01.12.2021 | 1. SFL
Proti Barceloni maksimalno z minimalnim številom napak

Danes ob 17.30 naš državni prvak FK Dobovec začenja igranje v elitnem delu lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili z Barcelono, aktualnim evropskim klubskim podprvakom minule sezone. Spomnimo: Barcelona je v finalu na turnirju v Zadru s 3:4 klonila proti Sportingu. Na poti do finala so Katalonci v četrtfinalu z 2:0 odpravili tudi Dobovec.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec (17.30)

2.12.
Plzen – Dobovec (20.30)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik (15.00)

Danes še videoanaliza

»Barcelona nam je usojena, že drugič v tem koledarskem letu se merimo z njimi. Upam oz. kar verjamem, da smo se od lani nekaj naučili in da popravimo zadeve, ki so nas mučile v lanski evropski sezoni in v letošnjem glavnem delu lige prvakov. Dobro smo se pripravili na Barcelono, zadnji detajli pa sledijo še danes na videoanalizi,« napove Žiga Čeh, ki je vendarle uspel sanirati poškodbo mišice, ki jo je staknil na turnirju lige prvakov v Podčetrtku, kjer jo je skupil tudi kapetan Rok Mordej, ki se je vrnil, a obnovil poškodbo, zato ga na turnirju ni v postavi, ki bo danes ob 17.30 začela elitni del lige prvakov proti vodilni ekipi španske lige.

»Dobro in slabo je, da se naprej na tem turnirju merimo z Barcelono. Po eni strani je lažje začeti z nekoliko lažjim tekmecem, a je treba vedeti, da na takem nivoju lahkih nasprotnikov ni. Po drugi strani pa že takoj opraviš vsaj na papirju najboljšim, na vseh treh tekmah pa je končni cilj zbiranje točk, zato se po tej plati tekme med sabo ne razlikujejo,« nadaljuje Čeh.

»Gre za enega najmočnejših tekmecev, ki smo jih lahko dobili. Čaka me veliko dela. Upam, da se bomo dobro postavili in odigrali kvalitetno tekmo in iztržili ugoden rezultat,« pa doda golman Damir Puškar.

Recept za Barcelono

»V Zadru smo se nekaj naučili, a se nam vsakič zgodi, da pridemo na tako tekmo v nepopolni postavi. To potem ruši sistem in pripravo na tekmece. Vemo, da je Barcelona dobro pokrita na vseh igralnih mestih. Zato bomo morali odigrati eno najboljših tekme v zadnjem času. Maksimalno z minimalnim številom napak,« nadaljuje Puškar, ki verjame, da jih Barcelona ne bo podcenila.

»Nas krasi igra, da tekmeca pokrivamo po celem terenu. Kako točno bo danes, ne vem. Imamo težave, imamo nekaj krajšo rotacijo. Verjetno jih bomo počakali, potem pa na trenutke tudi stisnili,« pa čuvaj mreže Dobovca za konec razkrije del taktičnega plana pred začetkom 25. evropske tekme Dobovca, ki je petič v elitnem delu lige prvakov.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA