15.10.2022 | Prva liga Telemach
Primorski derbi brez zmagovalca

Koper - Gorica 1:1 (0:1)

* ŠRC Bonifika, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
* Strelca: 0:1 Velikonja (10.), 1:1 Edomwonyi (46.).
* Koper: Golubović, Pavlović, Rajčević (od 46. Mittendorfer), Novoselec, Palčič (od 46. Kambič), Benedičič, Correia (od 46. Osuji), Požeg Vancaš, Kajinović (od 80. Jašaragić), Kotnik, Edomwonyi (od 68. Kolobarić).
* Gorica: Likar, Širok (od 56. Agić), Cerovec, Mevlja, Urbančič, Ahmetaj (od 71. Bešir), Ankrah, Petrović (od 71. Hrka), Marinič (od 40. Leban), Kranjc, Velikonja (od 71. Vekić).
* Rumena kartona: Palčič; Hrka.
* Rdeč karton: /.

Primorski derbi se je na koprski Bonifiki končal brez zmagovalca. Bolj zadovoljni bodo s točko nogometaši iz Nove Gorice, ki so vknjižili deseto točko, medtem ko se je znova drugouvrščeni Koper s prvim remijem v sezoni izenačil s tretjim Celjem, oba imata 25 točk. Vodilna Olimpija, ki jo ob 20.15 čaka večni derbi proti Mariboru, je na vrhu s 30 točkami.

Koprčani so takoj prevzeli pobudo na domači zelenici, a si prave priložnosti niso priigrali. So pa na drugi strani v prvi pravi akciji zadeli Novogoričani. V deseti minuti so lepo izigrali domačo obrambo, po podaji Jošta Urbančiča pa je četrtič v sezoni zadel Etien Velikonja.

Pet minut kasneje so sicer Koprčani po veliki napaki Urbančiča zatresli mrežo Uroša Likarja, a je bil strelec Bright Edomwonyi v prepovedanem položaju. Na drugi strani je v 22. minuti tudi Alessandro Ahmetaj zadel iz globokega prepovedanega položaja.

Gorica je bila nevarna iz protinapadov, v enem od teh pa je v 24. minuti Zvonimir Petrović za las zgrešil levi kot vrat vratarja Adnana Golubovića. Manj nevarna sta bila poskusa Edomwonyija iz bližine z glavo v 30. ter Ahmetaja v 32. minuti z roba kazenskega prostora, minuto kasneje pa je Velikonja po prostem strelu stresel prečko. Tudi Petrović je za Gorico v 38. minuti nevarno meril, a je vnovič za las zgrešil levi Golubovićev kot.

Trojna zamenjava Kopra je takoj na začetku drugega polčasa obrodila sadove, saj je Luka Kambič - ta je zamenjal Mateja Palčiča - s predložkom zaposlil Edomwonyija, ki je z glavo zabil prvi gol v slovenski ligi.

Koper je tudi v drugem delu stisnil Novogoričane na njihovo polovico, a mu nikakor ni uspelo še drugič streti varovancev Mirana Srebrniča. Žan Benedičič, ki je iskal pot do zadetka še na četrti zaporedni tekmi v DP, je v 53. minuti poskusil od daleč, a ni bil natančen.

Po napaki Golubovića so imeli lepo priložnost gosti, a je Maj Mittendorfer, prav tako rezervist, s skrajnimi močmi posredoval pred Velikonjo. Na drugi strani je tudi Denis Cerovec odločilno posredoval ter preprečil vodstvo domačih po strelu Rudija Požega Vancaša.

V nadaljevanju se je tudi Likar nekajkrat izkazal po strelih od daleč, varovanci Zorana Zeljkovića, ki je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, pa so vse stavili v napad. Junak zadnjih tekem Benedičič je v 90. minuti meril nenatančno, a razburjenja še ni bilo konec.

Zadnjo priložnost Gorice je imel Žan Leban, ki je v sodnikovem dodatku iz zahtevnega položaja sprožil mimo Golubovićevih vrat. Le nekaj sekund kasneje pa je imel zmago domačih na nogi rezervist Anis Jašaragić, a je žogo prav tako poslal mimo gola.

Koprčani bodo v 14. krogu v ponedeljek, 24. oktobra, gostovali pri Kalcerju iz Radomelj, Gorico pa dan prej čaka domači obračun z Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Gorica
    Sobota bo v znamenju derbijev, v primorskem se bosta za točke udarila Koper in Gorica. Kanarčki so z zmago v Ljudskem vrtu skočili na drugo mesto, vrtnice pa so med tednom dobile novega predsednika.

DELI NA