07.12.2023 | 1. SFL
Proti Siliku pred kamerami pokazati, da so zrasli kot ekipa

Tudi v taboru Dobovca z velikimi pričakovanju čakajo na derbi 11. kroga 1. SFL. Doma v Rogaški Slatini gostijo vodilni Siliko. Tekma se začne v petek ob 20.30. Prenos tudi na Šport TV-ju.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

S pomočjo Evrope zrasli

Dobovec prihaja na derbi po koncu nastopa v elitnem delu lige prvakov. Aktualni prvak se je še sedmič, tudi tokrat dostojno, predstavil v Evropi. Na turnirju v Prištini je vknjižil remi in dva poraza.
„Vesel sem, ker smo se na zadnjem turnirju lige prvakov predstavili v bistveno boljši luči. V mesecu dni smo dvakrat odigrali z Benfico. Oktobra smo bili nadigrani, 1:8 je bilo v Podčetrtku. Tokrat smo se v Prištini postavili precej boljše. Morda bi lahko celo rekel, da je bila v določenem trenutku celo Benfica negotova, ko smo poravnali na 3:3. Bili smo celo bližje golu za vodstvo 4:3. Dobro smo odigrali tudi proti Prištini, a smo imeli že težave zaradi manjše rotacije zaradi poškodb. Pogojno rečeno smo bili v Prištini celo v situaciji, da bi imeli po dveh tekmah štiri točke in na zadnji tekmi igrali za preboj na finalni turnir. Na tej tretji nas je Kairat nadigral. Smo pa na tem turnirju videli, kaj pomeni evropski nivo. Skozi to evropsko sezono smo zrasli kot ekipa, prav Evropa pa nam je pomagala, da smo naredili kakovosten korak naprej,“ trener Dobovca Kujtim Morina rezimira zadnjih deset dni, hkrati pa izpostavi, zakaj so te evropske tekme tako pomembne za njegovo ekipo, ki se bo sedaj osredotočila le in samo na domačo ligo in pokal Terme Olimia.

Dobovec je odigral osem tekem v tej sezoni v 1. SFL, zbral je sedem zmag in poraz na Vrhniki. Z dvema tekmama manj ima 21 točk, Siliko pa 25 na 1. mestu.

Dva obraza Dobovca

„V ligi prvakov smo imeli težave s poškodbami, zdaj je to preteklost, na tekmo prihajamo v popolni postavi. Zavedamo se, da je Siliko dobil zadnji dve naši medsebojni tekmi. Prepričan sem, da moji igralci tega dobro zavedajo, da v Rogaški Slatini naredimo tisto, kar moramo narediti v naši domači dvorani! Drži tudi, da letos kažemo dva obraza: Dobovec doma in Dobovec v gosteh. Doma igramo dobro, podjetno, učinkovito, dosegamo v povprečju po sedem ali več golov na tekmo. V gosteh še nismo pravi. Se pa zavedamo, da smo nova ekipa, ki rabi čas, gradnja in razvoj ekipe pa je proces. Da bomo doma in v gosteh enako nevarni. Nenazadnje smo že proti Prištini tudi s tekmo v gosteh, igrali smo z domačinom, pokazali, da smo naredili napredek tudi na tem področju,“ pa trener Dobovca opiše izzive, s katerimi se sooča v tej sezoni, ko je glavno breme na Žigi Čehu, Klemnu Duščaku in Marku Pečku.

Ekipa Dobovca je letos poleti doživela veliko prevetritev. Kar devet novih fantov imajo. Spremembe pa so tudi v sami igri. „V Dobovcu, od kar sem trener, vedno uvajamo nekaj novega. Imam novo igralsko zasedbo, zato smo ji dodali nekaj novega. Zato smo več igrali z Markom Pečkom v polju. Moram ga pohvaliti. S svojo igro nam je olajšal situacije v fazi napada,“ dodaja Morina, ki se ozre tudi na letošnji medsebojni tekmi – obe je dobil Siliko.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Psihološko stanje

„Odigrali smo dve tekmi: na prvi je bilo jasno, da smo nova ekipa. Na drugi tekmi na Vrhniki pa naša ekipa ni bila v zadovoljivem psihološkem stanju. To ni stopnja, kot bi jo Dobovec hotel. Dobovec si ne sme dovoliti, da igralec dobi rdeči karton v taki situaciji ali pa da naredimo 6. akumulirani prekršek. Vse to so situacije, ko moramo znati reagirati,“ opozori Morina, ki računa tudi na pomoč s tribun, ki v Rogaški Slatini ni nikoli izostala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Vodilni štirje zanesljivo do novih zmag
  V 15. krogu so se zmag veselili klubi, ki so na lestvici od 1. do 4. mesta, vsi štirje pa so tekme odigrali doma. Siliko je s 5:0 odpravil Dobrepolje, Dobovec je bil z 10:1 boljši od KMN Bronx Škofije, KMN Meteorplast Šic bar je s 7:3 premagal The Nutrition Extrem, KMN Sevnica pa s 5:2 Oplast.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL
  V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

DELI NA