Primorski derbi še drugič zapored ni prinesel golov

Gorica - Koper 0:0

* Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Kordež (Maribor) in Kovačič (Preserje).
* Strelci: /.
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Boben, Gregorič, Kapić, Grudina, Kolenc (od 46. Žigon), Osuji, Burgić, Filipović (od 70. Nagode).
* Koper: Antolović, Pučko, Datković, Gregov, Horvat, Pranjić, Kokorović, Hodžić (od 63. Krivičić), Ibričić (od 89. Park), Pekuson, Križman.
* Rumeni kartoni: Gregorič, Boben; Hodžić, Pučko.
* Rdeči karton: /.

Koprčani se na Goriškem v zadnjih letih dobro znajdejo. Tam so neporaženi že od oktobra 2013, niz pa so nadaljevali tudi danes, ko se je goriško-koprski obračun končal brez zadetkov. Novogoričani ostajajo na četrtem mestu s šestimi točkami zaostanka za Olimpijo in Domžalami ter dvema prednostmi pred Celjem. Koprčani, ki imajo v sezoni po devet porazov, zmag in neodločenih izidov, so šesti s petimi točkami zaostanka za Novogoričani.

V dokaj previdnem prvem polčasu si ekipi nista priigrali veliko pravih priložnosti. Malce konkretnejši pri tem so bili gostitelji, velja omeniti predvsem akciji Andrije Filipovića, in sicer v deveti minuti, ko je poskušal z glavo, a Marijanu Antoloviću ni povzročil težav, in v 29. minuti, ko je koprskega čuvaja poskusil premagati z lobom, a je bil ta previsok, tako da je žoga končala za vrati.

Koprčani, ki so imeli prvo priložnost v peti minuti, ko je strel Danijela Pranjića obranil Grega Sorčan, pa so bili najnevarnejši v 44. minuti, ko je s 25 metrov sprožil Nermin Hodžić in le za malo zgrešil cilj.

Kozlički so izjemno priložnost zapravili tudi v uvodu drugega polčasa, ko se je Senijad Ibričić znašel sam pred goriškim čuvajem mreže po napaki Matije Bobna (ta je z glavo poskušal podati svojemu vratarju), a je Sorčan dobro posredoval.

V 62. minuti so koprsko obrambo izigrali Novogoričani, natančneje Dejan Žigon, ki je podal za hrbet koprskih branilcev do Mirana Burgića, ki pa je žogo poslal čez vrata. V 64. minuti je Bede Osuji poskusil z glavo, toda Antolović ni imel veliko dela.

V 84. minuti je Miran Burgić po kotu prišel do strela z glavo, a je bil Antolović na mestu, tako kot tudi minuto pozneje po Žigonovem slabem strelu iz obrata.

Novogoričani bodo v 28. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kidričevem, Koprčani pa bodo dan prej gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Koper
    Poletni in razigrani Goričani ostajajo hit nadaljevanja sezone. Sinje-modri so se v peti tekmi veselili že četrte zmage, med tednom je padla Olimpijo, v soboto pa bodo Srebrničevi varovanci napadli še Koper, ki je proti Krškemu doživel prvi poraz po šestih krogih.

DELI NA