05.09.2020 | A
Proti Moldaviji priložnost za nekaj več

Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stožicah igrala drugo tekmo v drugi izvedbi lige narodov. Po četrtkovem neodločenem izidu proti Grčiji si v slovenskem taboru želijo pokazati napadalnejšo igro in osvojiti vse tri točke proti Moldaviji, ki je uvodoma igrala 1:1 s Kosovom.

Slovenska vrsta, v katero se vrača na prvi tekmi kaznovani Jasmin Kurtić, je že po četrtkovi tekmi napovedala, da bo treba proti Moldavcem pokazati več v napadu in prevladovati na igrišču.

"Seveda je tudi tekma proti Grčiji pokazala nekaj dobrih stvari in tudi, koliko dela nas še čaka. Jutri imamo priložnost, da naredimo nekaj več. Jasno, zanima nas zmaga," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani dejal selektor Matjaž Kek.

Opozoril pa je, da so tudi Moldavci proti Kosovu pokazali, da čvrsto stojijo in da so nevarni v protinapadih. "Sami moramo imeti več posesti žoge, biti moramo nevarnejši, saj je proti Grčiji v tem pogledu veliko manjkalo," je poudaril Kek in razkril, da z ekipo vadi tudi Sandi Lovrić, ki pa še nima pravice nastopa, saj še urejajo ustrezno dokumentacijo. So pa zadeve pri tem že zelo daleč.

Sicer pa bo v ekipi zagotovo spet prišlo do kakšne spremembe, nenazadnje tudi zaradi vrnitve Kurtića, ki je posledično pomenila tudi odhod Dejana Petroviča v mlado reprezentanco. Slednjo v ponedeljek čaka prijateljska tekma z Madžarsko.

"Vsekakor bomo poskušali dati nekaj več, kajti to nekaj več bo pomagalo, da pridemo do želenega rezultata. Želimo napredovati iz treninga v trening in iz tekme v tekmo in bomo tudi jutri dali vse od sebe," je dejal Kurtić.

Dodal je, da je bil tudi proti Grčiji pristop pravi. "Vsekakor bomo izvlekli naše najboljše stvari, ki so bile na tekmi z Grki, in vse skupaj poskušali nadgraditi. Vsi pričakujejo tri točke proti Moldavcem, ampak danes znajo vsi igrati nogomet. Moramo se obnašati tako, kot da imamo nasproti najmočnejšega tekmeca. Ne sme biti podcenjevanja," je opozoril Kurtić.

Reprezentanco Moldavije, države med Romunijo in Ukrajino, ki je bila nekdaj del Romunije, pozneje pa Sovjetske zveze, vodi Turek Engin Firat. Na mednarodnih tekmovanjih moldavska vrsta večjih uspehov nima.

Moldavija, pri kateri igrata tudi znanca s slovenskih zelenic Denis Marandici (Celje) in Mihail Caimacov (Olimpija), je na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife komaj 175., tako da bo Slovenija, ki je 64., tudi v tem pogledu absolutni favorit. Doslej sta se reprezentanci pomerili dvakrat, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006 so Slovenci doma zmagali s 3:0, v gosteh pa z 2:1.

Tokratni obračun bodo sodili Francozi Jerome Brisard, Benjamin Pages in Erwan Christophe Finjean.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | A
  Iličić se je vrnil, Tijanić ostaja hit poljskega prvenstva
  David Tijanić, ki se je pred dnevi prvič predstavil v dresu izbrane vrste, z novim golom ostaja hit poljskega prvenstva. V pokalnem tekmovanju je bil uspešen Rajko Rep, Robert Berić pa mreže trese čez veliko lužo. V polno je meril tudi Nemanja Mitrović. Na nogometne zelenice se je po treh mesecih vrnil Josip Iličić.
 • 15.10.2020 | A
  Odmevi po visoki zmagi v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je oktobrsko akcijo končala s tremi zmagami. Na prijateljski tekmi je premagala San marino, pomembnejši zmagi pa je vpisala v ligi narodov na Kosovu in v Moldaviji. Selektor Matjaž Kek je z izkupičkom zadovoljen, prav tako s korakom naprej v igri, ki si ga je želel. Opozarja pa, da jih čaka še veliko dela.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenci slavili tudi v Moldaviji
  Nogometna reprezentanca Slovenije je na četrti tekmi UEFA Lige narodov premagala Moldavijo. Za zmago s 4:0 je trikrat zadel Haris Vučkić, ki je odločil že tekmo v Prištini, moldavsko mrežo pa je v osmi minuti načel Sandi Lovrić.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenija danes proti Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri.
 • 13.10.2020 | A
  Slovenci opravili uradni trening, jutri po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri in nadaljevati zgodbo s Kosova.
 • 13.10.2020 | A
  Zmago v Prištini uporabiti kot motiv za sredino tekmo
  Slovenska nogometna reprezentanca je po prihodu v Kišinjev opravila regeneracijski trening, ki je potekal na pomožnem igrišču stadiona Zimbru. Naši fantje bodo prizorišče sredine tekme dodobra spoznali danes popoldan, ko je na sporedu uradni trening in nove medijske obveznosti.
 • 12.10.2020 | A
  Slovenci že v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo v Prištini prišla do zmage nad Kosovom in se tako v Moldavijo odpravlja s sedmimi točkami v ligi C in skupini 3. Selektor Matjaž Kek je bil z marsičim zadovoljen po novi zmagi, nova priložnost za želeni korak naprej pa bo v sredo v Moldaviji, kamor je ekipa poletela danes.
 • 11.10.2020 | A
  Vučkić odločil obračun v Prištini
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi UEFA Lige narodov v Prištini z izidom 1:0 premagala Kosovo. Za minimalno zmago Slovenijo je v 22. minuti zadel Haris Vučkić.
 • 11.10.2020 | A
  Slovenija danes v Prištini po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na stadionu Fadil Vokkri v Prištini igrala tretjo tekmo v tej izvedbi Uefa lige narodov.
 • 10.10.2020 | A
  Kek in Stojanović: Želimo si zmage
  Slovenska nogometna reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Fadil Vokrri v Prištini. Vzdušje na treningu je bilo sproščeno, a je bilo pri nogometaših opaziti osredotočenost na pomemben obračun s Kosovim.

DELI NA