Primorski derbi brez golov

Luka Koper - Gorica 0:0

* Stadion Bonifika, gledalcev 700, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: /.
* Luka Koper: Antolović, Andrejašić, Datković, Sikošek, Pranjić, Pučko, Biljan, Teijo, Kokorović (od 74. Horvat), Park (od 59. Štromajer), Pekuson (od 81. Belima).
* Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Škarabot, Kapić, Grudina, Žigon, Kotnik (od 83. Osuji), Arčon, Burgić (od 82. Nagode).
* Rumena kartona: Boben, Škarabot.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so prekinili niz štirih porazov na domačem igrišču, toda novogoriške vrste, ki je drugič zaporedoma igrala neodločeno, ni strla. Tekma gledalcem ni ponudila prav veliko priložnosti, tako da je končni izid kar pravšnji. Tako Koper kot Gorica imata identično število zmag (6), neodločenih izidov (5) in porazov (7) kot petouvrščeni Rudar.

Gledalci v prvem polčasu niso videli prav razburljive predstave. Koprčani so bili sicer aktivnejši, tudi konkretnejši, a ne eni ne drugi ekipi ni uspelo priti do prave priložnosti. Gostitelji so bili še najbolj nevarni v 13. minuti, ko je Park In-Hyeok s približno polovice igrišča poskusil presenetiti Grego Sorčana, toda je ta še pravočasno žogo odbil čez prečko, in v 36., ko je Courage Pekuson z 20 metrov meril mimo gola. Edini nevarnejši strel na drugi strani je sprožil Sandi Arčon v 16. minuti, ko je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen.

Tudi v nadaljevanju ekipi gledalcem nista ponudili veliko užitkov ob zanimivih akcijah oziroma priložnostih. Najlepšo pa so zapravili gosti, ko je v 55. minuti poskus Rifeta Kapića obranil Marijan Antolović. Nogometaši so sicer nekajkrat lepo odigrali, toda vedno je zmanjkala zadnja podaja oziroma strel. Branilci enega in drugega moštva so uspešno opravljali svoje naloge.

Koprčani bodo v 19. krogu v sredo gostovali v Mariboru, Novogoričani pa bodo gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Gorica
    Koprska Bonifika bo v sobotnem večeru priča spopadu za Primorsko. Gorica bo po točki v dvoboju z Olimpijo, prvo po treh porazih, napadla še prekinitev zmagovalnega posta. Bodo Koprčani uspeli prekiniti serijo štirih domačih porazov?

DELI NA