27.04.2020 | 1. SFL
Prepričan, da se Oplastu pišejo še boljši časi

V minulih dneh smo na facebook strani Futsal.si izvedli anketo, s pomočjo katere smo prišli do zadetka, ki vas je v tej sezoni najbolj navdušil. Dosegel ga je Ilija Aleksić, igralec KMN Oplasta iz Kobarida.


Trenirali so to

„Ta laskavi naslov je zame nagrada za ves trud in odrekanja v prejšnji sezoni. Ob tej priliki pa bi ga posvetil svojemu najboljšemu prijatelju Draženu Žariču, ki zaradi poškodbe iz lanske sezone ravno proti Stripyju to sezono ni igral,“ je uvodoma povedal Aleksić, ki ni pozabil vseh, ki so mu pomagali do zmage: „Definitivno zaradi mojih prijateljev, ki jim pravim Nabrijane, moje punce, sorodnikov in ostalih prijateljev, ki so glasovali zame.“ Gol je bil dosežen z glavo, podajal pa je kar vratar, tudi kapetan ekipe Nik Logar. „Z Nikom in Denijem smo tudi na treningih poskušali na tak način zaključevati akcije, nekajkrat smo bili uspešni, nekajkrat sem jih dobil po glavi, na koncu pa je na tekmah obema pripadla ena asistenca, meni pa dva gola z glavo,“ je Ilija povedal, da so trenirali, da bi take zadetke dosegali na pravih tekmah.


Čestitke finalistu

„Bil sem počaščen, da ste moj zadetek izbrali med osem najlepših. Res ste imeli nehvaležno delo, da ste v morju lepih zadetkov morali izbrati samo osem. Najljubši obračun pa je bil prav finalni. Cel dan sva se izmenjevala v vodstvu. Na koncu sem jaz prejel peščico glasov več. Mislim, da se v takem dvoboju nihče ne more počutiti kot poraženec. Sploh če zbereš prek 900 glasov. Ob tej priliki pozdravljam Žana, mu čestitam za mojstrovino, ki ga je pripeljala do finala in njemu in ekipi Ptuja zaželim srečo v naslednjih sezonah,“ nadaljuje Ilija, ki ima tudi sam svojega favorita med goli: „Za najlepši gol v sezoni bi izbral svojega z glavo proti ekipi Dobovca. Ker je bil dosežen s težkega položaja proti najboljši ekipi in najboljšemu vratarju. Kamerman je na žalost zamudil in se vidi samo padec žoge v mrežo, zato je bilo treba ponovit vajo proti Stripyju,“ v smehu doda Aleksić, ki je v tej sezoni v dresu Oplasta zbral 14 tekem v 1. SFL, dosegel je štiri gole.

„Zame je bila to ena izmed lepših izkušenj, saj mi je bilo omogočeno, da sem okusil igranje na prvoligaškem parketu. Ni se izšlo vse po mojih načrtih, ampak neglede na vse vedno poskušam potegniti vse najboljše, kar se da iz nastale situacije. Sezono sem sklenil bogatejši za dragocene izkušnje,“ ocenjuje minulo sezono s svojega osebnega stališča. Pred začetkom sezone je pogrešal več pripravljalnih tekem in daljše priprave, da bi ekipa prej ujela ritem, ne pa da se je to po njegovem mnenju dogajalo v času 1. SFL. Je pa pri trenerju Saši Lebanu začel pridobivati zaupanje, potem pa je prišla menjava, do konca prekinjene sezone je ekipo vodil Zoran Tesko. Po iskrenem pogovoru z novim trenerjem, to Ilija še posebej poudari, se je poslovil od ekipe in se preselil na tribuno, a brez zamere do trenerja Teska.

Tudi v Puntarju in Gorici

V Sloveniji pravi, da primat priprada Dobovcu, ki ima po njegovem mnenju še vedno sanjsko ekipo, da bo trajalo, da jih kdo zrine z vrha. „Oplast ima zdravo jedro kluba. Tu so Branko, Žora, Čopi ,Milan...ter ostali, ki se nesebično razdajajo za dobro kluba. Klub ima najboljše navijače, ki redno obiskujejo tekme ter ima tri čudežne otroke: Nika Logarja, Nejca Kovačiča in Žana Korena. Od njih največ pričakujem v naslednji sezoni,“ še navrže Ilija, ki meni, da bo zanimivo videti, kako bo korona virus vplival na igranje tudi slovenskih igralcev v Italiji. “V kolikor se situacija ne umiri, bo zanimivo videti, ali se bodo legionarji iz Italije vrnili v Slovenijo ter katere klube bodo okrepili,“ razmišlja Iliija, ki se je do 14. leta ukvarjal s karatejem, potem se je zapisal nogometu in futsalu, sprva v NK Tolmin. Potem se je preselil v KMN Puntar in zaigral v takratni ligi U-21. Kasneje je bil še član Gorice, italijanskega Manzana.

„Na koncu sem počaščen, da sem lahko oblekel dres Oplasta. Sam sem igral in igram futsal predvsem zato, ker me veseli. Ob tej priložnosti se zahvaljujem šefu in sodelavcem, ki so mi z urnikom upoštevali želje, da sem lahko treniral in hodil na tekme. Naj bo tekma za blokom, tekma na treningu, tekma proti prvakom. Vsakič hočem zmagati. S to svojo samozavestjo bi zagotovo lahko več dosegel, ampak ravno tako sem zadovoljen z doživetim v futsalu. Moj vzornik pa je Kristjan Čujec,“ še doda Ilija, ki ob tem ne pozabi dodati, da je Čujec ostal preprost in dober človek, ki rad podeli tudi kak nasvet.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Oplast Kobarid

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2020 | 1. SFL
  Pod drobnogledom igra s pivotom in napad Silika
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje državno prvenstvo. Vodilni Dobovec odhaja v Zagorje, takisto vodilni Ptuj pričakuje Bronxe, pri Miletu Simeunoviču in Siliku gostuje Litija, derbi spodnjega dela je v Ljutomeru, Sevnica pričakuje Oplast.
 • 30.09.2020 | 1. SFL
  Po zmagi na Obali misli pri Oplastu
  V Sevnici so si oddahnili, po dveh uvodnih porazih so v tretjem krogu dočakali točke, kar tri, zdaj pa so z mislimi že pri Oplastu, ki ga gostijo v 4. krogu 1. SFL, to bo v petek, 2.10.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.

DELI NA