Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov

Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.

Pokalno tekmovanje na članskem nivoju predstavlja daleč najmnožičnejše nogometno tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in medobčinskih nogometnih zvez. V želji po večji popularizaciji nogometa, tudi v krajih, kjer se ne igra nogomet najvišjega ranga, je Skupščina NZS potrdila tekmovalni sistem, po katerem se bo pokalno tekmovanje izvedlo v eni tekmovalni sezoni tako na nivoju medobčinskih nogometnih zvez kot Nogometne zveze Slovenije.

Pokalna sezona 2022/23 se pričenja s predkrogom, ki bo, tako kot tudi prvi in drugi krog tekmovanja, izpeljan znotraj posamezne medobčinske nogometne zveze. V prvem krogu se bo pokalnim bojem pridružila šesterica prvoligašev, v drugem krogu pa se bodo predstavili še Koper, Maribor, Mura in Olimpija, ki so poleti zaigrali v evropskih tekmovanjih.

Takšen sistem tekmovanja na lokalnem nivoju dviga zanimivost Pokala Pivovarna Union, saj bodo prvoligaši do drugega kroga igrali s klubi iz matične medobčinske nogometne zveze. S tretjim krogom - to bo šestnajstina finala - se bo Pokal Pivovarne Union pričel izvajati pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Čeprav prvoligaši v predkrogu Pokala Pivovarne Union še ne bodo aktivni, pa bodo nogometni sladokusci na svoj račun prišli z nekaj sosedskimi obračuni tradicionalnih klubov. Pet tekem predkroga Pokala Pivovarna Union pa si boste lahko ljubitelji nižjeligaškega nogometa ogledali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Kamera Nogometne zveze Slovenije bo že to nedeljo, ob 17:30, prisotna na Goričkem, v Križevcih, kjer bo domači petoligaš gostil ponovno obujeno člansko ekipo Bakovcev. Prav v Pomurju bodo odprli pokalno sezono, tekme predkroga pod okriljem MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota bodo v večini odigrane že v soboto in nedeljo.

V sredo, 17. avgusta, ob 17. uri, boste na spletni strani NZS spremljali dvoboj Zagorja in Brinja Grosuplje, v torek, 23. avgusta, pa boste lahko uživali v dveh prenosih. Ob 17. uri bo Kočevje gostilo Rudar Trbovlje, dve uri zatem pa bo na sporedu še štajersko-koroški obračun Dobrovc in Radelj. V sredo, 24. avgusta, bo kamera pospremila še sosedski obračun dveh gorenjskih klubov, ob 17. uri se bosta udarila Šenčur in Zarica Kranj.

Vse pare predkroga najdete tukaj, tako da najprej v levem meniju izberete želeno medobčinsko nogometno zvezo. Več o tekmovalnem sistemu izveste iz tega dokumenta.

V predkrogu, prvem in drugem krogu Pokala Pivovarna Union v primeru neodločenega rezultata po 90 minutah igre o napredovanju odločajo streli z bele točke. 

SPLETNI PRENOSI TEKEM PREDKROGA POKALA PIVOVARNA UNION:


 

Tekst: PDo
Grafika: NZS
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal Pivovarna Union in Nogometna zveze Slovenije med finalisti »Edie Awards«
  Nogometna zveza Slovenije se je v zaključku lanske klubske sezone odločila za pogumno potezo ter organizirala prvo trajnostno nogometno tekmo v Sloveniji. Čast je pripadla zaključku pokalnega tekmovanja, finalnima tekmama Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci. Uspešen projekt NZS so prepoznali tudi organizatorji svetovno znanih nagrad »Edie Awards«, ki jih podeljujejo na področju trajnosti.
 • 08.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal: »Koprive«, »divjoki« in enajstmetrovke
  Zakaj in kako je letošnji format Pokala Pivovarne Union postal tako uspešna zgodba.
 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.
 • 17.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Za pokalno napredovanje tudi Koper, Maribor, Mura in Olimpija
  Kdo vse se bo prebil v tretji krog Pokala Pivovarna Union, med dvaintrideseterico najboljših klubov? Štirje klubi so si že priigrali mesto v šestnajstini finala, v tem tednu pa v pokalne boje vstopa tudi četverica predstavnikov v evropskih tekmovanjih, Koper, Maribor, Mura in Olimpija.
 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.

DELI NA