezultata. „Naše strokovno vodstvo bo naredilo tak načrt, po katerem bomo lahko naredile dober izid,“ še enkrat poudari Špela, ki nekaj besed nameni tudi tekmicam. „Menim, da niso pokazale vsega, kar smo od njih pričakovali. Igrajo pa zelo dobro, žoga je hitra in je na tleh. Veliko se gibajo v vezi in v napadu,“ pove Špela, ki je vesela, da je njenim reprezentančnim soigralkam steklo na tujem. „Navdušujejo in zadevajo. Dominika Čonč je igralka meseca v Italiji, Mateja Zver niza visoke zmage in zabija, dobro grem tudi dekletom v Nemčiji,“ doda Špela, ki ji je jasno, da bo na Nizozemskem na preizkušnji (tudi) obramba.

Potrebovale so čas

„Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava. V teh kvalifikacijah pa se vidi tudi to, kako so bile koristne vse tekme, ki smo jih odigrali lani. Enostavno smo se morale navaditi drugo na drugo,“ še pristavi Špela, ki prihaja iz Razkrižja, z nogometom pa je začela v Ljutomeru, danes nosi dres ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2019 | Ženska A
  Lara Prašnikar igralka tekme
  V Italiji je bil na sporedu 7. krog. Dominika Čonč (igrala je do 88. minute) ostaja z Milanom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Milano premore 17 točk, torinski Juventus dve več na prvem.
 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).

DELI NA