12.09.2019 | 1. SFL
Primorski obračun na Škofijah

Vse je nared za začetek 25. sezone 1. SFL, ki se bo pričela jutri, v petek, 13. septembra. Uvodoma nas čakajo tekme v Sevnici, Rogaški Slatini, na Vrhniki in Škofijah.

Tudi v novi sezoni bo z vami Futsal semafor, kjer boste lahko v živo spremljali rezultate tekem 1. SFL.

Vsak teden bomo za vas pripravili Futsal magazin, ob ponedeljkih pa se bomo v posebnih zgodbah spominjali prehojene poti, saj vstopamo v jubilejno 25. sezono.

1. SFL, 13.9.
KMN Sevnica – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Medsebojne tekme v minuli sezoni:
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije 3:2
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid 2:2

Zanimiva tekma se obeta tudi na Škofijah, kjer se bosta za prvenstvene točke pomerila domači KMN Bronx in KMN Oplast Kobarid.

Trije 154

V domači vrsti se bo Marko Hrvatin usedel na klop, kjer bo skušal najti rešitev, kako nadomestiti odhod prvega strelca ekipe Nika Zajca, ki se je preselil v Italijo. Bronx bodo spet stavili na mlade, je pa klubu uspelo „pet pred dvanajsto“ okrepiti zasedbo s tremi izkušenimi igralci – prišli so Tilen Kamenčič, Tine Kapun in Đoša Lazarevič – skupaj so v 1. SFL odigrali 154 tekem.

„Oplast je v svojo ekipo vrnil številna izkušena imena in prihaja na Obalo v vlogi favorita. Pričakujem zelo trdo tekmo, kjer me lepota v igri tokrat ne zanima. Zavedamo se, da glede na novo zasedbo potrebujemo čas in da bodo težave, v kolikor ne bomo agresivnejši od nasprotnika. Tu je ključ do uspeha,“ razmišlja Hrvatin, ki obžaluje odhod Slavena Radiškoviča v Španijo (zavoljo osebnih razlogov), saj bi mu prisotnost izkušenega moža še kako prav prišla. V domači vrsti bo zavoljo kazni (kartoni) manjkal vratar Alen Mordej.

Svež veter

Oplast je prevetril svoje vrste od vrha navzdol. Jure Rot je novi predsednik kluba, Primož Zorč skrbi za športno politiko, Saša Leban pa je ostal trener. Iz Italije sta se vrnila Dani Vulikič in Žan Koren, iz Maribora Jaka Sovdat, v ekipi bo tudi Patrik Čujec, povratnik je Gašper Konavec. Pri gostih bo manjkal poškodovani Dražen Žarič.

„Na Škofijah je vedno neugodno gostovanje,“ opozarja trener Saša Leban, ki si želi popraviti lanski vtis, predvsem pa se zaveda, da bo ekipa potrebovala čas, da se povsem uigra. Ko pa to bo, pa bo to razlog več za veselje v Posočju.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2019 | 1. SFL
  Prvaki v Posočje, Stripy v Litijo, Siliko v Ljutomer
  Petek je dan za futsal, na sporedu pa tekme 2. kroga 1. SFL, ki je minuli petek vstopila v jubilejno 25. izdajo. Tekme v Litiji, Ljutomeru, Kobaridu in Sevnici se začno ob 20. uri.
 • 19.09.2019 | 1. SFL
  Po 3416 dneh spet v 1. SFL
  Petek je dan za futsal, na sporedu pa tekme 2. kroga 1. SFL, ki je minuli petek vstopila v jubilejno 25. izdajo. Tekme v Litiji, Ljutomeru, Kobaridu in Sevnici se začno ob 20. uri.
 • 18.09.2019 | 1. SFL
  Prva za Jonteza, remi na Vrhniki osrečil vse
  Prvi krog 1. SFL 25. jubilejne sezone je postregel z dobrim futsalom in zanimivimi obračuni, temu primerne pa so bile tudi reakcije trenerjev po koncu obračuna.
 • 16.09.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: kako se je rodil derbi med Litijo in Sevnico
  Uvodoma se ustavljamo ob Savi in tekmi 8. kroga sezone 2009/2010. Pravi klasični derbi za Savo, tekmeca pa soseda FC Litija in KMN Sevnica, obračun je bil na sporedu 13.11. 2009 (petek trinajsti je bil – takisto kot derbi, ki je bil na sporedu minuli petek!).
 • 15.09.2019 | 1. SFL
  Dušan Razboršek se veseli dela v Avstriji
  Priprave začnejo 11. oktobra, prvenstvo pa 17. novembra, saj igralci prej igrajo nogomet. V prvi avstrijski ligi tekmuje 12 ekip, ki so razdeljene v tri kakovostne skupine. Tam vsak klub odigra po šest tekem, po dva najboljša pa se uvrstita v ligo šestih, kamor pa se ne prenašajo točke.
 • 13.09.2019 | 1. SFL
  Prve tri točke za Sevnico, Bronx in Dobovec
  Za nami je uvodni krog 1. SFL, ki je na petek 13. stopila v jubilejno 25. sezono. Tokratni večer je bil nekaj posebnega za KMN Sevnico, KMN Bronx Škofije in Dobovec Pivovarna Kozel, ki so sezono začeli z zmago. Tekma na Vrhniki se je končala z remijem.
 • 13.09.2019 | 1. SFL
  Novinec povratnik k prvaku, ki je resetiran
  „To je velik dan za KMN Tomaž, vračamo se v 1. SFL. O Dobovcu nima smisla izgubljati besed, gre za reprezentanco v malem. Zavedamo se kakovosti nasprotnika, predvsem pa razmišljamo o sebi. Fantje so željni dokazovanja,“ pa uvodno tekmo napove trener Gajser.  
 • 12.09.2019 | 1. SFL
  Spektakel na Vrhniki zagotovljen
  „Mi delamo dalje. Ekipa je izkušenejša in za leto manj naivna. Verjamem, da bo boljše kot lani. Nas pa že uvodoma čaka Stripy, ki je za nas zelo neugoden zavoljo svoje hitrosti in agresije. V lanski sezoni smo imeli veliko težav z njimi,“ dodaja Simenovič, ki spomni, da bodo Gorenjci po vrnitvi trenerja Tomislava Horvata še za odtenek ali dva bolj disciplinirani in še bolj posvečeni obrambi.
 • 12.09.2019 | 1. SFL
  Za primat ob Savi
  Vse je nared za začetek 25. sezone 1. SFL, ki se bo pričela jutri, v petek, 13. septembra. Uvodoma nas čakajo tekme v Sevnici, Rogaški Slatini, na Vrhniki in Škofijah.

DELI NA