29.04.2019 | WU17
Priznale premoč Severni Koreji

Slovenska dekliška reprezentanca do 17 je doživela prvi poraz na Turnirju narodov. Z rezultatom 0:2 jo je porazila Severna Koreja, ki je oba zadetka dosegla v 2. polčasu.

V sredo proti Norveški

Jutri je za dekliško reprezentanco dan počitka, redni del pa bo sklenila 1.5. s tekmo proti Norveški, tokratni obračun boste lahko od 17.00 dalje spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Turnir narodov, DU17, 2. krog, 29.4.
Slovenija – Severna Koreja 0:2 (0:0)
0:1 Hye Yong (41.), Yu Huyang 0:2 (46.)
Slovenija: Kocijan, Fluher, Šabotič, Kajzba, Kolar, Rojnik, Janež, Eferl, Sušnik, Šenk, Suhoveršnik.

Videoposnetek tekme:


Gostje so potrdile, zakaj veljajo za eno najboljših ekip na svetu. Slovenija je gol Severne Koreje ogrozila s streli z razdalje, največ težav pa so imele Korejke s kapetanko Manco Suhoveršnik. Velja omeniti še zadnje poizkuse Slovenije v končnici, ko so želele varovanke omiliti poraz.

Dve napaki za 0:2

V prvem polčasu se mreži nista zatresli, v drugem pa so gostje izvrstno začele. Z globinsko podajo so prvič izigrale obrambo, izjemno pa je igrala tudi severnokorejska napadalka. Za 2:0 je sledila podaja z leve strani, po napačni oceni so gostje to izkoristile in dosegle gol za končnih 2:0.

Popraviti napake

„Severna Koreja je ena najboljših reprezentanc na svetu. Super je, da so naša dekleta imela možnost igrati proti taki reprezentanci. V njihovi državi je ženski nogomet šport številka ena. Dekleta so izredno tehnično podkovana, so hitre in agilne, zato smo imeli precej težav v fazi obrambe. So tudi taktično zelo disciplinirane.  Praktično ves čas trenirajo skupaj. Kot imamo trenutno mi v Ljubljani dekliški nogometni oddelek Gimnazije Šiška&ŠC PET, so njihova dekleta, celotna reprezentanca torej, ves čas zbrana skupaj. Tako lahko v celoti kvalitetno skrbijo za individualen razvoj posameznic. Našim dekletom nimamo kaj očitati, v prihodnje moramo popraviti določene napake v igri in tudi v drugem polčasu ohranjati disciplino in koncentracijo, kot nam je uspelo v prvem polčasu,“ je po tekmi povedala selektorica Tina Kelenberger.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2019 | WU17
  Mladinke zasedle 4. mesto
  Dekliška mladinska reprezentanca je s porazom 1:3 sklenila nastop na Turnirju narodov. Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Tine Kelenberger klonile proti Italiji in zasedle končno 4. mesto. Naslov gre na Japonsko, ki je bila po streljanju 11-metrovk s 6:5 boljša od Severne Koreje, redni del se je sklenil z rezultatom 1:1.
 • 03.05.2019 | WU17
  V Tolmin po 3. mesto
  S tekmo proti Italiji danes ob 17. uri slovenska dekliška vrsta do 17 let končuje nastop na tokratnem Turnirju narodov. Za 1. mesto se bosta pomerili Japonska in Severna Koreja.
 • 01.05.2019 | WU17
  Po preobratu do remija
  Slovenska dekliška vrsta je redni del Turnirja narodov sklenila z remijem. Po zaostanku 0:2 so varovanke selektorice Tine Kelenberger v nadaljevanju zrežirale preobrat in prišle do delitve točk. Zadeli sta Ema Erman in Manca Suhoveršnik.
 • 28.04.2019 | WU17
  Izvrsten štart Slovenije
  Dekliška reprezentanca do 17 let je z zmago začela turnir narodov. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile s 4:1 boljše od Mehike. Jutri ob 15. uri jih čaka obračun proti Severni Koreji.
 • 28.04.2019 | WU17
  Uvodoma z Mehiko
  Danes s tekmami na Turnirju narodov začenja tudi dekliška reprezentanca do 17 let. Ob 15. uri je na sporedu obračun z Mehiko. Tekma bo v kraju Miren, ne pa v Ajdovščini, kot je bilo sprva načrtovano.
 • 22.04.2019 | WU17
  Po izkušnje in odmeven rezultat
  Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, ki se bodo zbrale v petek, 26.4. V predtekmovanju se bodo naše mlade igralke merile z Mehiko, Severno Korejo in Norveško, uvodni dve tekmi pa bosta na ogled v neposrednem videoprenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 12.04.2019 | WU17
  Do zmage po enajstmetrovkah
  Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je z zmago začela tekmo na Uefinem razvojnem turnirju. Z 2:1 so bile varovanke selektorice Tine Kelenberger boljše od Severne Irske. Jutri se bo Slovenija pomerila z ekipo Walesa, tekmo pa se začne ob 16.30. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 27.03.2019 | WU17
  Slovo z odmevno zmago proti Islandiji
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je z odliko in zmago končala elitni del kvalifikacij. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so navdušile, za trud in vztrajnost pa so bile nagrajene v 78. minuti. Gol za zmago je dosegla Manca Suhoveršnik.
 • 27.03.2019 | WU17
  Proti Islandiji za čast in ponos
  „Taktično-tehnično smo se pripravili na visokorasle nasprotnice. Štirih naših deklet zaradi zdravstvenih težav danes zagotovo ne bo v kadru, vse ostale pa so pripravljene na zadnji obračun,“ napove selektorica.

DELI NA