Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo

V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji. V  lanskem letu so gostje pri nas gostovali z igralci letnika 2002, letos pa so prišli z igralci letnika 2001 in tako so odigrali tekme z dijaki 2.C Gimnazije Šiška.

V prvem srečanju, ki je bilo odigrano v torek, 5.6., je bila boljša ekipa nogometnega oddelka Gimnazije Šiška, ki je zmagala z rezultatom 4:1. V to tekmo so fantje resnično stopili maksimalno zbrano, resno in angažirano. Držali so se vseh taktičnih navodil v fazi obrambe in napada ter tako že po 20 minutah povedli s 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. V nadaljevanju je ritem tekme  nekoliko padel, ampak naši fantje so imeli še naprej vse pod kontrolo, tako da je bilo po četrtem zadetku vprašanje zmagovalca odločeno. V izdihljajih tekme so gostje iz enajstmetrovke dosegli častni zadetek. Zadetke za slovensko akademijo sta dosegla Miha Kancilja (3x) in Nace Beguš (1x).

V drugem srečanju, ki je bilo odigrano takoj naslednji dan pa so bili boljši gostje in zmagali z rezultatom 3:1. Na tej tekmi so se v taboru gostiteljev predstavili tudi fantje, ki so na prvi tekmi igrali manj. Čeprav bi pričakovali, da bo zaradi tega voljni moment večji, se tokrat to ni izšlo v praksi. Gostje so bili vidno bolj motivirani in zbrani kot na prvi tekmi, kar se je odražalo tudi v sami igri. V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni, naše linije so bile preveč oddaljene ena od druge. Posledično smo delali nepotrebne napake in zaradi ene izmed njih smo že v 20 minuti tekme prejeli rdeči karton in praktično večino srečanja odigrali z igralcem manj. Polčas smo še izvlekli z rezultatom 0:0, vendar pa smo v drugem polačasu nadaljevali z individualnimi napakami, predvsem pri prekinitvah in tako prejeli 3 zadetke. V nadaljevanju smo z menjavami in nekoliko atipično postavitvijo dosegli ravnovesje in dosegli zadetek, bili blizu tudi drugemu zadetku, ampak na koncu je bilo vse to premalo za kaj več kot časten poraz. Strelec na tej tekmi je bil Rok Jakomin.

Najbolj pomembno v teh srečanjih je bilo, da so fantje pridobili dodatne izkušnje na mednarodnem nivoju in se na ta način lahko primerjali s svojimi vrstniki iz Makedonije. Rezultat na teh tekmah ni bil v prvem planu, je pa bil vsekakor eden od pomembnejših dejavnikov na obeh tekmah.

Vsekakor je bila to dobra izkušnja za vse, tako da se že veselimo prihodnjih srečanj z našimi prijatelji iz Skopja, ki so planirana v prihodnji sezoni.

Tekst:PZ
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.
 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.

DELI NA