10.11.2019 | Ženska A
Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba

„Takih tekem se veselimo,“ pa med zborom v Brežicah pove Špela Rozmarič, branilka v ženski članski vrsti, ki se pripravlja na torkovo tekmo in gostovanje na Nizozemskem.

Ponosni na Fazanerijo

„Komaj smo čakale zbor reprezentance. Dobro se razumemo, to je najbolj pomembno. Vem pa, da nas bo strokovno vodstvo dobro pripravilo na Nizozemsko in da bo na koncu rezultat nam v prid,“ nadaljuje Špela, ki bo tem spomni, da je reprezentanca lahko ponosna na odigrano v murskosoboški Fazaneriji, ko so evropske prvakinje slavile z 2:4. „Veseli smo bili tudi močne podpore s tribun. A tako je vedno v Murski Soboti v Fazaneriji,“ nam pojasni Špela, ki se s soigralkami zaveda, da je pred njimi zahtevno in težko srečanje.

Imajo rezerve

„Tam nas čaka precej več ljudi, ki bodo navijali za domačinke, dodaten pritisk, kar pa ne ovira na nas,“ meni Špela Rozmarič, ki se nadeja dobrega pozitivnega rezultata. „Naše strokovno vodstvo bo naredilo tak načrt, po katerem bomo lahko naredile dober izid,“ še enkrat poudari Špela, ki nekaj besed nameni tudi tekmicam. „Menim, da niso pokazale vsega, kar smo od njih pričakovali. Igrajo pa zelo dobro, žoga je hitra in je na tleh. Veliko se gibajo v vezi in v napadu,“ pove Špela, ki je vesela, da je njenim reprezentančnim soigralkam steklo na tujem. „Navdušujejo in zadevajo. Dominika Čonč je igralka meseca v Italiji, Mateja Zver niza visoke zmage in zabija, dobro grem tudi dekletom v Nemčiji,“ doda Špela, ki ji je jasno, da bo na Nizozemskem na preizkušnji (tudi) obramba.

Potrebovale so čas

„Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava. V teh kvalifikacijah pa se vidi tudi to, kako so bile koristne vse tekme, ki smo jih odigrali lani. Enostavno smo se morale navaditi drugo na drugo,“ še pristavi Špela, ki prihaja iz Razkrižja, z nogometom pa je začela v Ljutomeru, danes nosi dres ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 18.09.2020 | Ženska A
  Tudi v drugo boljše od Turčije
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Kranju premagala Turčijo s 3:1 (2:1). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca v skupini A igrale 23. oktobra v Rusiji.
 • 18.09.2020 | Ženska A
  Dobro delo potrditi z novo zmago
  V Kranju je vse pripravljeno, da se nocoj ob 20. uri za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 pomerita ženski članski vrsti Slovenije in Turčije. To bo tekma 49. in 69. reprezentance na lestvici svetovne nogometne zveze.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Željne igre in dokazovanja, zmaga jasen cilj
  „Pripravljene smo, čeprav je res, da se je po različnih državah različno treniralo in igralo. Se je pa takoj na prvem treningu videlo, da smo željne dokazovanja, željne igre. Tako mora biti, da pridemo do zmage, ki je zelo pomembna za nas,“ Nina Predanič in ekipa ne skrivajo ambicij, ki jih imajo pred petkovo tekmo.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Proti Turčiji korak bližje cilju
  „Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ še dodaja Lana Golob.
 • 16.09.2020 | Ženska A
  Pravi od prve sekunde
  „Analizirali smo, kaj je bilo dobrega in kaj ni bilo dobro na prvi tekmi proti Turčiji, ko smo slavili s 6:1. Tudi pri takem rezultatu se najde kaj takega, kar ni OK. To je izhodišče za petkovo tekmo,“ poudarja Jarc, ki je vesel, da se po pol leta prisilnega premora nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022.
 • 15.09.2020 | Ženska A
  Pozabiti na gostovanje in pokazati najboljše v Kranju
  „Vesele smo, ker smo spet skupaj. Pogrešale smo to reprezentančno vzdušje, soigralke, nogomet... Že takoj v ponedeljek se je videlo, da imamo spet tisto pravo klimo, ki smo jo imeli,“ je bila kapetanka Mateja Zver vesela vnovičnega snidenja s soigralkami.
 • 14.09.2020 | Ženska A
  Danes zbor, v petek za točke proti Turčiji
  Selektor Borut Jarc bo z ekipo popoldan opravil prvi trening. Ekipa bo bivala na Bledu, trenirala pa v NCC Brdo in v Kranju.
 • 13.09.2020 | Ženska A
  Obetavna napoved pred reprezentančno akcijo
  Do nove zmage je na Norveškem prišla Kristina Erman, ki je v dresu Arna-Bjørnar z 2:1 premagala Kolbotn, Ermanova je dosegla pravi evrogol za vodstvo v 2. minuti, tekmo je sklenila z  rumenim kartonom.
 • 07.09.2020 | Ženska A
  Izjemen debi Lare Prašnikar
  S prvenstvom so začeli v Avstriji, kjer se uvodnih treh točk veselita Mateja Zver in Nina Predanič. Zverova in soigralke so v gosteh s 3:0 porazile Altenmarkt, kapetanka reprezentance je igrala do 73. minute. V Grazu je bil na sporedu slovenski derbi.
 • 04.09.2020 | Ženska A
  Selektor Jarc obelodanil seznam za tekmo s Turčijo
  Naša ženska članska reprezentanca bo septembra nadaljevala s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022 v Angliji. Izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca v skupini 1 zaseda 3. mesto, v petek, 18. septembra, na štadionu v Kranju gosti Turčijo.

DELI NA