15.09.2023 | 1. SŽNL
Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu

S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

Jubilejna 30. tekma

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 23 tekem (štirinajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.
 

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.45) (prenos na Sportklubu)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 8

Za krepitev samozavesti

„Čuti se, da je derbi pred nami, komaj že čakamo tekmo,“ pa v imenu ŽNK Mura Nona pove kapetanka Špela Kolbl. „Po prvi evropski tekmi smo bile razočarane, a smo potem dobro odreagirale in zmagale, dosegle smo sedem golov,“ se Špela ozre na zadnji dve evropski tekmi, ko so dosegle manj, kot so načrtovale. Evropa je pozabljena, nova evropska vozovnica pa se gradi na tekmah z Olimpijo, prva že jutri

„Forma je dobra. Igralke, ki so bile poškodovane, so sanirale poškodbe,“ potrdi Špela, ki se ozira proti Olimpiji in sobotni tekmi.

„Olimpija je odlična ekipa, ki ima nekaj dobrih posameznic. Tu bi izpostavila predvsem reprezentantki Saro Makovec in Ano Milović. Naše medsebojne tekme so vedno izenačene. Olimpijo spoštujemo, a komaj čakamo soboto, ko želimo doseči veliko golov in zmagati,“ je jasna kapetanka ŽNK Mure Nona.

„Prva medsebojna tekma je pomembna. Če ne drugače že zaradi samozavesti, ki pride z zmago,“ izpostavi kapetanka, ki se nadeja jutri dobremu obisku na tribunah v Fazaneriji. „Obeta se nam pravi festival nogometa, za našo tekmo igrajo tudi člani,“ zaključi Špela.

Lačne zmage

V ŽNK Olimpija so se dobro pripravili na prvi letošnji derbi. „Imamo pa nekaj težav s poškodbami. Pod vprašajem sta nastopa Urške Bratuša, Maje Dimitrijević, Maše Osojnik nimamo od prve tekme sezone, poškodovana je tudi Zala Omerza. Pred tekmo bo jasno, kdo bo lahko pomagal in kdo ne,“ uvodoma pove trener Olimpije Zlatko Gabor.

„Dekleta delajo dobro in zavzeto. Vidi se jim v očeh, da si želijo te zmage, da so lačne te zmage. Cel mesec treniramo in se pripravljamo za to tekmo,“ nadaljuje Gabor, ki je tudi sam v preteklosti sedel na klopi tekmic, dobro leto pa je že trener Olimpije.

„Iskreno povedano: derbi je tekma, kjer bo prisotno veliko taktike. Mura bo igrala zaprto kot vedno, potem pa skušala prek dolgih žog, saj imajo spredaj hitre igralke,“ Olimpijin trener o tem, kakšna tekma nas čaka in kaj pričakuje od tekmic.

Minimalizirati individualne napake

„ŽNK Mura Nona premore pet tujih igralk, imajo dobro sestavljeno ekipo, ki premore dva čvrsta bloka, ki ju bo zelo težko prebiti. Na tem mestu naj povem, da mi je žal za trenerja Bojana Jančarja in igralke, ker se jim ni uspelo prebiti v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakinj. To je velika škoda za slovenski ženski nogomet,“ še dodaja Gabor, ki pravi, da so sami za odgovor na igro domačink pripravili tri odgovore oz. tri plane igre.

„Kaj pričakujem od tekme? Veliko golov ne bo. Bodo pa odločale individualne napake. V lanski sezoni smo bili spomladanski prvaki, a ko smo izgubljali proti ŽNK Muri Nona so temu botrovale individualne napake. Želim, da to minimaliziramo in naredimo vse, da vzamemo tri točke,“ sklene Zlatko Gabor, ki v pogovoru tudi izpostavi, da ceni in spoštuje tekmice.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA