31.08.2018 | Ženska A
Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije

Slovenska ženska članska reprezentanca danes končuje kvalifikacije za SP 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Češkem, kjer jih ob 16. uri čaka obračun z domačinkami, ki so teoretično še v igri za napredovanje. Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto, po sedmih tekmah ima šest točk. V prvem delu delu kvalifikacij so Čehinje v Domžalah slavile zmago (0:4).

Kvalifikacije za SP 2019, 8. krog, 31.8.
Češka – Slovenija (16.00)

Po tri točke

Naša izbrana vrsta se je zbrala v ponedeljek, vmes pa trenirala na Bledu in v NNC Brdo. Vzdušje v ekipi je dobro, selektor Jarc pa nima na voljo kartonirane Kaje Eržen in Lane Golob, ki študira in igra v ZDA. Vse to pa ne zmanjšuje ambicij reprezentance, ki se na gostovanju na severu Češke spogleduje s tretjo zmago v kvalifikacijah. Jarc bo tudi to pot v igro poslal kar nekaj mladih sil. Zavoljo odsotnosti Erženove bo od prve minute začela Anja Prša, taktičnih zamisli pa odsotnost Erženove ne menja.

„Odgovoriti bo treba na njihovo zelo ofenzivno igro. Vsi treningi so bili podrejeni temu, da se znamo v prvi fazi dobro obraniti, potem pa znati zadržati žogo in razviti igro s podajami, predvsem globinskimi. Ob tem želimo omogočiti, da se v napad vključi pet igralk!“ je že med tednom opozarjal selektor Jarc, ki si želi, da ekipa izkoristi nekaj manevrskega prostora, ki ga bodo ponudile Čehinje.

„V tekmo gremo odločno z željo, da presenetimo nasprotnice. Nadejam se pozitivnega rezultata!“ je jasna in jedrnata kapetanka Mateja Zver.

„V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage, ki je imela nekaj težav s poškodbo prsta na roki.

Zmaga

„Zanima nas zmaga, selektor in njegov strokovni štab sta dobro analizirala Češko,“ dodaja Lara Prašnikar, ki je v dobri formi, kar kažejo pripravljalne tekme nemškega kluba Turbine Potsdam, kjer Prašnikarjeva uspešno igra.

„Komaj čakamo tekmo, z željo, da naredimo dober rezultat,“ se nadeja tudi Lara Ivanuša, ki je na Škotskem staknila poškodbo mišice, a je to na srečo preteklost, danes pa je na voljo selektorju.

„Vesela sem, ker se je reprezentanca spet zbrala. Upam na ugoden izid, da dostojno sklenemo te kvalifikacije. Proti Islandiji in Ferskim otokom smo pokazale velik napredek, v naši igri je veliko discipline. Za reprezentanco igram od 16. leta, a tako dobrega vzdušja ni bilo nikoli, počutimo se izvrstno,“ dodaja Kristina Erman, ki bo v novi sezoni igrala za nizozemski PSV.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.06.2019 | Ženska A
  S suvereno zmago hrabro v kvalifikacije
  Zadnji poraz zasedbe selektorja Boruta Jarca datira v 31. avgust 2018, temu je sledilo pet zmag (Albanija, Črna gora dvakrat, Srbija, Ukrajina) ter remi s Hrvaško. To pa je bila že šesta zaporedna tekma, ko Slovenija iz igre ni prejela zadetka. Vse skupaj je lepa popotnica pred začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 16.06.2019 | Ženska A
  V Dravogradu podaljšati pozitiven niz
  Slovenska ženska reprezentanca z današnjo tekmo proti Črni gori (v Dravogradu, od 17.30 dalje tudi prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije) končuje sezono 2018/2019, hkrati pa bo tekma zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 15.06.2019 | Ženska A
  Z razlogom s pravim odnosom proti Črni gori
  „Delamo osredotočeno in zbrano, to je zadnji test pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Zato si želim, da čim bolj pripravljene pričakamo jutrišnji obračun,“ pravi 18-letna vratarka Zala Meršnik. Ob tem nas opomni, da so Črnogorke napredovale v primerjavi z letošnjim januarjem, ko je bilo 4:0 za Slovenijo
 • 14.06.2019 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  V nedeljo bo piko a i sezoni postavila tudi kapetanka ženske izbrane vrste Mateja Zver, ki je v svojo vitrino uspehov dodala še dva: naslova državnega in pokalnega prvaka Avstrije. A poznavajoč Matejo je jasno, da bo pika na i prava, če bo v nedeljo s soigralkami pokazala pravi obraz. Tekmice dobro pozna, s Črno goro se je Slovenija merila januarja letos.
 • 13.06.2019 | Ženska A
  Ni vseeno, kaj bodo pokazale proti Črni gori
  "To je tudi tekma, ki je generalka za kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki jih začnemo konec avgusta,“ se selektor in ekipa zavedajo odgovornosti in pomena tekme s Črno goro, s katero se je Slovenija pomerila januarja in jo tudi suvereno ugnala – s 4:0. Selektor Jarc je jasno opozoril svoje varovanke, da takratna Črna gora ni taka kot današnja.
 • 12.06.2019 | Ženska A
  Danes zbor, v nedeljo generalka
  Danes s svojo akcijo začenja ženska članska reprezentanca, ki jo v nedeljo čaka še tekma s Črno goro, ekipi se bosta pomerili v Dravogradu (ob 17.30 dalje tudi prenos tekme na spletni strani Nogometne zveze Slovenije). Selektor Borut Jarc je bil primoran v dve menjavi.
 • 10.06.2019 | Ženska A
  Prek Črne gore pogleduje v pomembne kvalifikacije
  „Stroka svoje delo opravlja fenomenalno. Vedo, kako manevrirati, predvsem pa so vsi zelo dostopni. Tudi smejemo se precej, a je jasno, kdaj se dela resno in zavzeto,“ pojasni Dominika Čonč, ki se tudi sama želi, da vzpon ženskega klubskega in reprezentančnega nogometa dobi dodatno potrditev.
 • 03.06.2019 | Ženska A
  Po dobri sezoni v Nemčiji po piko na i v reprezentanco
  Po klubskih sezonah zdaj v prvi plan prihaja ženska članska reprezentanca, ki se bo zbrala prihodnji teden, da bi 16. junija opravila generalko za avgustovski začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Za slovenskimi igralkami na tujem so uspešne sezone, tudi za 20-letno Laro Prašnikar, ki je sklenila 3. sezono v vrstah Turbine Potsdam.
 • 24.05.2019 | Ženska A
  Generalka proti Črni gori
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo pred avgustovskim začetkom kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021 prihodnji mesec opravila z generalko. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo v nedeljo, 16. junija, v Dravogradu pomerile s Črno goro.
 • 17.05.2019 | Ženska A
  V elitno nemško ligo tudi Sara Agrež
  Sara je bila v preteklosti tudi članica reprezentanc do 17 in 19 let, je tudi članska reprezentankta. Svojo športno pot je začela v ŽNK Rudar Škale, potem pa igrala za ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Telemach GMT Beltinci.

DELI NA