17.04.2009 | 1. SML
Proti Knapom na gostovanju mladinci z odliko, kadeti doživeli poraz


Potem, ko so začeli igrati, prejeli tri zadetke. 


V predigri večernega derbija Prve lige Telekom med domačim Rudarjem in CMC Celjem, sta se udarili moštvi Rudarja in Mure 05. Po koncu srečanj je bil izkupiček polovičen, kadeti Rudarja so bili predvsem v prvem polčasu po igri prepričljivo boljši, a je bil v vratih ponovno zanesljivi Damjan Klemenčič, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno, žal pa se je v prvem polčasu poškodoval in srečanja po odmoru ni mogel nadaljevati. V drugem polčasu so veliko bolje odigrali tudi črno-beli, žal pa je bilo tudi v nadaljevanju vse preveč napak v obrambni vrsti in tako so domačini prišli do zaslužene zmage s 3:1.

Varovanci trenerja Dominika Kovačiča so nastopili v postavi: Klemenčič (41. min. Cipot), Janža, Barbič, Turk (71. min. Žlebič), Sreš (71. min. Bošnjak), Kouter (54. min Horvat), S. Pavel, T. Pavel, Virag, Porš (50. min. Mauko), Barbarič.

Domači trener Franci Oblak je srečanje odigral s postavo: Pavič, Šme (49. min. Ahmetovič), Topič, Volk, Mijatovič, Cafuta, Hodobreznik (74. min. Celcer), Verhovnik, Omerovič (49. min. Drnovšek), Pavič (65. min. Rednak), Čirič.



Igralci Rudarja so si prvo priložnost pripravili že v prvem napadu, ko so krenili s centra, z roba kazenskega prostora je streljal Čirič na prvo vratnico, Klemenčič je bil na mestu in je strel ubranil. V 14. minuti je po dolgi podaji s sredine igrišča bil na enajstih metrih najvišji v skoku Čirič, ki je z glavo žogo poslal čez vrata Mure 05.
V 22. minuti je do odbite žoge na tridesetih metri prišel Janža, ki je udaril iz prve, strel je zletel mimo domačih vrat. Na nasprotni strani po odbiti žogi iz kota domačini pošljejo povratno žogo na desno stran, kjer je lepo vtekel Topič, žoga je z desetih metrov zletela mimo vratnice. Zeleno-črni so imeli prosti strel s triindvajsetih metrov, Topič je žogo poslal v zgornji levi kot, dobro postavljeni Klemenčič je strel brez težav ubranil.
Po desni strani je akcijo domačinov v 27. minuti začel Šme, na oster predložek pred vrata »murašev« je pravočasno vtekel Čirič, kateri s štirih metrov žoge ne uspe spraviti v mrežo, zatresel je le desno vratnico, od tam se je žoga odbila v polje.
Črno-beli so v 29. minuti dolgo kombinirali okrog kazenskega prostora domačinov, do žoge je naposled prišel Barbarič, ki je streljal s štirinajstih metrov in zatresel domačo mrežo, vendar sodnik Jovanovič zadetka ni priznal, saj bi naj Tilen prišel do žoge po prekršku nad domačim igralcem. Po podaji iz kota Hudobreznika z leve strani se je na drugi vratnici v skoku povsem sam znašel Topič, strel s petih metrov je Klemenčič ponovno ubranil. V zadnji minuti so domačini izvajali prosti strel s sredine igrišča, na šestih metrih je bil najvišji v skoku Verhovnik, Klemenčič je bil po strelu v spodnji levi kot še enkrat uspešnejši. V sodnikovem podaljšku še ena priložnost za domačine, tokrat je bil na robu kazenskega prostora pri žogi Hudobreznik, kateri je streljal močno po tleh, žoga je zletela tik ob desni vratnici v gol avt.
V 43. minuti so domačini izbili žogo iz kazenskega prostora, do nje je prišel Kouter, ki je s sedemnajstih metrov streljal, Pavič je polvisoko žogo zanesljivo ubranil. V 47. minuti je z roba kazenskega prostora z desne strani streljal S. Pavel, žoga je zletela tik mimo daljše vratnice in končala za domačimi vrati.
V 51. minuti si je dolgo podajo z leve strani s prsmi lepo zaustavil Barbarič, udaril z osemnajstih metrov iz prve, žoga je zletela tik nad prečko domačih vrat.
V 52. minuti so igralci Rudarja izvajali prosti strel z leve strani, predložek v kazenski prostor je zgrešil Cipot, žoga je na drugi vratnici prišla do Igorja Mijatoviča, kateremu z metra ni bilo težko zatresti prazne mreže za 1:0.
V 57. minuti je prosti strel z desne strani izvajal Janža, predložek na prvo vratnico je v mrežo s petih metrov preusmeril Denis Barbič za 1:1.
V 63. minuti je po napaki črno-bele obrambe do žoge prišel Čirič, ki je najprej zgrešil celo žogo, potem prišel še enkrat do žoge, si na štirinajstih metrih pripravil strel in udaril močno na srečo črno-belih tik ob desni vratnici Cipota. Po prostem strelu domačinov z leve strani s sredine igrišča, je žoga preletela vse igralce, do nje je na treh metrih prišel Topič, ki je žogo zgrešil, tako da je ta namesto v prazna vrata  prišla do Verhovnika, ki je bil podobno neučinkovit in je žogo s petih metrov poslal naravnost v Cipota, ki je žogo zanesljivo ukrotil.
V 68. minuti je »muraše« po levi strani izigral Denis Čirič, ki je bil tokrat po številnih zgrešenih priložnostih neusmiljen in je žogo z desetih metrov poslal pod Cipotom v daljši kot za vodstvo Rudarja z 2:1.
Denis Čirič je bil učinkovit tudi v 75. minuti, ko je izkoristil podajo Celcerja in je s strelom po tleh z desetih metrov še v tretje premagal nemočnega Cipota za 3:1. Po nasprotnem napadu so domačini žogo izbili iz kazenskega prostora, žoga je prišla do Viraga, ki je streljal s sedemnajstih metrov pod prečko domačih vrat, Pavič je v zadnjem trenutku žogo uspel odbiti čez vrata v kot. V
zadnji minuti je na robu kazenskega prostora preigraval dvakratni strelec Čirič, izboril si je prostor za strel, nato pa žogo slabo zadel, tako, da je ta zletela mimo vrat.


ZASLUŽENA ZMAGA Z 0:1 NA GOSTOVANJU V VELENJU

Na srečanju mladinskih ekip je bilo manj razburljivo, čeprav je bilo srečanje dinamično sta si ekipi pripravili malo zrelih priložnosti, nekoliko več od igre so imeli »muraši«, ki so eno od redkih izdelanih akcij uspeli realizirati in zasluženo vknjižili nove tri točke.



Mura 05 s trenerjem Nenadom Dolgovom je srečanje odigrala v postavi Draković, Kous (75. min. Sečko), Čontala, Rogač, Slavič, Pejnovič, Krajnc, U. Pavel, Feguš (64. min. G. Pavel), Tompa (61. min. Kontrec), Bohar.

Igor Fenko je na igrišče poslal svoje varovance v postavi: D. Starina, Gajić, Rebernik, B. Starina, Avdić, Janežič, Babić, Bešić, Glavina (76.  min. Mijatovič), Obu, Hodžič (85. min. Grušovnik).



Prvo  nevarnejšo akcijo so v 28. minuti izvedli »muraši«, po odbiti žogi iz kazenskega prostora je do strela na sedemnajstih metrih prišel Pejnovič, močan strel so pred vrati domačini blokirali in izbili izven vrat. Po kotu z leve strani je z roba kazenskega prostora streljal Feguš, žogo je v gol avt tik ob levi vratnici preusmeril eden od domačih branilcev.
V 36. minuti je do žoge ne levi strani prišel Rebernik, diagonalni strel v levi zgornji kot je Draković s parado odbil v kot. Po prostem strelu »murašev« v zadnji minuti prvega polčasa s šestindvajsetih metrov se je izkazal Starina, ki je žogo izbil iz zgornjega desnega kota in tako preprečil vodstvo Mure 05.
V 52. minuti je izbito žogo z dvajsetih metrov čez domača vrata udaril U. Pavel. Po akciji na levi strani je do žoge prišel Hodžič, ki je s štirinajstih metrov streljal nad vrati Draškovića.
V 67. minuti je akcijo na desni strani začel Kous, nadaljeval Bohar, ki je na levi strani lepo zaposlil U. Pavla, na njegov predložek je bil na drugi vratnici za malenkost prenizek G. Pavel, ki je žogo poslal mimo vrat. Potem, ko je G. Pavel preigral tri domače igralce v 73. minuti je na desni strani dobro zaposlil Boharja, kateri je streljal močno v daljši vratarjev kot, Starina je z zadnjimi močmi žogo preusmeril tik ob vratnici v kot.
V 82. minuti U. Pavel s tridesetih metrov strelja nad domačimi vrati.
V 83. minuti je Kontrec z desne strani podal do Boharja pred domača vrata, ki je žogo podaljšal do U. Pavla na levo stran, sledila je podaja do Uroša Krajnca, ki je iz igre vrgel enega domačega igralca in žogo s sedemnajstih metrov poslal v levi zgornji kot za vodstvo črno-belih z 0:1. V sodnikovem podaljšku smo videli še en poskus črno-belih, ko je čez domača vrata zletel močan strel Kontreca.



Tekst in foto: Darko Hidič

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA