01.12.2021 | 1. SFL
Proti Barceloni maksimalno z minimalnim številom napak

Danes ob 17.30 naš državni prvak FK Dobovec začenja igranje v elitnem delu lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili z Barcelono, aktualnim evropskim klubskim podprvakom minule sezone. Spomnimo: Barcelona je v finalu na turnirju v Zadru s 3:4 klonila proti Sportingu. Na poti do finala so Katalonci v četrtfinalu z 2:0 odpravili tudi Dobovec.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec (17.30)

2.12.
Plzen – Dobovec (20.30)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik (15.00)

Danes še videoanaliza

»Barcelona nam je usojena, že drugič v tem koledarskem letu se merimo z njimi. Upam oz. kar verjamem, da smo se od lani nekaj naučili in da popravimo zadeve, ki so nas mučile v lanski evropski sezoni in v letošnjem glavnem delu lige prvakov. Dobro smo se pripravili na Barcelono, zadnji detajli pa sledijo še danes na videoanalizi,« napove Žiga Čeh, ki je vendarle uspel sanirati poškodbo mišice, ki jo je staknil na turnirju lige prvakov v Podčetrtku, kjer jo je skupil tudi kapetan Rok Mordej, ki se je vrnil, a obnovil poškodbo, zato ga na turnirju ni v postavi, ki bo danes ob 17.30 začela elitni del lige prvakov proti vodilni ekipi španske lige.

»Dobro in slabo je, da se naprej na tem turnirju merimo z Barcelono. Po eni strani je lažje začeti z nekoliko lažjim tekmecem, a je treba vedeti, da na takem nivoju lahkih nasprotnikov ni. Po drugi strani pa že takoj opraviš vsaj na papirju najboljšim, na vseh treh tekmah pa je končni cilj zbiranje točk, zato se po tej plati tekme med sabo ne razlikujejo,« nadaljuje Čeh.

»Gre za enega najmočnejših tekmecev, ki smo jih lahko dobili. Čaka me veliko dela. Upam, da se bomo dobro postavili in odigrali kvalitetno tekmo in iztržili ugoden rezultat,« pa doda golman Damir Puškar.

Recept za Barcelono

»V Zadru smo se nekaj naučili, a se nam vsakič zgodi, da pridemo na tako tekmo v nepopolni postavi. To potem ruši sistem in pripravo na tekmece. Vemo, da je Barcelona dobro pokrita na vseh igralnih mestih. Zato bomo morali odigrati eno najboljših tekme v zadnjem času. Maksimalno z minimalnim številom napak,« nadaljuje Puškar, ki verjame, da jih Barcelona ne bo podcenila.

»Nas krasi igra, da tekmeca pokrivamo po celem terenu. Kako točno bo danes, ne vem. Imamo težave, imamo nekaj krajšo rotacijo. Verjetno jih bomo počakali, potem pa na trenutke tudi stisnili,« pa čuvaj mreže Dobovca za konec razkrije del taktičnega plana pred začetkom 25. evropske tekme Dobovca, ki je petič v elitnem delu lige prvakov.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA