27.04.2020 | 1. SFL
Prepričan, da se Oplastu pišejo še boljši časi

V minulih dneh smo na facebook strani Futsal.si izvedli anketo, s pomočjo katere smo prišli do zadetka, ki vas je v tej sezoni najbolj navdušil. Dosegel ga je Ilija Aleksić, igralec KMN Oplasta iz Kobarida.


Trenirali so to

„Ta laskavi naslov je zame nagrada za ves trud in odrekanja v prejšnji sezoni. Ob tej priliki pa bi ga posvetil svojemu najboljšemu prijatelju Draženu Žariču, ki zaradi poškodbe iz lanske sezone ravno proti Stripyju to sezono ni igral,“ je uvodoma povedal Aleksić, ki ni pozabil vseh, ki so mu pomagali do zmage: „Definitivno zaradi mojih prijateljev, ki jim pravim Nabrijane, moje punce, sorodnikov in ostalih prijateljev, ki so glasovali zame.“ Gol je bil dosežen z glavo, podajal pa je kar vratar, tudi kapetan ekipe Nik Logar. „Z Nikom in Denijem smo tudi na treningih poskušali na tak način zaključevati akcije, nekajkrat smo bili uspešni, nekajkrat sem jih dobil po glavi, na koncu pa je na tekmah obema pripadla ena asistenca, meni pa dva gola z glavo,“ je Ilija povedal, da so trenirali, da bi take zadetke dosegali na pravih tekmah.


Čestitke finalistu

„Bil sem počaščen, da ste moj zadetek izbrali med osem najlepših. Res ste imeli nehvaležno delo, da ste v morju lepih zadetkov morali izbrati samo osem. Najljubši obračun pa je bil prav finalni. Cel dan sva se izmenjevala v vodstvu. Na koncu sem jaz prejel peščico glasov več. Mislim, da se v takem dvoboju nihče ne more počutiti kot poraženec. Sploh če zbereš prek 900 glasov. Ob tej priliki pozdravljam Žana, mu čestitam za mojstrovino, ki ga je pripeljala do finala in njemu in ekipi Ptuja zaželim srečo v naslednjih sezonah,“ nadaljuje Ilija, ki ima tudi sam svojega favorita med goli: „Za najlepši gol v sezoni bi izbral svojega z glavo proti ekipi Dobovca. Ker je bil dosežen s težkega položaja proti najboljši ekipi in najboljšemu vratarju. Kamerman je na žalost zamudil in se vidi samo padec žoge v mrežo, zato je bilo treba ponovit vajo proti Stripyju,“ v smehu doda Aleksić, ki je v tej sezoni v dresu Oplasta zbral 14 tekem v 1. SFL, dosegel je štiri gole.

„Zame je bila to ena izmed lepših izkušenj, saj mi je bilo omogočeno, da sem okusil igranje na prvoligaškem parketu. Ni se izšlo vse po mojih načrtih, ampak neglede na vse vedno poskušam potegniti vse najboljše, kar se da iz nastale situacije. Sezono sem sklenil bogatejši za dragocene izkušnje,“ ocenjuje minulo sezono s svojega osebnega stališča. Pred začetkom sezone je pogrešal več pripravljalnih tekem in daljše priprave, da bi ekipa prej ujela ritem, ne pa da se je to po njegovem mnenju dogajalo v času 1. SFL. Je pa pri trenerju Saši Lebanu začel pridobivati zaupanje, potem pa je prišla menjava, do konca prekinjene sezone je ekipo vodil Zoran Tesko. Po iskrenem pogovoru z novim trenerjem, to Ilija še posebej poudari, se je poslovil od ekipe in se preselil na tribuno, a brez zamere do trenerja Teska.

Tudi v Puntarju in Gorici

V Sloveniji pravi, da primat priprada Dobovcu, ki ima po njegovem mnenju še vedno sanjsko ekipo, da bo trajalo, da jih kdo zrine z vrha. „Oplast ima zdravo jedro kluba. Tu so Branko, Žora, Čopi ,Milan...ter ostali, ki se nesebično razdajajo za dobro kluba. Klub ima najboljše navijače, ki redno obiskujejo tekme ter ima tri čudežne otroke: Nika Logarja, Nejca Kovačiča in Žana Korena. Od njih največ pričakujem v naslednji sezoni,“ še navrže Ilija, ki meni, da bo zanimivo videti, kako bo korona virus vplival na igranje tudi slovenskih igralcev v Italiji. “V kolikor se situacija ne umiri, bo zanimivo videti, ali se bodo legionarji iz Italije vrnili v Slovenijo ter katere klube bodo okrepili,“ razmišlja Iliija, ki se je do 14. leta ukvarjal s karatejem, potem se je zapisal nogometu in futsalu, sprva v NK Tolmin. Potem se je preselil v KMN Puntar in zaigral v takratni ligi U-21. Kasneje je bil še član Gorice, italijanskega Manzana.

„Na koncu sem počaščen, da sem lahko oblekel dres Oplasta. Sam sem igral in igram futsal predvsem zato, ker me veseli. Ob tej priložnosti se zahvaljujem šefu in sodelavcem, ki so mi z urnikom upoštevali želje, da sem lahko treniral in hodil na tekme. Naj bo tekma za blokom, tekma na treningu, tekma proti prvakom. Vsakič hočem zmagati. S to svojo samozavestjo bi zagotovo lahko več dosegel, ampak ravno tako sem zadovoljen z doživetim v futsalu. Moj vzornik pa je Kristjan Čujec,“ še doda Ilija, ki ob tem ne pozabi dodati, da je Čujec ostal preprost in dober človek, ki rad podeli tudi kak nasvet.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Oplast Kobarid

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA