15.04.2017 | 1. SŽNL
Primorski derbi že danes, v Radomljah v ponedeljek

Po skoraj dveh tednih premora se s tekmami 14. kroga nadaljuje tekmovanje v SNŽL, kjer se meri 10 najboljših slovenskih ekip. Štiri tekme so na sporedu že danes, v Radomljah pa se bosta domači klub ŽNK Moje-lecei.si Radomlje in ljubljanska Olimpija pomerila v ponedeljek, 17.4.

SŽNL, 14. krog, 15.4.
ŽNK Krim – Fužinar (11.00)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Rudar Škale – Velesovo (11.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Ajdovščina (15.00)

17.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Prepoved nastopa:
Ines Kranjc (ŽNK Maribor)

Lestvica strelk po 13. krogu:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 35
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 31

ŽNK Krim – Fužinar (11.00)

Ljubljančanke so z zmago začele spomladanski del, Korošice pa so uvodno tekmo pomladi pričakale v zdesetkani zasedbi. Zdaj so se razmerja spremenila, gostje prihajajo v Ljubljano po točke. Ekipi sta soseda na lestvic – Fužinar je 5. (20 točk), Krim pa 6. (18).

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„Končno bomo imeli popolno postavo. Pričakujem težko, lepo in rezultatsko težko napovedljivo tekmo. Krim je dobra in mlada ekipa. Mi pa odhajamo po zmago!“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Maribor (11.00)

Pomurke so absolutne favoritinje. Trenerka Nuša Ladinek zato vsakič znova poudari, da bi rada gradila igro, ki bi v prihodnje krasila Pomurke. Mariborčanke bi rade drago prodale svojo kožo, to je napovedal tudi trener Marinko Šarkezi. Njegova vrsta bo imela precej z dela z napadom, kjer prednjačita Tjaša Tibaut in Monika Conjar – v tej sezoni sta v SŽNL dosegli 66 golov.

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Tudi na tej tekmi ne bomo odstopili od zastavljenega načina igre. S hitro, kombinatorno igro si bomo skušali priigrati ter realizirati čim več lepih priložnosti.“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„V Beltince gremo odigrat kvalitetno tekmo. Vemo, da so domačinke favoritinje. A se bomo potrudili, da bi Prekmurje zapustili z dvignjenimi glavami.“

ŽNK Rudar Škale – Velesovo (11.00)

Velenjčanke so pred spomladanskim delom doživele precej sprememb. V novi podobi se bodo prvič predstavile pred domačo publiko tudi v ligaškem delu, ki pa služi bolj ali manj za pripravo na pokalni finale konec maja na Bonifiki.

Gorenjke so se s prvo spomladansko zmago odlepile z dna lestvice. Če bo priložnost za točke v Velenju, bodo skušale varovanke trenerja Primoža Štrajharja to tudi udejaniti.

ŽNK Ankaran – ŽNK Ajdovščina (15.00)

Za ženski nogomet je pomembno, da ima tudi regija Primorska svoj derbi v SŽNL. Obe sredini napredujeta iz sezono v sezono. Ajdovke so velike dolžnice Ankarana, ki je oktobra lani poražen zapustil Vipavsko dolino.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
„Primorski derbi je vedno lepa priložnost za dokazovanje naših igralk in hkrati za promocijo dekliškega nogometa v naši pokrajini. Zavedamo se, da bo tokratna tekma še precej, kot je bila tista v jesenskem delu. V prvi vrsti bo treba zaustaviti hitre napadalke Ankarana in stremeti k učinkovitejšem prehodu iz obrambe v napad. Mislim, da se nam obeta lepa tekma.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„V ponedeljek nas čaka derbi zgornjega dela prvenstvene lestvice. Ekipa je dobro pripravljena. Še posebej pa me veseli, ker dekleta komaj čakajo obračun z Olimpijo. Smo sproščeni in neobremenjeni z rezultatom, kar pa ekipa iz Ljubljane vsekakor ne more biti. Za njih je pomembna le zmaga, da bi ostali vodilna ekipa lige. Morajo pa se zavedati, da prihajajo na naše dvorišče in da se bom močno potrudil, da iz Radomelj ne odnesejo vseh treh točk. Verjamem v prav vsako našo punco, ki bodo v ponedeljek igrala za barve in grb našega kluba.“

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija Ljubljana:
„Za nas šteje samo zmaga, zato bomo naredili vse, da do tega cilja tudi pridemo.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.
 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.

DELI NA