06.03.2019 | 2. SNL
Pričenja se tudi drugoligaški ples

Po dolgem tekmovalnem premoru se v soboto in nedeljo nadaljuje tudi drugoligaški ples. V najboljšem položaju v pomlad vstopajo nogometaši vodilnih Radomelj, ki pa jim za ovratnik dihata Bravo in Tabor. Zanimivo bo tudi v boju za obstanek med drugoligaši, že prvi krog pomladi pa ponuja nekaj zanimivih spopadov.

Sobota, ob 13.00: KALCER RADOMLJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: Matic Ahačič in Robi Jakovljević (Radomlje) ter Enes Rujović (Ilirija)
Neposredni prenos: Sportklub

Vodilni Radomljani bodo z domačo tekmo proti ljubljanski Iliriji odprli drugi del prvenstva. »Mlinarji« v pomlad vstopajo s tremi točkami naskoka pred Bravom in Taborom, a tudi z novim strategom. Nermin Bašić je sprejel prvoligaško vabilo Gorice, na sever Primorske pa se je preselil tudi prvi asistent Adel Halilović. Bašića je nasledil nekdanji reprezentant Muamer Vugdalić, ki je dolga leta deloval v mladinskem pogonu Maribora, Radomlje pa bodo prvi izziv v članski konkurenci. Vodstvo kluba ni pretirano spremenilo podobe slačilnice, med rumene se je vrnil Luka Gajić, stara znanca slovenskih zelenic pa sta tudi David Lukanc in Ivor Horvat. Kot že zapisano, se bodo Radomljani uvodoma udarili z Ilirijo, ki je prezimila na 13. mestu, z zgolj dvema točkama naskoka pred dnom lestvice. Ljubljančani v boju za obstanek niso posegali po odmevnih okrepitvah, javnosti majbolj znana sta člana Maribora in Olimpije, povratnik Medin Bajrami in Matevž Turkuš.

 

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /

Dvoboj tekmecev z vrha in dna lestvice bo v soboto gostila tudi prestolnica. V goste Bravu prihajajo Brežice, ki se v nogometno pomlad podajajo z novim strategom in s sodelovanjem z Olimpijo. Zadnji Posavci so vodenje moštva predali Darku Karapetroviću, sicer bivšemu trenerju Olimpije, iz katere se je v Brežice preselilo nekaj golobradih mladeničev, med njimi najbolj znan je vratar Enej Mrežar. Brežičani so sicer vnovič močno pogledali tudi k južnim sosedom, posavskemu klubu se je med drugimi pridružil tudi Matija Soldo, sin bivšega hrvaškega reprezentanta Zvonimirja Solda. Manj sprememb je doživel Bravo, Ljubljančani so pa so ekipi Dejana Grabića dodali tri nove obraze. Daleč največ izkušenj premore dolgoletni reprezentant Andraž Kirm, s prvoligaškim pečatom se lahko pohvali tudi Tadej Žagar Knez. Svojo kariero bo skušal v rumenem dresu prebuditi tudi hrvaški vezist Marko Dabro, ki se je kot mladenič dokazoval tudi v mladinskem pogonu Fiorentine.

 

Sobota, ob 14.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - ROGAŠKA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: Žiga Goljat in Jaka Vajda (Drava)

Drava je bila s sedmim mestom eno od razočaranj jeseni. Ptujčani z osmimi točkami zaostanka vsaj teoretično še niso odpisana, a so »kurenti« med zimo doživeli številne spremembe. Od modrih so se poslovili številni nosilci igre, Aleksander Šeliga, Jon Šporn, Jaka Bizjak, Rok Pirtovšek, Matthias Fanimo, Denis Vezjak, David Lonzarič in drugi. Štajerci so ogromno luknjo zakrpali predvsem z okoliškimi fanti in nekaj povratniki, med katerimi največ izkušenj premorejo Nemanja Ivanov, Anton Rogina in Rok Zorko. V Rogaški Slatini so se po jesenskem delu sezone razšli z Ibrahimom Neskićem, enega od tvorcev strmega vzpona rogaškega nogometa pa je nasledil Matej Polegek. Štajerec se po nekaj letih premora vrača v trenerski posel, pri lovljenju obstanka pa bo računal tudi na nekaj novih moči. Slatinčani so v svoje vrste zvabili nekaj bivših članov rogaškega Mons Claudiusa, ki je med zimo razpustil člansko ekipo, v črno-belem dresu pa bo zaigral tudi nekdanji mladinec Lazia Mika Mario Rokavec. Rogaška je poleti izgubila s kar 1:7, lahko Slatinčanom na Ptuju uspe maščevanje?

 

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - KRKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Marko Bedek, Žiga Kastrevec in Matej Potokar (Krka)

Krka je s četrtim mestom po jesenskem delu prvenstva lepo presenetila nogometno javnost, saj je Borivoje Lučić računal predvsem na domače fante. Med Novomeščane sta se vrnila Gregor Dorniž in Domen Žur, iz Brava pa se je na Dolenjsko preselil tudi Marko Huč. V pripravljalnem obdobju je bil najučinkovitejši »farmacevt« Žiga Kastrevec, ki pa tako kot Marko Bedek in Matej Potokar v Dekanih nima pravice nastopa. Dekančane v drugem delu prvenstva čaka še silovit boj za obstanek med drugoligaši, za nameček pa so Primorci izgubili še nekaj adutov. Od Jadrana so se poslovili Žiga Kljun, Jaka Rupnik, Robi Gajšek in Andrej Terčič, strateg Nedžad Okčić pa bo lahko računal na Edija Zugana, Davida Vidakovića, Arlinda Elshanija in Joela Osikela. Poleti so se tesne zmage veselili Dolenjci, kdo bo boljši v Dekanih?

 

Sobota, ob 15.00: ANKARAN POSTOJNA - VITANEST BILJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Geancarlo Slaviero (Bilje)

Ankarančani so pred nadaljevanjem prvenstva največja uganka. Četa Vlada Badžima se po letu in pol »brezdomstva«, po igranju tekem v Dravogradu, Ajdovščini, Novi Gorici in Postojni vrača v slovensko Istro. Oranžni bodo spomladi igrali na Bonifiki, ekipa bo praktično povsem spremenjena. »Galebe« so med zimo med drugimi zapustili Luka Badžim, Žan Humar, Kristjan Matošević pa tudi Mathias Oyewusi in Geancarlo Slaviero, ki sta se pridružila sobotnemu tekmecu. Novinci med oranžnimi prihajajo predvsem iz Hrvaške. Istrska zasedba, ki je med pripravami ugnala Brežice in Bled, je velika neznanka. Prve odgovore pa bo dal že odgovor z Biljenci, ki se bodo v napadu močno zanašali tudi na oba nekdanja člana Ankarana Postojne. Sandi Valentinčič bo lahko računal zgolj na Oyewusija, saj Slaviero zaradi izpolnjene kvote kartonov nima pravice nastopa. Črno-beli bi se z zmago zavihteli pred sobotne gostitelje, saj tekmeca ločita vsega dve točki.

 

Nedelja, ob 15.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Papa Ibou Kebe (Tabor) ter Denis Halilović (Fužinar)

Sežanci bodo v soboto pozorno spremljali tekmi v Radomljah in Ljubljani, v nedeljo pa bodo tudi sami zakorakali v nogometno pomlad. Andrej Razdrh se bo moral v spopadu s Fužinarjem znajti brez prvega strelca Ibouja Kebeja, z najmočnejšo zasedbo pa se na Krasu ne bodo predstavili niti Korošci. Ravenčani bodo v Sežani pogrešali kapetana Denisa Halilovića, obenem pa je Bukovec izgubil tudi prvega strelca Žana Medveda. Le-tega bo skušal v napadu nadomestiti Edi Horvat, v fazi napada lahko veliko doda tudi hitri povratnik Matevž Verhovnik, izkušnje pa prinaša Timotej Dodlek. Pozimi so svojo ekipo pošteno prenovili tudi Sežanci. V napadu ni več Marka Bačanina, se je iz Srbije v Slovenijo preselil bočni branilec Marko Ristić. V Sežani bosta spomladi igrala kar dva Humarja, Žan je bil jeseni član Ankarana, Jan pa Gorice. Novi moči Tabora sta tudi italijanski vezist Matteo Scevola in bolgarski napadalec Svetoslav Dikov. Bodo okrepljeni Sežanci spomladi izpolnili zastavljene cilje? Jeseni doma niso izgubili, so se pa brez točk vrnili iz Raven na Koroškem.

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI - ROLTEK DOB
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Nino Bertalanič (Beltinci)
Neposredni prenos: NZS.si

Ljubitelji drugoligaškega nogometa si boste lahko v prvem pomladanskem krogu ogledali dva neposredna prenosa. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali nedeljski dvoboj Beltincev in Doba, ki v nadaljevanje sezone vstopa na petem mestu. Dobljani so najlepše presenečenje jeseni, potem ko je Nenad Toševski poleti pošteno pomladil svojo zasedbo. Igra »roletarjev« močno sloni na plečih domžalskih mladcev, med katerimi so največ bremena nosili Luka Guček, Gašper Hrovat, Lovro Vrandečič in Gaber Petric, s sedmimi zadetki prvi strelec moštva. Mešanica mladosti in izkušenj je bila spomladi strup za favorite, obračun z Beltinci pa ni dal zmagovalca. Prekmurci so se poraza rešili po dveh zadetkih v izdihljajih srečanja, ko je zadel tudi Jernej Trstenjak. Slednji se je, tako kot Luka Ciglarič, Mitja Kosi, Ivo Kuzma in Timotej Pavel poslovil od Beltincev, novinca v beltinški »šumi« pa sta Tim Golob in Alan Hočevar, ki imata na drugoligaških zelenicah že nekaj izkušenj.

 

Nedelja, ob 15.00: BRDA - NAFTA 1903
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: David Frelih (Brda)

Kam lahko v drugem delu sezone posežejo Lendavčani? Modri so si jeseni privoščili preveč napak, odraz tega pa je tudi šesto mesto in sedem točk zaostanka za vodilnimi Radomljami. Razlika tudi po zaslugi dveh skalpov Radomelj ni prevelik, zato se pod lendavskimi griči pozimi niso predali. Franc Fridl, ki se mu je na klopi pridružil Simon Sešlar, je resda izgubil prvega strelca Marka Roginića, a so Prekmurci, glede na pripravljalne tekme, luknjo zakrpali s prihodom bivšega »kurenta« Jake Bizjaka in Zsolta Balasza, ki je med madžarskimi prvoligaši odigral kar 221 tekem, prebudil pa se je tudi Alen Ploj. Iz Madžarske se je v Lendavo preselil še Peter Grabant, iz Ptuja pa Rok Pirtovšek in Aleksander Šeliga, ki bo v Lendavi skrbel za vratarje, a so ga pri Nafti registrirali tudi kot vratarja. Prvi tekmec Nafte bodo Brici, ki so v želji po zagotovitvi obstanka prav tako okrepili svojo ekipo. Novi člani kluba so tako tudi Sandi Ćoralić, nazadnje član Rudarja, Aleksander Močić, David Frelih ter povratnik Rok Bužinel, rdeče-črni pa so nekaj novih moči našli tudi izven meja Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA