15.09.2023 | 1. SŽNL
Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu

S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

Jubilejna 30. tekma

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 23 tekem (štirinajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.
 

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.45) (prenos na Sportklubu)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 8

Za krepitev samozavesti

„Čuti se, da je derbi pred nami, komaj že čakamo tekmo,“ pa v imenu ŽNK Mura Nona pove kapetanka Špela Kolbl. „Po prvi evropski tekmi smo bile razočarane, a smo potem dobro odreagirale in zmagale, dosegle smo sedem golov,“ se Špela ozre na zadnji dve evropski tekmi, ko so dosegle manj, kot so načrtovale. Evropa je pozabljena, nova evropska vozovnica pa se gradi na tekmah z Olimpijo, prva že jutri

„Forma je dobra. Igralke, ki so bile poškodovane, so sanirale poškodbe,“ potrdi Špela, ki se ozira proti Olimpiji in sobotni tekmi.

„Olimpija je odlična ekipa, ki ima nekaj dobrih posameznic. Tu bi izpostavila predvsem reprezentantki Saro Makovec in Ano Milović. Naše medsebojne tekme so vedno izenačene. Olimpijo spoštujemo, a komaj čakamo soboto, ko želimo doseči veliko golov in zmagati,“ je jasna kapetanka ŽNK Mure Nona.

„Prva medsebojna tekma je pomembna. Če ne drugače že zaradi samozavesti, ki pride z zmago,“ izpostavi kapetanka, ki se nadeja jutri dobremu obisku na tribunah v Fazaneriji. „Obeta se nam pravi festival nogometa, za našo tekmo igrajo tudi člani,“ zaključi Špela.

Lačne zmage

V ŽNK Olimpija so se dobro pripravili na prvi letošnji derbi. „Imamo pa nekaj težav s poškodbami. Pod vprašajem sta nastopa Urške Bratuša, Maje Dimitrijević, Maše Osojnik nimamo od prve tekme sezone, poškodovana je tudi Zala Omerza. Pred tekmo bo jasno, kdo bo lahko pomagal in kdo ne,“ uvodoma pove trener Olimpije Zlatko Gabor.

„Dekleta delajo dobro in zavzeto. Vidi se jim v očeh, da si želijo te zmage, da so lačne te zmage. Cel mesec treniramo in se pripravljamo za to tekmo,“ nadaljuje Gabor, ki je tudi sam v preteklosti sedel na klopi tekmic, dobro leto pa je že trener Olimpije.

„Iskreno povedano: derbi je tekma, kjer bo prisotno veliko taktike. Mura bo igrala zaprto kot vedno, potem pa skušala prek dolgih žog, saj imajo spredaj hitre igralke,“ Olimpijin trener o tem, kakšna tekma nas čaka in kaj pričakuje od tekmic.

Minimalizirati individualne napake

„ŽNK Mura Nona premore pet tujih igralk, imajo dobro sestavljeno ekipo, ki premore dva čvrsta bloka, ki ju bo zelo težko prebiti. Na tem mestu naj povem, da mi je žal za trenerja Bojana Jančarja in igralke, ker se jim ni uspelo prebiti v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakinj. To je velika škoda za slovenski ženski nogomet,“ še dodaja Gabor, ki pravi, da so sami za odgovor na igro domačink pripravili tri odgovore oz. tri plane igre.

„Kaj pričakujem od tekme? Veliko golov ne bo. Bodo pa odločale individualne napake. V lanski sezoni smo bili spomladanski prvaki, a ko smo izgubljali proti ŽNK Muri Nona so temu botrovale individualne napake. Želim, da to minimaliziramo in naredimo vse, da vzamemo tri točke,“ sklene Zlatko Gabor, ki v pogovoru tudi izpostavi, da ceni in spoštuje tekmice.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija z zmago iz Radomelj
  Četrtek je postregel s preloženo tekmo 9. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je gostovala v Radomljah in pred kamerami Nogometne zveze Slovenije vknjižila zmago (5:0).
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje in Olimpija v spletnem prenosu
  V 9. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Ljubljana, ŽNK Mura Nona in Primorje Gaia Naturelle. Danes pa je ob 13.30 pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, prenos bo na spletni strani Nzs.si, še obračun ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana rešila domačo čast, tri tekme gostjam
  V 12. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je vodilna ŽNK Mura Nona z 9:1 premagala Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija v gosteh z 10:0 ŽNK Gažon, ŽNK Ljubljana pa doma s 7:0 ŽNK Cerklje. Pred kamerami Planet TV-ja so Radomlje Medex z golom v 84. minuti porazile WFC Dravo Ptuj.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini
  Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.
 • 13.11.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga krimovk
  Krimovke so povedle v 45. minuti, takrat je bila uspešna Neža Trost. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domačink: Natalia Blagojević je v 55. minuti povišala na 2:0, Ema Erman pa je v 60. minuti postavila končni rezultat 3:0.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Do zmag ŽNK Mura, Primorje in ŽNK Cerklje
  Od sobote do nedelje potekal 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem
  Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.
 • 04.11.2023 | 1. SŽNL
  Mestni derbi Ljubljani
  To je bila sploh prva ligaška zmaga Ljubljane proti Olimpiji, ki je od 15.8. 2021 nanizala osem zaporednih zmag, danes pa so se prvič veselile mestne tekmice ekipa ŽNK Ljubljana.

DELI NA