31.08.2018 | Ženska A
Proti Čehinjam dostojno končati kvalifikacije

Slovenska ženska članska reprezentanca danes končuje kvalifikacije za SP 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Češkem, kjer jih ob 16. uri čaka obračun z domačinkami, ki so teoretično še v igri za napredovanje. Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto, po sedmih tekmah ima šest točk. V prvem delu delu kvalifikacij so Čehinje v Domžalah slavile zmago (0:4).

Kvalifikacije za SP 2019, 8. krog, 31.8.
Češka – Slovenija (16.00)

Po tri točke

Naša izbrana vrsta se je zbrala v ponedeljek, vmes pa trenirala na Bledu in v NNC Brdo. Vzdušje v ekipi je dobro, selektor Jarc pa nima na voljo kartonirane Kaje Eržen in Lane Golob, ki študira in igra v ZDA. Vse to pa ne zmanjšuje ambicij reprezentance, ki se na gostovanju na severu Češke spogleduje s tretjo zmago v kvalifikacijah. Jarc bo tudi to pot v igro poslal kar nekaj mladih sil. Zavoljo odsotnosti Erženove bo od prve minute začela Anja Prša, taktičnih zamisli pa odsotnost Erženove ne menja.

„Odgovoriti bo treba na njihovo zelo ofenzivno igro. Vsi treningi so bili podrejeni temu, da se znamo v prvi fazi dobro obraniti, potem pa znati zadržati žogo in razviti igro s podajami, predvsem globinskimi. Ob tem želimo omogočiti, da se v napad vključi pet igralk!“ je že med tednom opozarjal selektor Jarc, ki si želi, da ekipa izkoristi nekaj manevrskega prostora, ki ga bodo ponudile Čehinje.

„V tekmo gremo odločno z željo, da presenetimo nasprotnice. Nadejam se pozitivnega rezultata!“ je jasna in jedrnata kapetanka Mateja Zver.

„V ekipi vlada izredno pozitivna energija, to se čuti na vsakem koraku. Začeli smo dobro, nadaljujemo v tem ritmu in gradimo že za nove kvalifikacije,“ poudarja Dominika Čonč, ki si tako kot soigralke želi uspeha na zadnji tekmi. „Z dobro pripravo lahko tudi presenetimo domačinke, ki so ranljive,“ pravi vezistka španske Malage, ki je imela nekaj težav s poškodbo prsta na roki.

Zmaga

„Zanima nas zmaga, selektor in njegov strokovni štab sta dobro analizirala Češko,“ dodaja Lara Prašnikar, ki je v dobri formi, kar kažejo pripravljalne tekme nemškega kluba Turbine Potsdam, kjer Prašnikarjeva uspešno igra.

„Komaj čakamo tekmo, z željo, da naredimo dober rezultat,“ se nadeja tudi Lara Ivanuša, ki je na Škotskem staknila poškodbo mišice, a je to na srečo preteklost, danes pa je na voljo selektorju.

„Vesela sem, ker se je reprezentanca spet zbrala. Upam na ugoden izid, da dostojno sklenemo te kvalifikacije. Proti Islandiji in Ferskim otokom smo pokazale velik napredek, v naši igri je veliko discipline. Za reprezentanco igram od 16. leta, a tako dobrega vzdušja ni bilo nikoli, počutimo se izvrstno,“ dodaja Kristina Erman, ki bo v novi sezoni igrala za nizozemski PSV.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 09.04.2019 | Ženska A
  Le še vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na EP
  „V Sloveniji se dobro dela z mladimi nogometašicami. Te igralke so prišle in začele prevzemati vlogo in odgovornost.  Naj igrajo, naj se kalijo. Imamo tudi izvrstni reprezentanci do 17 in 19 let. Le vprašanje je, kdaj se ena od ekip uvrsti na evropsko prvenstvo,“ pravi Kaja Eržen.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  Slovenija ugnala Srbijo in osvojila turnir
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je z zmago izvrstno sklenila turnir na Hrvaškem. V finalu so varovanke selektorja Boruta Jarca z 2:0 ugnale Srbijo in se zasluženo veselile izjemnega uspeha, končne zmage na močnem mednarodnem turnirju! Za zmago sta zadeli Adrijana Mori in Lara Prašnikar.
 • 04.03.2019 | Ženska A
  V Zagrebu za prvo mesto proti Srbiji
  „En dan bo dovolj za slavje v glavi,“ je že po sobotni zmagi proti Ukrajini napovedal selektor Jarc, ki je svoje razmišljanje (tudi o prijateljskih tekmah, ki jih ni) ter zmagovalno mentaliteto prenesel na igralke. Ne zanima jih nastop, ampak konkretna vloga in končna zmaga v Zagrebu. „Današnji finale se ne igra, ampak zmaguje,“ dodaja kapetanka Mateja Zver.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Izjemna zmaga Slovenije proti Ukrajini
  Varovanke selektorja Boruta Jarca so na drugi tekmi na turnirju s 3:1 porazile Ukrajino, 15. reprezentanco na Uefini lestvici in 24. ekipo s Fifine lestvice, kjer Slovenija zaseda 55. mesto. Zadetke za zmago so prispevale Lara Prašnikar, Mateja Zver in Dominika Čonč.
 • 02.03.2019 | Ženska A
  Z boljšo igro v napadu parirati Ukrajini
  V Zagrebu se danes nadaljuje močan mednarodni turnir, kjer nastopa tudi naša ženska članska izbrana vrsta. Ob 11.30 se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile z Ukrajino, ki je na prvi tekmi s 4:0 ugnala Hrvaško, Slovenija pa je s sosedami remizirala (0:0).
 • 28.02.2019 | Ženska A
  Uvodoma remizirale s Hrvaško
  Slovenska ženska članska reprezentanca je z remijem (0:0) začela nastop na turnirju na Hrvaškem. V obračunu z domačinkami se mreža ni tresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke selektorja Boruta Jarca.
 • 27.02.2019 | Ženska A
  Motivirano proti Hrvaški
  „Dekleta so dobro, resno in odgovorno trenirala, vzdušje je pozitivno. Pričakujem močno in zahtevno tekmo z domačinkami. Čuti se že tekmovalni naboj. Želim si, da igralke pokažejo pravi obraz,“ nadaljuje Jarc, ki meni, da v tej situaciji ni kaj testirati, ampak le igrati z najboljšo enajsterico, ki je v tem hipu na voljo.
 • 25.02.2019 | Ženska A
  V pričakovanju tekem proti Hrvaški in Ukrajini
  „Pričakovanja so velika. Po dobrih predstavah proti Albaniji in Črni gori je čas, da se pomerimo še z močnejšimi nasprotniki. Zato sta tekmi s Hrvaško in Ukrajino super za naslednji korak in za bolj realno sliko pred pričetkom kvalifikacij,“ razmišlja reprezentantka Dominika Čonč.
 • 21.02.2019 | Ženska A
  Slovenija v skupini A, pridejo tudi evropske prvakinje
  Vseh 47 reprezentanc bo s prvim delom kvalifikacij opravilo med 26. avgustom 2018 in 22. septembrom 2020. Ekipe so razdeljene v devet skupin – dve po šest ekip (v A in B) in sedem po pet. Na evropsko prvenstvo se direktno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe.
 • 20.02.2019 | Ženska A
  Članice v pričakovanju žreba za Euro 2021
  „Želje so eno, realnost pa drugo. Želel bi si, da bi dobili skupino z morda malce manj zvenečimi imeni z Uefine lestvice. Jasna želja pa je, da smo do konca v igri in konkurenčni za preboj na veliko tekmovanje,“ pa pred žrebom razmišlja selektor Borut Jarc.

DELI NA