Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo

V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji. V  lanskem letu so gostje pri nas gostovali z igralci letnika 2002, letos pa so prišli z igralci letnika 2001 in tako so odigrali tekme z dijaki 2.C Gimnazije Šiška.

V prvem srečanju, ki je bilo odigrano v torek, 5.6., je bila boljša ekipa nogometnega oddelka Gimnazije Šiška, ki je zmagala z rezultatom 4:1. V to tekmo so fantje resnično stopili maksimalno zbrano, resno in angažirano. Držali so se vseh taktičnih navodil v fazi obrambe in napada ter tako že po 20 minutah povedli s 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. V nadaljevanju je ritem tekme  nekoliko padel, ampak naši fantje so imeli še naprej vse pod kontrolo, tako da je bilo po četrtem zadetku vprašanje zmagovalca odločeno. V izdihljajih tekme so gostje iz enajstmetrovke dosegli častni zadetek. Zadetke za slovensko akademijo sta dosegla Miha Kancilja (3x) in Nace Beguš (1x).

V drugem srečanju, ki je bilo odigrano takoj naslednji dan pa so bili boljši gostje in zmagali z rezultatom 3:1. Na tej tekmi so se v taboru gostiteljev predstavili tudi fantje, ki so na prvi tekmi igrali manj. Čeprav bi pričakovali, da bo zaradi tega voljni moment večji, se tokrat to ni izšlo v praksi. Gostje so bili vidno bolj motivirani in zbrani kot na prvi tekmi, kar se je odražalo tudi v sami igri. V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni, naše linije so bile preveč oddaljene ena od druge. Posledično smo delali nepotrebne napake in zaradi ene izmed njih smo že v 20 minuti tekme prejeli rdeči karton in praktično večino srečanja odigrali z igralcem manj. Polčas smo še izvlekli z rezultatom 0:0, vendar pa smo v drugem polačasu nadaljevali z individualnimi napakami, predvsem pri prekinitvah in tako prejeli 3 zadetke. V nadaljevanju smo z menjavami in nekoliko atipično postavitvijo dosegli ravnovesje in dosegli zadetek, bili blizu tudi drugemu zadetku, ampak na koncu je bilo vse to premalo za kaj več kot časten poraz. Strelec na tej tekmi je bil Rok Jakomin.

Najbolj pomembno v teh srečanjih je bilo, da so fantje pridobili dodatne izkušnje na mednarodnem nivoju in se na ta način lahko primerjali s svojimi vrstniki iz Makedonije. Rezultat na teh tekmah ni bil v prvem planu, je pa bil vsekakor eden od pomembnejših dejavnikov na obeh tekmah.

Vsekakor je bila to dobra izkušnja za vse, tako da se že veselimo prihodnjih srečanj z našimi prijatelji iz Skopja, ki so planirana v prihodnji sezoni.

Tekst:PZ
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.
 • 01.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Srednješolsko svetovno prvenstvo v nogometu
  Dijaki Nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se udeležili svetovnega nogometnega prvenstva srednjih šol, ki je potekalo pod okriljem ISF - International School Sport Federation.
 • 30.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 26.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Strokovna delavnica za vodje ekip SOS
  V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.
 • 24.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana so imena moštev zaključnega turnirja Nogomet za prijateljstvo
  Nogomet za prijateljstvo je začel s svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih Moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.

DELI NA