22.01.2024 | Futsal U21
Pripravljeni na Portugalsko

Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.

Ženska futsal reprezentanca:

Tavira, 23.1.
Portugalska – Slovenija (17.00)

Tavira, 24.1.
Portugalska – Slovenija (17.00)

Futsal reprezentanca U21:

Tavira, 23.1.
Portugalska – Slovenija (20.00)

Tavira, 24.1.
Portugalska – Slovenija (20.00)

Testi z najboljšimi

„Pred nami sta dve zahtevni tekmi,“ pravi selektor članic Drago Adamič, ki je z reprezentanco včeraj prispel na Portugalsko, kjer se bodo jutri naše članice pomerile z univerzitetno izbrano vrsto, ki je dejansko reprezentanca U21 okrepljena še s štirimi članskimi igralkami.

„Portugalska je tekmec, ki goji hiter in agresiven ter moderen futsal. Prilagoditi se bo treba in se pokazati v najboljši možni luči. To so tekme, ki jih potrebujemo. To so tekme, ki bodo pokazale, kje moramo še napredovati in čemu moramo na zborih posvečati še večjo pozornost,“ je jasen Drago Adamič.

Slovenija je v lanskem koledarskem letu odigrala tudi po dveh izvrstni tekmi proti Madžarski in Ukrajini, dveh polfinalistkah zadnjega članskega evropskega prvenstva.

Prava ekipa

Mladi člani se bodo takisto pomerili s Portugalsko, nasproti jim bodo stali njihovi vrstniki, s katerimi so se lani jeseni merili v Ajdovščini in na Škofijah, 1:4 in 1:5 je bilo bilo. Slovenija pa je predvsem na prvi tekmi pokazala dober futsal.

„Igralce sem spomnil, kje smo grešili na zadnjih tekmah. Opozoril jih bom tudi na to, kar Portugalska dela dobro. Imajo dobro posest in kontrolo žoge, igrajo dobro obrambo, predvsem pa vedo, kaj delajo, imajo sistem,“ pove Mile Simeunovič, ki je vodi reprezentanco do 21 let.

Ob tem selektor pohvali fante in vzdušje v ekipi. „Vidi se, da so dobra skupina, vzdušje je dobro, so prijatelji med sabo,“ še doda Simeunovič.

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem), Miha Čop (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Gašper Trdin (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Vid Kos (KMN Meteorplast), Tian Uršič (KMN Oplast Kobarid), Kristjan Čeh (KMN Miklavž).

Ženska članska reprezentanca:
Barbara Lah (ŠD Bloke), Sanela Balić (ŠD Košana), Tina Jesenovec (ŠD Košana), Lori Škulj (FK Lukovica), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Nika Trdan (ŽNK Celje),Vanesa Kozina (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika), Maša Novak (ŽNK Vrhnika).

Portugalska U21:
Pedro Marques (AD Fundao), Ricardo Marques (ADCR Caxinas Poca Barca), Rodrigo Simão (ADCR Caxinas Poca Barca), Rafael Freire (CF OS Belenenses), Bruno Maior (Leoes Porto Salvo), Diogo Silva (CRC Quintal Lombos), Tomás Colaço (CRC Quintal Lombos)
Bruno Soares (SC Braga), Duarte Correia (SC Ferriera Zezere), Andriy Dzyalochynskyy (Sporting CP), Francisco Henriques (Sporting CP), Guilherme Cintra (Sporting CP), Pedro Santos (Sporting CP) in Tiago Macedo (Sporting CP)

Ženska portugalska futsal reprezentanca U21:
Catarina Ribeiro (Atlético CP), Beatriz Sanheiro (CRC Quinta Lombos), Sara Galhardo (CRC Quinta Lombos), Margarida Carvalho (Escola DC Gondomar), Susana Barbosa (Escola DC Gondomar), Barbara Gama (Futsal Feijó ADLF), Beatriz Vicente (Futsal Feijó ADLF), Catarina Lopes (Novasemente GD), Marta Teixeira (Novasemente GD), Alexandra Melo (SL Benfica), Mariana Teixeira (SL Benfica), Luana Vieira (Sporting CP), Ines Marques (SR Boa-União Parchalense), Sofia Rosendo (UA Povoense).

40. in 100. tekma

Slovenija futsal članice je dosedaj odigrala 39 uradnih tekem: zbrala je 10 zmag, pet remijev in 24 porazov.

Slovenija U21 je do danes odigrala 99 uradnih tekem – dosedaj je zbrala 37 zmag, 13 remijev in 49 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | Futsal U21
  V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
  „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
  Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Portugalski
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
 • 21.01.2024 | Futsal U21
  Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
 • 17.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi na Portugalsko
  V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
 • 17.12.2023 | Futsal U21
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
 • 16.12.2023 | Futsal U21
  V nedeljo še enkrat z Madžari
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
 • 15.12.2023 | Futsal U21
  Veselijo se tekem na Madžarskem
  Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
 • 12.12.2023 | Futsal U21
  Dvakrat z Madžarsko
  V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA