13.11.2019 | 2. SNL
Primorski derbi na Bonifiki

Jesenski del drugoligaškega prvenstva se počasi, a vztrajno bliža h koncu. Večino klubov čakata še dve preizkušnji, vrhunec 18. kroga pa bo primorski spopad vodilnih klubov 2. SNL, Kopra in Gorice, ki bo skušala na Bonifiki zmanjšati zaostanek za zasedbo Mirana Srebrniča. Spopad primorskih rivalov boste lahko v soboto spremljali na Sportklubu, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Fužinarja in Krškega.

Sobota, ob 13.30: DRAVA DAKINDA PTUJ - BRDA
Sodnik: Marko Podgoršek

Sedem od osmih tekem 18. kroga 2. SNL bo odigranih v soboto, ena od njih tudi na Ptuju. Drava bo v najstarejšem slovenskem mestu gostila Brice, ki se bodo na Štajerskem pobirali po visokem porazu s Koprom. "Kanarčki" so za hrbet Denisa Pintola pospravili kar sedem žog in Bricem zadali najvišji poraz sezone. Rdeče-črni so z visokim porazom močno pokvarili tudi razliko v doseženih in prejetih zadetkih, za nameček pa so podaljšali niz brez zmage. Čakanje na komplet točk so prekinili Ptujčani, ki so se po treh porazih veselili v Novem mestu. Za zmago Drave so na Portovalu zadeli Nermin Haljeta, Matic Marcius in Alen Neskić, modri pa so se z zmago povzpeli deseto mesto. Brici so se po seriji skromnih rezultatov znašli v sila nehvaležnem položaju, lahko na Ptuju maščujejo poleti poraz?

 

Sobota, ob 13.30: ROLTEK DOB - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković

Dobljani so v Dekanih podaljšali pozitivno serijo. Modri so se s Primorske vrnili s točko, ki so jo dodali trem zaporednim zmagam, letos pa so nabrali 22 točk. "Roletarji" imajo v soboto možnost, da se prvič v letošnji  prebijejo v zgornji dom prvenstva. V Dob prihajajo Novomeščani, ki imajo pred sobotnim gostiteljem dve točki prednosti, ki pa se je v zadnjih tednih močno stopila. Dolenjci na zadnjih tekmah niso blesteli, v štirih krogih so slavili zgolj enkrat, po zmagi nad Beltinci pa so remizirali z Dravogradom ter izgubili s Koprom in Dravo. Četa Zorana Zeljkovića je izgubila stik s tekmeci v zgornji polovici lestvice, ki so se ji z dobrimi rezultati povsem približali Dobljani. Lahko modri v soboto preskočijo novomeško četo?

 

Sobota, ob 13.30: VITANEST BILJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Alen Borošak

Biljenska Dolinca bo gostila prvega od dveh primorskih dvobojev 18. kroga 2. SNL. V Biljah gostujejo Dekančani, primorski spopad pa bo pravšnja napoved za popoldanski derbi na Bonifiki. Jadran je bil v preteklosti partnerski klub Kopra, takšne in drugačne vezi pa povezujejo tudi Biljence in Goričane. A takšne povezave v soboto ne bodo imele pravega vpliva na zelenici, Biljenci pa bodo skušali nadaljevati pozitivno serijo obračunov z Dekančani. Črno-beli so namreč dobili vse tri drugoligaške tekme s "pesjani", a velja opomniti, da se trenutno ne morejo pohvaliti z najboljšo formo. Bilje so pozitivno serijo pokvarile na zadnjih treh tekmah, na katerih so osvojile zgolj točko, minulo soboto so se brez točk vrnile z Raven. Dekančani so doma remizirali z Dobom, z nekaj jesenskimi zmagami pa so se odlepili od začelja lestvice.

 

Sobota, ob 13.30: KRŠKO - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Božo Kondić
Neposredni prenos: NZS.si

Krčani so se po porazu z Radomljami pobrali v Rogaški Slatini. Čeprav je Iztok Kapušin v dvoboju s Slatinčani pogrešal Tomaža Zakrajška in prvega strelca lige Lovra Čirjaka, so Posavci znali izkoristiti luknje v domači zasedbi. Zeleni so slavili deveto zmago sezone, s katero so se vrnili na peto mesto, v soboto pa jih čaka spopad s tekmecem, ki se lahko po 17 tekmah pohvali z enakim izkupičkom. Ravenčani so dobili štiri od zadnjih petih tekem, po zaspanem odprtju sezone pa so del bitke za mesta v zgornji polovici lestvice. Korošci v zadnjih tednih točke pridno nabirajo tudi na gostovanjih, serijo štiri gostujočih zmag pa so pred dnevi prekinili Dobljani. Fužinar bo na krilih Žana Medveda, ki se je Čirjaku približal na gol zaostanka, tudi v Krškem lovil zmago.

 

Sobota, ob 13.30: KOROŠKA DRAVOGRAD - NAFTA 1903
Sodnik: Mihael Antič

Lendavčani spadajo med osmoljence 17. kroga. Nafta je v prekmurskem derbiju z Beltinci vodila že  dvema goloma prednosti, a so neposrečene menjave domačega stratega Sluke preobrnile potek srečanja. Beltinčani so v končnici tekme prišli do izenačenja, lendavska ekipa pa je zapravila priložnost, da se na tretjem mestu lestvice vnovič izenači z Radomljami. Nekaj podobnih spodrsljajev je Lendavčane že v minulih dveh sezonah stalo boljše uvrstitev, podobno pa velja tudi letos. Nafta je namreč še drugič zapored ostala brez zmage, zato si v Dravogradu ne bo smela privoščiti novega spodrsljaja. Nenazadnje se Dravograjčani nahajajo na dnu ligaške razpredelnice, v prejšnjem krogu so se poraženi vrnili iz Nove Gorice.

 

Sobota, ob 13.30: KALCER RADOMLJE - ROGAŠKA
Sodnik: Andrej Žnidaršič

Radomljani se bodo pred zimskim premorom še zadnjič preizkusili na domači zelenici, od svojih navijačev pa se bodo poslovili s tekmo proti Rogaški. Slatinčani se še naprej krčevito borijo za mesta, ki prinašajo obstanek v drugem razredu slovenskega nogometa, a zgolj borba ni dovolj. Na lestvici slabše kaže zgolj Dravogradu, a ob tem velja, da je Rogaška po dobri polovici sezone v enakovrednem položaju z Brdi in Brežicami. Prav Posavci so bili zadnji tekmec Radomljanov, ki so se na tekmi v Kozjem prepričali, da se lahko opečejo tudi z nasprotnikom iz začelja 2. SNL. Gol Žana Nikolića ni bil dovolj za zmago, radomeljski zaostanek za vodilnim Koprom pa se je povečal še za dve točki in zdaj znaša že sedem točk. Kakšen bo razkorak po tekmi 18. kroga?

 

Sobota, ob 15.00: KOPER - GORICA
Sodnik: Mitja Žganec
Neposredni prenos: Sportklub 1

V 18. krogu drugoligaškega prvenstva bodo žarometi usmerjeni proti koprski Bonifiki. V primorskem derbiju se bosta udarili ekipi Kopra in Gorice, za nameček pa gre še za obračun vodilnih ekip lige. Po 17 tekmah bolje kaže Koprčanom, ki imajo pred gosti s severa Primorske pet točk zaloge. Moštvo novogoriške legende Mirana Srebrniča, ki zdaj uživa v koprski zgodbi, bi si z vsaj točko že zagotovilo prezimitev na prvem mestu. Koprčani so samozavest pred derbijem povečali še z visoko zmago v Goriških Brdih, saj so v Vipolžah zabili kar sedem zadetkov. S tremi goli so bili učinkoviti tudi Goričani, ki so serijo skromnih rezultatov prekinili s skalpom zadnjega Dravograda. Avgusta so se v Ajdovščini veselili Koprčani, ki so zatem še okrepili svojo zasedbo, Borivoje Lučić pa je izgubil izkušenega Etiena Velikonjo. Kljub temu imata ekipi praktično izenačen napad, se pa lahko Koprčani pohvalijo s precej trdnejšo obrambo. Koprska mreža se je zatresla zgolj desetkrat, Gorica je doslej prejela 20 zadetkov.

 

Nedelja, ob 13.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Samo Veselič

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano na skrajnem severovzhodu države. V Beltincih se bosta pomerila soseda na lestvici, 12. Prekmurci gostijo Brežičane, ki bodo skušali v nekdaj najbolj nogometni vasi zmanjšati razliko. Nedeljska nasprotnika trenutno loči sedem točk, tako Beltinčani kot Brežičani pa so sredi uspešnega niza. Gostitelji so se po dveh zmagah v Lendavi veselili točke, gostje iz Brežic pa so neporaženi na petih tekmah. Medtem ko se lahko Beltinčani pohvalijo s skalpom Gorice in remijem proti Nafti, so Posavci v zadnjih treh krogih remizirali z Goričani, Lendavčani in Radomljani. Četa gostujočega stratega Simona Sešlarja sicer zabija sila malo zadetkov, doslej zgolj osem, a Brežičani pod taktirko novega trenerja pred svojim golom puščajo sila malo lukenj. Poleti so se veselili gostitelji, kdo bo boljši v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA