31.08.2018 | Ženska A
Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije

Slovenska ženska članska reprezentanca danes končuje kvalifikacije za SP 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Češkem, kjer jih ob 16. uri čaka obračun z domačinkami, ki so teoretično še v igri za napredovanje. Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto, po sedmih tekmah ima šest točk. V prvem delu delu kvalifikacij so Čehinje v Domžalah slavile zmago (0:4).

Kvalifikacije za SP 2019, 8. krog, 31.8.
Češka – Slovenija (16.00)

Po tri točke

Naša izbrana vrsta se je zbrala v ponedeljek, vmes pa trenirala na Bledu in v NNC Brdo. Vzdušje v ekipi je dobro, selektor Jarc pa nima na voljo kartonirane Kaje Eržen in Lane Golob, ki študira in igra v ZDA. Vse to pa ne zmanjšuje ambicij reprezentance, ki se na gostovanju na severu Češke spogleduje s tretjo zmago v kvalifikacijah. Jarc bo tudi to pot v igro poslal kar nekaj mladih sil. Zavoljo odsotnosti Erženove bo od prve minute začela Anja Prša, taktičnih zamisli pa odsotnost Erženove ne menja.

„Odgovoriti bo treba na njihovo zelo ofenzivno igro. Vsi treningi so bili podrejeni temu, da se znamo v prvi fazi dobro obraniti, potem pa znati zadržati žogo in razviti igro s podajami, predvsem globinskimi. Ob tem želimo omogočiti, da se v napad vključi pet igralk!“ je že med tednom opozarjal selektor Jarc, ki si želi, da ekipa izkoristi nekaj manevrskega prostora, ki ga bodo ponudile Čehinje.

„V tekmo gremo odločno z željo, da presenetimo nasprotnice. Nadejam se pozitivnega rezultata!“ je jasna in jedrnata kapetanka Mateja Zver.

„V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage, ki je imela nekaj težav s poškodbo prsta na roki.

Zmaga

„Zanima nas zmaga, selektor in njegov strokovni štab sta dobro analizirala Češko,“ dodaja Lara Prašnikar, ki je v dobri formi, kar kažejo pripravljalne tekme nemškega kluba Turbine Potsdam, kjer Prašnikarjeva uspešno igra.

„Komaj čakamo tekmo, z željo, da naredimo dober rezultat,“ se nadeja tudi Lara Ivanuša, ki je na Škotskem staknila poškodbo mišice, a je to na srečo preteklost, danes pa je na voljo selektorju.

„Vesela sem, ker se je reprezentanca spet zbrala. Upam na ugoden izid, da dostojno sklenemo te kvalifikacije. Proti Islandiji in Ferskim otokom smo pokazale velik napredek, v naši igri je veliko discipline. Za reprezentanco igram od 16. leta, a tako dobrega vzdušja ni bilo nikoli, počutimo se izvrstno,“ dodaja Kristina Erman, ki bo v novi sezoni igrala za nizozemski PSV.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.02.2019 | Ženska A
  Ženska reprezentanca na turnir na Hrvaško
  Tokrat je pred nami mednarodni turnir Croatia Cup, ki bo potekal med 25.2. in 4.3. v Zagrebu. Slovenija se bo uvodoma v skupini pomerila s Hrvaško (51. ekipa na Fifini lestvici) in Ukrajino (24.), ob koncu turnirja pa sledi še obračun za končno mesto.
 • 01.02.2019 | Ženska A
  Članice na turnir v Zagreb
  Slovenija bo med 26.2. in 2.3. igrala v predtekmovanju skupine 1, kjer bosta še Ukrajina in Hrvaška. Četrtega marca sledijo še izločilni boji za skupno zmago na turnirju. V skupini 2 bodo igrale Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna gora.
 • 21.01.2019 | Ženska A
  Slovenija s 4:0 porazila Črno goro
  "Naša ekipa je dominirala vseh 90 minut. Domačinke so imele svoj taktični način in model igre, s katerim so nas hotele presenetiti, a jim ni uspelo. Potrebovali smo en polčas, da smo začeli vsaj delno izpeljevati zadeve, ki jih že znamo in jih lahko ponavljamo."
 • 20.01.2019 | Ženska A
  Proti Črni gori velja le zmaga
  „Mislim, da bo tekma težka, Črna gora pa sodi v kakovostni rang Albanije. Moramo se držati taktičnih navodil in biti zbrane pri zaključkih. Šteje samo zmaga!“ odločno prvo tekmo v letu 2019 napove kapetanka Mateja Zver.
 • 18.01.2019 | Ženska A
  Po dober trening in korak bližje igri na rezultat
  Danes se bo prvič v letu 2019 zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma s Črno goro. Leto 2018 je bilo za Slovenijo uspešno, v letu 2019 pa želi zasedba selektorja Boruta Jarca narediti korak naprej. Začenši s tekmo proti Črni gori.
 • 04.01.2019 | Ženska A
  Članice proti Črni gori
  Slovenska ženska reprezentanca bo v mesecu januarju opravila uvodno akcijo v letu 2019. Tokrat bo izbrana vrsta, ki jo od lani uspešno vodi selektor Borut Jarc, gostovala v Črni Gori. Z vrstnicami se bodo pomerile v ponedeljek, 21.1.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Članice uspešno končale leto 2018
  Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Strpno in potrpežljivo do zmage
  V Gornji Radgoni je vse nared za nogometni praznik. Ob 14. uri se bosta pomerili ženski članski vrsti Slovenije in Albanije, poprej pa bo v Gornji Radgoni potekal še Festivalni dan ženskega nogometa Rada igram nogomet.
 • 06.11.2018 | Ženska A
  Proti Albaniji računa na podporo s tribun
  „Igramo v Gornji Radgoni, tekma je ob 14. uri, nadejamo pa se močne podpore s tribune. Tudi tako bomo lažje prišle do pozitivnega rezultata!“ sklene kapetanka izbrane vrste Mateja Zver.
 • 05.11.2018 | Ženska A
  Članice želijo leto 2018 skleniti z zmago
  Danes se bo zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki jo do konca koledarskega leta čaka še ena preizkušnja. V četrtek, 8.11., se bo izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca pomerila z Albanijo. Tekma bo ob 14. uri v Gornji Radgoni.

DELI NA