26.09.2022 | U19
Proti Nizozemski za potrditev elitnega kroga

Članska izbrana vrsta bo torkovem večeru v Stockholmu potrjevala obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov, že pred tem pa bo odločilno tekmo za preboj v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odigrala mladinska reprezentanca. Mladi Slovenci se bodo ob 19:30 pomerili z Nizozemci.

Slovenska zasedba zadnjo preizkušnjo kvalifikacijskega turnirja pričakuje na vrhu skupine 13, a bo napredovanje potrebno potrditi na zadnji tekmi. Naši fantje so po remiju s Severno Irsko, ko so se vrnili po zaostanku dveh golov, s štirimi zadetki premagali Moldavijo. Mrežo tekmeca je v 21. minuti načel Jaka Čuber Potočnik, ki se je po uri igre podpisal tudi pod tretji gol Slovenije, v prvem polčasu pa je vodstvo podvojil Luka Turudija. V 73. minuti je zmago potrdil Luka Turudija.

"Zmaga je bila povsem zaslužena, bili smo boljši nasprotnik in nadzirali tekmo vseh 90 minut. Priigrali smo si še nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, Moldavcev pa nismo dopustili resnejše priložnosti. V napadu smo bili gibljivi in učinkoviti, zato sem fantom čestital za dobro popotnico. Glede na potek tekme, ko smo relativno hitro dosegli dva zadetka, smo skušali doseči čim večje število golov, saj bi o razvrstitvi odločala gol razlika, če bi Nizozemci premagali Severno Irsko. To se sicer ni zgodilo, zato o napredovanju odloča zadnji krog. Zavedali smo se, da je skupina težka, Severni Irci so pred turnirjem štirikrat zmagali in dvakrat remizirali, zato gre za dobro reprezentanco. Kot sem že dejal, smo bili proti Severni Irski boljši, bili smo zadovoljni, da smo glede na potek tekme iztržili točko, je pa bilo to manj glede na prikazano. Zdaj v zadnjem krogu sami odločamo o svoji usodi," je uvodoma dejal selektor Anton Žlogar.

O končni razvrstitvi v skupini 13 tako odloča zadnji krog. Severni Irci, ki so dvakrat remizirali, bodo zmago napadali proti Moldavcem, ki nimajo več možnosti za napredovanje, Slovenci in Nizozemci pa imajo na svojem računu štiri točke. Torkovi nasprotniki naše zasedbe so v drugem polčasu uvodne tekme strli odpor Moldavije, zadela sta Bayern Strijdonck in Devin Haen, obračun s Severno Irsko pa se je končal z začetnim rezultatom. Slovenci bi elitni krog kvalifikacij potrdili z zmago ali remijem, v primeru poraza pa bi bili odvisni od razpleta tekme Assnu.

"Nam po vseh računicah igrata dva rezultata, točka ali zmaga, poraz ne, saj moramo potem čakati na razplet druge tekme, na kateri so favoriti nogometaši Severne Irske. Čaka nas dobra tekma in dobrodošla izkušnja za fante, vsak si želi igrati tako pomembne tekme. Glede na prikazano na tem turnirju se ne smemo počutiti manj vredne, da nismo sposobni ustvariti tega rezultata. Menim, da smo dosegli dobro stopnjo gledljivosti v igri, organizaciji in agresivnosti, s takšnim pristopom pa moramo vstopiti tudi v obračun z Nizozemsko. Kot vedno, o rezultatu odločajo malenkosti, upam pa, da bo na naši strani tudi nekaj sreče in bomo dosegli pozitiven rezultat," je še dejal selektor.

Razpoloženje v ekipi po visoki zmagi je dobro: "Vse je v redu, trenutno ni poškodovanih ali obolelih, zato smo lahko zadovoljni. Že od pričetka priprav, tako v Čatežu kot zdaj na Nizozemskem, imamo na voljo odlične pogoje za delo, fantje pa komaj čakajo, da se prične tekma z Nizozemsko. Vzdušje je dobro!" 

Kot že zapisano, se bo dvoboj Slovencev in Nizozemsko pričel ob 19:30, srečanje v Hartenbergu pa bo nadziral portugalski sodnik Vitor Ferreira.

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 08.12.2022 | U19
  Mladincem skupina treh evropskih prvakov
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij pa jo je uvrstil v izjemno kakovostno skupino s tremi bivšimi evropskimi prvaki.
 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 27.09.2022 | U19
  Z novo točko v elitni krog kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca je z neodločenim rezultatom na tekmi z Nizozemsko potrdila uvrstitev v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Obračun z gostitelji ni ponudil zadetkov, Slovenci pa so v zahtevni skupini na Nizozemskem osvojili pet točk in prvo mesto.
 • 24.09.2022 | U19
  Po uvodnem remiju do visoke zmage
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po remiju s Severno Irsko dobila drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Četa selektorja Antona Žlogarja je s 4:0 premagala moldavske vrstnike.
 • 23.09.2022 | U19
  Po zmago in ugodno izhodišče za zadnjo tekmo
  Mladinska reprezentanca Slovenije po uvodnem remiju s Severno Irsko odšteva ure do druge preizkušnje kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Tekmec Slovencev bodo Moldavci.
 • 21.09.2022 | U19
  Izničili dva gola zaostanka in osvojili točko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Severna Irska je z goloma Patricka Kellyja dobili prvi polčas, po zadetku kapetana Srđana Kuzmića pa je v 90. minuti za točko Slovencev zadel Jaka Čuber Potočnik.
 • 20.09.2022 | U19
  Severna Irska prva nasprotnica na poti do elitnega kroga kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca Slovenije z jutrišnjo tekmo proti Severni Irski pričenja kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023. Želja zasedbe, ki jo vodi selektor Anton Žlogar, je jasna, Slovenci si želijo na Nizozemskem priigrati elitni del kvalifikacij.

DELI NA