Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo

V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji. V  lanskem letu so gostje pri nas gostovali z igralci letnika 2002, letos pa so prišli z igralci letnika 2001 in tako so odigrali tekme z dijaki 2.C Gimnazije Šiška.

V prvem srečanju, ki je bilo odigrano v torek, 5.6., je bila boljša ekipa nogometnega oddelka Gimnazije Šiška, ki je zmagala z rezultatom 4:1. V to tekmo so fantje resnično stopili maksimalno zbrano, resno in angažirano. Držali so se vseh taktičnih navodil v fazi obrambe in napada ter tako že po 20 minutah povedli s 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. V nadaljevanju je ritem tekme  nekoliko padel, ampak naši fantje so imeli še naprej vse pod kontrolo, tako da je bilo po četrtem zadetku vprašanje zmagovalca odločeno. V izdihljajih tekme so gostje iz enajstmetrovke dosegli častni zadetek. Zadetke za slovensko akademijo sta dosegla Miha Kancilja (3x) in Nace Beguš (1x).

V drugem srečanju, ki je bilo odigrano takoj naslednji dan pa so bili boljši gostje in zmagali z rezultatom 3:1. Na tej tekmi so se v taboru gostiteljev predstavili tudi fantje, ki so na prvi tekmi igrali manj. Čeprav bi pričakovali, da bo zaradi tega voljni moment večji, se tokrat to ni izšlo v praksi. Gostje so bili vidno bolj motivirani in zbrani kot na prvi tekmi, kar se je odražalo tudi v sami igri. V prvem polčasu nismo bili dovolj agresivni, naše linije so bile preveč oddaljene ena od druge. Posledično smo delali nepotrebne napake in zaradi ene izmed njih smo že v 20 minuti tekme prejeli rdeči karton in praktično večino srečanja odigrali z igralcem manj. Polčas smo še izvlekli z rezultatom 0:0, vendar pa smo v drugem polačasu nadaljevali z individualnimi napakami, predvsem pri prekinitvah in tako prejeli 3 zadetke. V nadaljevanju smo z menjavami in nekoliko atipično postavitvijo dosegli ravnovesje in dosegli zadetek, bili blizu tudi drugemu zadetku, ampak na koncu je bilo vse to premalo za kaj več kot časten poraz. Strelec na tej tekmi je bil Rok Jakomin.

Najbolj pomembno v teh srečanjih je bilo, da so fantje pridobili dodatne izkušnje na mednarodnem nivoju in se na ta način lahko primerjali s svojimi vrstniki iz Makedonije. Rezultat na teh tekmah ni bil v prvem planu, je pa bil vsekakor eden od pomembnejših dejavnikov na obeh tekmah.

Vsekakor je bila to dobra izkušnja za vse, tako da se že veselimo prihodnjih srečanj z našimi prijatelji iz Skopja, ki so planirana v prihodnji sezoni.

Tekst:PZ
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.
 • 09.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci iz nogometnih vrtcev obiskali trening mlade reprezentance
  Okrog 150 otrok iz projekta nogometnih vrtcev je pretekli teden obiskalo trening mlade reprezentance Slovenije.
 • 01.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Matevž Parte najboljši igralec turnirja!
  Z velikim finalom na glavnem mestnem trgu v Madridu se je zaključila letošnja izvedba projekta Nogomet za prijateljstvo.
 • 31.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Spoznavni dnevi na turnirju Nogomet za prijateljstvo
  Za mladimi udeleženci zaključnega dogodka letošnje izvedbe Nogometa za prijateljstvo so prvi dnevi v kampu prijateljstva.
 • 28.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Udeleženci prispeli v Madrid
  Mladi udeleženci iz 211 držav in regij so prispeli v Madrid, kjer se je začel osrednji del projekta Nogomet za prijateljstvo 2019.

DELI NA