31.08.2018 | Ženska A
Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije

Slovenska ženska članska reprezentanca danes končuje kvalifikacije za SP 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Češkem, kjer jih ob 16. uri čaka obračun z domačinkami, ki so teoretično še v igri za napredovanje. Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto, po sedmih tekmah ima šest točk. V prvem delu delu kvalifikacij so Čehinje v Domžalah slavile zmago (0:4).

Kvalifikacije za SP 2019, 8. krog, 31.8.
Češka – Slovenija (16.00)

Po tri točke

Naša izbrana vrsta se je zbrala v ponedeljek, vmes pa trenirala na Bledu in v NNC Brdo. Vzdušje v ekipi je dobro, selektor Jarc pa nima na voljo kartonirane Kaje Eržen in Lane Golob, ki študira in igra v ZDA. Vse to pa ne zmanjšuje ambicij reprezentance, ki se na gostovanju na severu Češke spogleduje s tretjo zmago v kvalifikacijah. Jarc bo tudi to pot v igro poslal kar nekaj mladih sil. Zavoljo odsotnosti Erženove bo od prve minute začela Anja Prša, taktičnih zamisli pa odsotnost Erženove ne menja.

„Odgovoriti bo treba na njihovo zelo ofenzivno igro. Vsi treningi so bili podrejeni temu, da se znamo v prvi fazi dobro obraniti, potem pa znati zadržati žogo in razviti igro s podajami, predvsem globinskimi. Ob tem želimo omogočiti, da se v napad vključi pet igralk!“ je že med tednom opozarjal selektor Jarc, ki si želi, da ekipa izkoristi nekaj manevrskega prostora, ki ga bodo ponudile Čehinje.

„V tekmo gremo odločno z željo, da presenetimo nasprotnice. Nadejam se pozitivnega rezultata!“ je jasna in jedrnata kapetanka Mateja Zver.

„V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage, ki je imela nekaj težav s poškodbo prsta na roki.

Zmaga

„Zanima nas zmaga, selektor in njegov strokovni štab sta dobro analizirala Češko,“ dodaja Lara Prašnikar, ki je v dobri formi, kar kažejo pripravljalne tekme nemškega kluba Turbine Potsdam, kjer Prašnikarjeva uspešno igra.

„Komaj čakamo tekmo, z željo, da naredimo dober rezultat,“ se nadeja tudi Lara Ivanuša, ki je na Škotskem staknila poškodbo mišice, a je to na srečo preteklost, danes pa je na voljo selektorju.

„Vesela sem, ker se je reprezentanca spet zbrala. Upam na ugoden izid, da dostojno sklenemo te kvalifikacije. Proti Islandiji in Ferskim otokom smo pokazale velik napredek, v naši igri je veliko discipline. Za reprezentanco igram od 16. leta, a tako dobrega vzdušja ni bilo nikoli, počutimo se izvrstno,“ dodaja Kristina Erman, ki bo v novi sezoni igrala za nizozemski PSV.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA