23.04.2021 | 2. SNL
Pričenja se zaključni del 2. SNL

S tekmami 16. kroga se pričenja zaključni del 2. SNL. V skupini za prvaka se nadaljuje boj za prvoligaško vozovnico, še bolj pestre boje pa lahko pričakujemo v skupini za obstanek. Zadnje Šmartno gostuje v Krškem, Brici pa odhajajo v Beltince. Primorje se bo merilo s Fužinarjem, Drava pa odhaja v Dekane.

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Gašper Trdin (Radomlje)

Drugoligaše v zaključku sezone čaka še sedem preizkušenj, vodilne Radomlje pa v končnico prvenstva vstopajo z domačo tekmo proti osmemu Rudarju. Velenjčani so redni del prvenstva sklenili s porazom, v Šaleški dolini so se točk veselili Beltinčani, a je domači strateg Almir Sulejmanović premešal začetno enajsterico. Knapi z 12 točkami zaostanka za drugim Dobom nimajo več realnih možnosti, da bi se vključili v boj za vrh lestvice, zato lahko Sulejmanović tudi na prihodnjih tekmah minute namenja mladim upom kluba. Radomlje na drugi strani ostajajo v igri za povratek med prvoligaše. “Mlinarji” po torkovem remiju s Krko ostajajo na vrhu lestvice, pred najbližjima zasledovalcema imajo štiri točke prednosti. Rumeno-črni se bodo z Dobljani in Novomeščani srečali ob koncu sezone, kaj bodo iztržili v dvoboju z Rudarjem? Jeseni so ga že premagali.

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Denis Petrovič in Žiga Repas (Dob) ter Luka Brkić in Mark Čeh (Triglav)

Dob se je po torkovem remiju Radomelj in Krke vrnil na drugo mesto lestvice. Ekipi Jerneja Javornika je vse do izdihljajev dvoboja s Šmartnim grozil četrti poraz sezone, a so se “roletarji” z goloma v 89. in 94. minuti izkopali iz težav ter vknjižili zmago. Davek za tri točke je plačal prvi strelec modrih Denis Petrovič, ki bo tekmo s Triglavom v družbi Žige Repasa spremljala s tribune. Tudi Kranjčani v Dob prihajajo brez dveh adutov, Boštjan Miklič bo pogrešal Luko Brkića in Marka Čeha. Mlada Gorenjca sta “orlom” v torek pomagala do preboja v skupino za prvaka. Kranjčani so si vstopnico zagotovili v neposrednem obračunu za mesto med osmerico klubov, Fužinar pa je klonil po golu Tima Matiča. Podobno kot Rudar, se bo tudi Triglav v končnici sezone težko vključil v boj za mesta, ki prinašajo preboj v prvoligaško druščino. A ne pozabimo, točke v končnici sezone štejejo dvojno.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Žiga Kastrevec (Krka) ter Aljaž Tavčar (Bilje)

Na pomoč Kranjčanov v soboto upajo Novomeščani, ki bodo na domačem Portovalu gostili Bilje. Primorci so z uvrstitvijo v skupino za prvaka spisali eno od lepših zgodb letošnje sezone, tudi v končnici sezone pa lahko mešajo štrene tekmecem z vrha lestvice. Zasedba Marina Mikaca je pred tedni že presenetila Dobljane, oktobra pa je na Dolenjskem doživela tesen poraz. Srečanje je z golom sredi prvega polčasa odločil Kaheem Parris, ki je s 14 goli najboljši strelec prvenstva. Jamajčan je pred dnevi zatresel tudi radomeljsko mrežo, Novomeščani pa so tudi z igralcem manj uspeli odbiti udarce gostiteljev. “Farmacevti” bodo v soboto pogrešali Žigo Kastrevca, tudi Bilj pa v dolenjsko prestolnico ne prihajajo s popolno zasedbo, zaradi prepovedi igranja bo manjkal Aljaž Tavčar.

 

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Jaka Korošec (Krško)

V skupini za obstanek v 2. SNL lahko v prihodnjih tednih pričakujemo izjemno zanimive spopade. V najboljšem položaju so Krčani, ki imajo pred trojico na dnu lestvice devet točk prednosti. Posavci, ki so v sosedskem derbiju v Brežicah z igralcem manj osvojili točko, v končnico sezone vstopajo prav z dvobojem proti enemu od tekmecev z začelja lestvici. Na zelenici stadiona Matija Gubec bo gostovalo Šmartno, ki je po torkovi zmagi Bricev zdrsnilo na zadnje mesto. Šmarčani imajo kljub temu vse niti še vedno v svojih rokah, a bodo morali za zagotovitev obstanka točke nabirati pogosteje. V 15. krogu so se jim vse do 89. minute dvoboja z Dobom nasmihale kar tri, po domačem preobratu so ostali tudi brez ene. Koliko jih bodo osvojili v posavski prestolnici?

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Lan Štravs (Fužinar) ter Matic Zavnik (Primorje)

Ravenčani so vstopnico za vstop med osmerico najboljših klubov izgubili s torkovim porazom v Kranju. Korošci so za preboj v skupino za prvaka potrebovali zmago, po tesnem porazu jih čaka pester zaključek sezone. Fužinar ima pred nevarno cono osem točk naskoka, a lahko prednost poveča že v soboto, ko na Koroško prihajajo Ajdovci. Primorci se v lov na drugoligaški obstanek podajajo z novim trenerjem. Andrej Komac je po bridkem porazu v Goriški Brdih - sinovi burje so že vodili z izidom 1:2 - trenersko žezlo predal staremu znancu ajdovske publike. Ajdovce bo v zaključku sezone reševal Borivoje Lučić, ki je lani z Gorico napredoval med prvoligaše, dobro leto kasneje pa ga čaka reševanje drugoligaškega statusa. Srečanje bo odigrano v Slovenj Gradcu, saj na Ravnah poteka gradnja nove tribune.

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BRDA
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Filip Merlin (Brda)

Beltinci so v Velenju osvojili pomemben komplet točk, ki je močno izboljšal položaj Prekmurcev v zaključku sezone. Četa Radovana Karanovića ima zdaj sedem točk naskoka pred cono izpada, že v soboto pa “žuto-plave” čaka ena od najpomembnejših preizkušenj. V Beltince, kjer so se pred petimi leti veselili napredovanja med drugoligaše, se vračajo Brici. “Vinarji” so redni del prvenstva sklenili z odlično popotnico, saj so v primorskem spopadu premagali Ajdovce in po daljšem obdobju zapustili rep lestvice. Rdeče-črni imajo z devetimi točkami identično izhodišče kot Primorje in Šmartno. Jeseni so se v Goriški Brdih veselili gostje, kdo bo boljši na prekmurski ravnici?

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - NAFTA 1903
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: /

V sobotnem večernem terminu bo odigrana še četrta tekma skupine za prvaka. Brežice gostijo Nafto, ki zaključni del sezone odpira z enakim točkovnim izhodiščem kot tokratni gostitelji. Po zaslugi septembrske zmage v Lendavi četrto mesto zasedajo Brežičani, Lendavčani pa bodo imeli priložnost, da v Posavju maščujejo jesenski poraz. Sobotna nasprotnika do drugega mesta loči šest točk razlike, zato kluba še nista brez možnosti za višjo uvrstitev, a ne gre spregledati, da Lendavčane v sredo čaka pokalni obračun z Olimpijo. Bo Dejan Dončić pred četrtfinalno pokalno tekmo premešal začetno enajsterico? Modri iz Lendave, ki so na Ptuju dosegli kar pet zadetkov, imajo tudi na klopi nekaj orožij, ki jim ne bi smelo manjkati motiva za dokazovanje.

 

Nedelja, ob 17.00: JADRAN DEKANI - DRAVA PTUJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Amir Kahrimanović (Drava)

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Dekanih, domači Jadran pa pričakuje prve zasledovalce. Na Primorske se odpravljajo Ptujčani, ki boj za obstanek v 2. SNL pričenjajo z odvzemom treh točk. “Kurenti” imajo tako na svojem računu deset točk, zgolj eno več od Šmarčanov, Ajdovcev in Bricev, zato jih v zaključku prvenstva čaka še nekaj zanimivih preizkušenj. Obenem so Ptujčani še vedno aktivni tudi v pokalnem tekmovanju, v sredo bodo v najstarejšem slovenskem mestu gostovali Koprčani. A ptujske misli so za zdaj pri boju za obstanek, jeseni pa so bili v Dekanih že uspešni z golom Simona Rogine. V minulem krogu so kljub temu, da so v obračunu z Nafto vodili že z 2:0 in 3:1, ostali praznih rok, Dekančani pa so v primorskem spopadu premagali Bilje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA