14.05.2022 | 1. SŽNL
Prenos z Gorenjske

V nedeljo bodo na sporedu še tri tekme v SŽNL, igra se 20. krog. Prva tekma je že za nami, Olimpija je bila boljša od Krima. Kamere bodo jutri na Gorenjskem, kjer ŽNK Cerklje gostijo ptujsko vrsto ŽNK Doxakey, popoldne bosta še tekmi v Ljubljani in v Radomljah.

SŽNL, 20. krog, 15.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey (11.00) (prenos nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (13.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

že odigrano, 13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Krim 15:0 (7:0)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 66
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 44
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 43

1:1

Ob 11. uri se začne tekma v Velesovu, kjer domačinke gostijo Ptujčanke. Gorenjke so pri 16 točkah, gostje imajo eno manj. To bo sicer tretja letošnja medsebojna statistika, ki je zanimiva: tekmi so vsakič dobile gostje. »V jutrišnjo tekmo gremo z mislijo na zmago. Celotna ekipa je pripravljena, da se jutri izkaže na igrišču. Sezona se počasi bliža h koncu, hkrati pa si vse ekipe želijo najboljši možen razplet v zaključku. Za nami je 1710 min na zelenicah, kar se kaže z utrujenostjo in težkimi nogami. V tekmo s Ptujem bomo odšle motivirano ter z željo po zmagi in upam, da se nam bo na koncu obrestovalo. Sezona je potekala po pričakovanjih, bilo je nekaj vrhunskih vzponov in nekaj spodrsljajev. Želim si, da sezono uspešno pripeljemo do konca,« pred tekmo pove Simona Jelovšek, kapetanka ŽNK Cerklje.

Motivirano proti Pomurkam

V Ljubljani se bosta pomerili domača Ljubljana in gostje ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Domačinke so se v sredo izkazale v finalu pokala, Pomurke v soboto lovijo naslov državnih prvakinj. »Opravili smo en regeneracijski trening. Poizkušali smo se čim bolj sprostiti. Še vedno je prisotno razočaranje, vendar nas je vse skupaj še bolj povezalo. Pokalna tekma nam je dala ogromno motivacije za naprej.  V te punce verjamem že nekaj let, tako da zame to ni nobeno presenečenje. Igramo dobro, nam pa manjka izkušenj na pomembnih tekmah, kjer velikokrat dobivamo prepoceni zadetke. Punce se hitro učijo, sproti popravljamo napake, napredujemo iz tekme v tekmo in počasi se bo to začelo poznati tudi na rezultatih. Pomurje je ekipa, ki se bori za državni naslov. Vemo, da nas čaka težka tekma. Če bomo igrali disciplinirano v fazi obrambe ter spustili žogo v fazi napada, smo lahko nevarni vsaki ekipi,« pa pred tekmo pove Urška Žganec, trenerka ekipe ŽNK Ljubljana, ki je letos izgubila obe medsebojni tekmi.

Ob petih se bo začela še tekma v Radomljah, kjer so domačinke absolutne favoritinje, to pa tudi njihova zadnja domača tekma, kamor vabijo tudi vse svoje pristaše in navijače.

Priložnost za vse

Po pričakovanjih je trener Olimpije Miki Kondič premešal svojo prvo postavo, minute pa so dobile igralke, ki so praviloma tekmo začenjale na klopi. Kljub temu zmaga ni bila vprašljiva, 15:0 je bilo za Olimpijo, ki je sedem golov dosegla v 1. polčasu. S štirimi goli se je izkazala Barbara Kralj, tri je dodala Adrijana Mori.

»Lepo vreme, lepo igrišče in lepa predstava ter nova zmaga. Igrali smo kombinatorno, a kljub vsemu kontrolirano in učinkovito. Zdaj je čas za učinkovit počitek in pripravo na sobotno tekmo. Veseli dejstvo, da smo uspeli v celoti in dosegli, da o svoji usodi odločamo sami. Se vidimo v soboto na poslastici ženskega nogometa,« je po tekmi povedal trener Olimpije Miki Kondič.

Tekst: D.P.
Foto: SP Photrography

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Dve tekmi bosta v nedeljo, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 11.08.2022 | 1. SŽNL
  Ohranili ambicije, želijo dvojno krono
  Že v soboto, 13.8., pa se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Ljubljančanke, tudi aktualne pokalne prvakinje in aktualne državne podprvakinje, derbi kroga čakajo z novim trenerjem Matejem Bajdetom.
 • 10.08.2022 | 1. SŽNL
  Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta
  V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.
 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.

DELI NA