09.09.2021 | 1. SFL
Primorski derbi pred kamerami

Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Zadnjič na Obali 28.4. 2017

Bronx je sezono začel s porazom v Dobrepolju (3:4), Oplast pa z remijem doma v proti Litiji (2:2). V zadnjih desetih medsebojnih tekmah sta si ekipi razdelili plen: po štiri so dobili oboji, dve srečanji sta se končali z remijem. Zanimiv podatek je, da so Škofjoti v zadnjih štirih tekmah trikrat premagali Oplast, enkrat pa remizirali. Oplast je zadnjič slavil na Obali 28.4. 2017.

Nepopustljivost

»V petek sta me navdušila volja in zagnanost mojih fantov,« pred gostovanjem v Kopru pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki si je pozorno ogledal svojo prvo uradno tekmo na klopi Oplasta, ko je minuli petek remiziral z Litijani.

 »Bili smo nepopustljivi,« pove Kavčič, ki je v teh dneh analiziral Bronxe, ki so sezono začeli s porazom.

»Presenetilo me je, da so v 2. polčasu tako padli rezultatsko po vodstvu 0:3. A v futsalu se lahko zgodi vse… Malce me skrbi, ker bodo sedaj zaradi tega poraza še bolj zagnani v petek ter motivirani, saj bodo želeli na vsak način vrniti izgubljene točke. Pred nami je zanimiva in težka tekma, menim pa, da bo rezultat nizek, odločale bodo napake,« nadaljuje strateg Oplasta.

»Ko trenerji uporabljamo izraze, kot so težka tekma, menimo, da lahko odloči ena sama napaka, predvsem pa pričakujem precej izenačeno srečanje,« še izvemo.

Premalo časa, da bi pokazali vse

»Bronx je zagotovo ekipa, ki je nepredvidljiva. So mladi, Damir Pertič je začel delati z njimi, težko je pričakovati, da bodo kar po enem mesecu pokazali vse, kar znajo in zmorejo. Imajo pa to mladost, ki lahko botruje temu, da naredijo nekaj, kar ne pričakuješ. Imajo dva solidna sidraša Stanića in Bojkića, tu je golman Mordej, v novi vlogi tudi Zajc, ki se je prilagodil ekipi,« pa trener Kavčič analizira tekmeca, ki jih čaka jutri, ponovimo, ob 20.45, tudi s prenosom na www.futsal.si!

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Ponovitev superpokala, vodilni Siliko v Posočje
  Današnji petek prinaša tekme 3. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko odhaja v Kobarid, v Rogaški Slatini sledi ponovitev superpokala med Dobovcem in Litijo, v Dobrepolje prihaja novinec, povratnik v 1. SFL ekipa KMN Meteorplasta Šic Bar.
 • 14.09.2021 | 1. SFL
  Poraza v superpokalu niso pozabili
  »Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.
 • 13.09.2021 | 1. SFL
  Pomoč tudi za futsal klube
  V minulih tednih smo začeli s sezono v 1. SFL in ŽFL, v teh dneh začenjajo drugoligaši, sledijo tudi tekmovanja mladih, ki jih Nogometna zveza Slovenije takisto namenja posebno pozornost. Pa ne le njim, ampak celotni nogometni družini, kamor sodi tudi futsal, ki je bil na zadnji seji IO NZS deležen nove podpore zaradi nastalih zavoljo pojava COVID-19.
 • 12.09.2021 | 1. SFL
  Navdušen nad fair play potezo kapetana
  »Menim, da smo si to točko zaslužili. Končni rezultat 2:2 je pravičen. Oplast je dominiral pri posesti, mi smo malce fizično padli, smo pa izkoristili svoje priložnosti. To je bil resnično pravi derbi,« je po delitvi točk v 2. krogu 1. SFL med FC Bronx Škofije in KMN Oplast povedal Damir Pertič, ki vodi ekipo z Obale.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Siliku vrh, Litiji derbi
  Siliko ostaja na vrhu 1. SFL, je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je porazila Ptujčane (4:1), remija pa v Ljutomeru in Kopru.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra
  Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo popraviti vtis iz 1. kroga
  »Ta teden smo dobro izkoristili razmere za delo, cel teden smo imeli dvorano, kar prejšnji teden ni bilo. Kvalitetno smo trenirali, predvsem pa smo skušali odpraviti napake, ki smo jih naredili v Dobrepolju. Predvsem pa si želim, da bi se v domači dvorani proti Oplastu pokazali v boljši luči,« pa v imenu FC Bronx pove trener, tudi nekdanji izvrstni reprezentant, Damir Pertič.
 • 07.09.2021 | 1. SFL
  Z napadom premagali najbolj borbeno ekipo 1. SFL
  »Težko je bilo, po zaostanku 5:4 smo se vračali, povedli in zdržali do konca. Tekma je bila vrhunska za gledalce, doseženih je bilo vrhunskih 14 golov. Srečanje sem si potem pogledal tudi kot gledalec, najbolj bistveno pa je bilo, da smo zmagali. Je pa zanimivo nekaj, kar bi izpostavil tule: odkar obstajamo, nas je krasila obramba, napada ni bilo. Tokrat je bilo vse kontra temu, kar smo imeli dosedaj,« se je Mile Simeunovič, trener Silika lotil analize tekme.
 • 06.09.2021 | 1. SFL
  Dočakali 1. zmago v 1. SFL
  Dobrepolju je uspelo v velikem slogu priti do sploh prve zmage v 1. SFL v desetletje trajajoči zgodovini. V 1. krogu 1. SFL je Dobrepolje s 4:3 porazilo FC Bronx. V minuli sezoni so Dobrepoljci zaman čakali zmago, v 18 krogih so vknjižili remi in 17 porazov.

DELI NA