Preobrat Gorice za novo zmago

Aluminij - Gorica 1:2 (1:0)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 700, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Praprotnik, Pospeh (oba Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Škoflek (19.), 1:1 Žigon (49.), 1:2 Burgić (66., 11-m).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Muminović, Damiš, Bizjak, Škoflek, Tahiraj (od 71. Kramer), Vrbanec (od 85. Zeba), Kocić, Turkalj, Mensah (od 72. Krajnc).
* Gorica: Sorčan, Boben, Burgić, Kapić, Kavčič, Curk, Kolenc, Grudina (od 35. Žigon), Celcer, Osuji (od 85. Nagode), Filipović (od 90. Gulić).
* Rumeni kartoni: Jakšić, Kramer, Vrbanec, Turkalj; Boben, Žigon.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Aluminija v spomladanskem delu beležijo dobre rezultate, še posebej to velja za domače tekme. V prejšnjem krogu so premagali Olimpijo, zmaga jim je vlila dodatno samozavest, dodaten motiv za tekmo z Gorico, po kateri bi z zmago prehiteli Krško in se na prvenstveni razpredelnici prebili na želeno osmo mesto, pa so zagotovo dobili tudi zaradi dejstva, da se je na stadionu zbralo nekoliko več ljudi kot običajno, kar je v veliki meri posledica odprtja nove tribune ter napovedanega nogometnega praznika.

Po prvem polčasu je bilo videti, da bodo domači motiv in samozavest iz slačilnice spravili na igrišče, praznik pa tudi okronali z zmago. Kidričani so po njem vodili, prikazali tudi več od tekmeca, a v drugem polčasu se jim je maščevala zapravljena priložnost na začetku, po kateri se je igra povsem preselila na njihovo polovico, gosti pa so premoč kronali z dvema zadetkoma in zmago.

Po prvem delu so bili lahko domači navijači zadovoljni. V največji meri zaradi vodstva Aluminija, ki je tudi pokazal za odtenek več kot Goričani, to pa predvsem zaradi prekinitev, po katerih so izvedli nekaj nevarnih akcij, s katerimi so presenetili goriško obrambo. V eni izmed takih akcij je v 19. minuti padel tudi gol. Po kotu se je povsem sam pred vrati Gregorja Sorčana znašel Žiga Škoflek in ga z glavo tudi premagal. To je bila tudi edina prava priložnost v prvem delu, obe ekipi sta nekajkrat streljali od daleč, a ti streli cilja niso zadeli, spremembe rezultata pa niso prinesli niti protinapadi domače ekipe, ki se je v zaključku akcij kar nekoliko preveč zapletala ter oklevala s streli.

Fantastična priložnost se je na začetku drugega dela ponudila Francescu Tahiraju. Znašel se je sam pred vratarjem Sorčanom, toda ta je medsebojni dvoboj dobil. Kazen za zapravljeno priložnost je prišla hitro. Dobro minuto pozneje je namreč Gorica izenačila, po prostem strelu z desne strani, je bil v kazenskem prostoru najvišji Rifet Kapić, podal žogo na desno vratnico, kjer se je neoviran znašel Dejan Žigon, ki mu je ni bilo težko z glavo potisniti v mrežo.

Miran Burgić je malo zatem pokazal, da se Novogoričani z izenačenjem niso zadovoljili, toda streljal je čez gol. Popravni izpit pa je dobil v 66. minuti, ko je po prekršku nad Andrijo Filipovićem sodnik Alen Borošak dosodil enajstmetrovko. Tokrat je bil nekdanji reprezentant natančnejši, svojo ekipo, ki ni izgubila na peti zaporedni tekmi, je popeljal do zmage, saj je ta do konca zdržala vse napade domačega moštva, pri tem pa v izdihljajih obračuna prek Tilna Nagodeta zapravila še eno lepo priložnost.

V naslednjem krogu bo Gorica doma igrala proti Celju, Aluminij pa bo še tretjo tekmo zapored igral na svojem stadionu, gosti bo Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    V nedeljo bodo v Kidričevem za gledalce odprli novozgrajeno tribuno. Aluminij, ki je pred dobrim tednom presenetil Olimpijo, gosti Goričane, ki bodo skušali storiti vse, da nogometni praznik olepšajo s svojo zmago.

DELI NA