07.12.2023 | 1. SFL
Proti Siliku pred kamerami pokazati, da so zrasli kot ekipa

Tudi v taboru Dobovca z velikimi pričakovanju čakajo na derbi 11. kroga 1. SFL. Doma v Rogaški Slatini gostijo vodilni Siliko. Tekma se začne v petek ob 20.30. Prenos tudi na Šport TV-ju.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

S pomočjo Evrope zrasli

Dobovec prihaja na derbi po koncu nastopa v elitnem delu lige prvakov. Aktualni prvak se je še sedmič, tudi tokrat dostojno, predstavil v Evropi. Na turnirju v Prištini je vknjižil remi in dva poraza.
„Vesel sem, ker smo se na zadnjem turnirju lige prvakov predstavili v bistveno boljši luči. V mesecu dni smo dvakrat odigrali z Benfico. Oktobra smo bili nadigrani, 1:8 je bilo v Podčetrtku. Tokrat smo se v Prištini postavili precej boljše. Morda bi lahko celo rekel, da je bila v določenem trenutku celo Benfica negotova, ko smo poravnali na 3:3. Bili smo celo bližje golu za vodstvo 4:3. Dobro smo odigrali tudi proti Prištini, a smo imeli že težave zaradi manjše rotacije zaradi poškodb. Pogojno rečeno smo bili v Prištini celo v situaciji, da bi imeli po dveh tekmah štiri točke in na zadnji tekmi igrali za preboj na finalni turnir. Na tej tretji nas je Kairat nadigral. Smo pa na tem turnirju videli, kaj pomeni evropski nivo. Skozi to evropsko sezono smo zrasli kot ekipa, prav Evropa pa nam je pomagala, da smo naredili kakovosten korak naprej,“ trener Dobovca Kujtim Morina rezimira zadnjih deset dni, hkrati pa izpostavi, zakaj so te evropske tekme tako pomembne za njegovo ekipo, ki se bo sedaj osredotočila le in samo na domačo ligo in pokal Terme Olimia.

Dobovec je odigral osem tekem v tej sezoni v 1. SFL, zbral je sedem zmag in poraz na Vrhniki. Z dvema tekmama manj ima 21 točk, Siliko pa 25 na 1. mestu.

Dva obraza Dobovca

„V ligi prvakov smo imeli težave s poškodbami, zdaj je to preteklost, na tekmo prihajamo v popolni postavi. Zavedamo se, da je Siliko dobil zadnji dve naši medsebojni tekmi. Prepričan sem, da moji igralci tega dobro zavedajo, da v Rogaški Slatini naredimo tisto, kar moramo narediti v naši domači dvorani! Drži tudi, da letos kažemo dva obraza: Dobovec doma in Dobovec v gosteh. Doma igramo dobro, podjetno, učinkovito, dosegamo v povprečju po sedem ali več golov na tekmo. V gosteh še nismo pravi. Se pa zavedamo, da smo nova ekipa, ki rabi čas, gradnja in razvoj ekipe pa je proces. Da bomo doma in v gosteh enako nevarni. Nenazadnje smo že proti Prištini tudi s tekmo v gosteh, igrali smo z domačinom, pokazali, da smo naredili napredek tudi na tem področju,“ pa trener Dobovca opiše izzive, s katerimi se sooča v tej sezoni, ko je glavno breme na Žigi Čehu, Klemnu Duščaku in Marku Pečku.

Ekipa Dobovca je letos poleti doživela veliko prevetritev. Kar devet novih fantov imajo. Spremembe pa so tudi v sami igri. „V Dobovcu, od kar sem trener, vedno uvajamo nekaj novega. Imam novo igralsko zasedbo, zato smo ji dodali nekaj novega. Zato smo več igrali z Markom Pečkom v polju. Moram ga pohvaliti. S svojo igro nam je olajšal situacije v fazi napada,“ dodaja Morina, ki se ozre tudi na letošnji medsebojni tekmi – obe je dobil Siliko.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Psihološko stanje

„Odigrali smo dve tekmi: na prvi je bilo jasno, da smo nova ekipa. Na drugi tekmi na Vrhniki pa naša ekipa ni bila v zadovoljivem psihološkem stanju. To ni stopnja, kot bi jo Dobovec hotel. Dobovec si ne sme dovoliti, da igralec dobi rdeči karton v taki situaciji ali pa da naredimo 6. akumulirani prekršek. Vse to so situacije, ko moramo znati reagirati,“ opozori Morina, ki računa tudi na pomoč s tribun, ki v Rogaški Slatini ni nikoli izostala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
  KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
 • 21.03.2024 | 1. SFL
  Štirje v lov na polfinalni vstopnici
  V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA