19.10.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Radomelj, ki želijo biti vsak dan boljše

Nedelja prinaša 8. krog SŽNL, kamere pa v Radomljah, v tamkajšnjem športnem parku, kamor prihajajo igralke ŽNK Cerklje. To bo tekma med četrto in peto ekipo lige. Kot pa smo dosedaj že vajeni, bo to ena od tekem v krogu, ki jo boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si). Začenjamo ob 11. uri.

SŽNL, 8. krog, 20.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Koper Obala (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK MB Tabor (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija (15.00)

Po 2. zmago

Takrat bo na delu tudi novi trener Radomljank Aljaž Gornik, ki so ga angažirali, ko se je poslovil Bojan Taneski. Za Gornikom sta dve tekmi v SŽNL, tokrat pa druga domača – po porazu z Olimpijo je sledila tesna domača zmaga proti Primorkam, zdaj pa še domači obračun z ŽNK Cerklje.

Miselni preskok

„Smo v fazi spoznavanja, kaj želimo narediti in na kak način, vse pa je v soodvisnosti med tehniko, taktiko in kondicijo,“ pragmatično pove novi trener Gornik, ki pravi, da dekleta napredujejo. „Predvsem želimo iz treninga v trening nadgrajevati vsebine. Bistveno pa je, da znamo pokazano na treningu prenašati na tekmo,“ nadaljuje Gornik.

„Najbolj sem navdušen, ker so dekleta naredila korak naprej v sami miselnosti. Spoznala so, da bo treba več trenirati, ker se treningi navezujejo in povezujejo med sabo. Izboljšali smo prisotnost na treningu, predvsem pa znajo in zmorejo vse prenesti na tekmo,“ Gornik pohvali svoje varovanke.

Nevarne gostje

Misli so tudi pri ŽNK Cerklje, ki so v zadnjem krogu vzele mero ŽNK Krim RollJetu. „Gostimo nevarnega tekmeca, ki zna izkoristiti vsak trenutek nepazljivosti in kaznovati napako. Zato bomo morali biti zbrani, pazljivi,“ opozarja Gornik, ki je zagovornik osvajanja terena s hitrimi prehodi. Potem pa želi, da je ekipa sposobna odgovoriti na tekmečeve lastnosti in jih obrniti sebi v prid. „Podlaga za vse pa je, da so osnovne vsebine na nivoju – tehnika, taktika in kondicija, vse pa je povezano s psihologijo,“ je pragmatičen Gornik, ki pričakuje v nedeljo zahtevno in trdo tekmo. „Zmagi bo bližje tista ekipa, ki bo sposobna izpolniti vse zahteve in naloge,“ še diplomatsko pristavi.

Prva strelka poškodovana

V tem tednu je bilo nekaj dilem okoli nekaterih igralk, saj se je v ekipo naselil virus, a Gornik verjame, da bodo nastopile v popolni zasedbi. S poškodbo se ubada tudi prva strelka ekipe Zala Kuštrin.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 11.01.2020 | 1. SŽNL
  Iz tabora prvakinj v Italijo
  V Italiji bo v nadaljevanju sezone 2019/2020 igrala tudi izkušena Tjaša Tibaut, ki se je vrste vodilne ekipe prvenstva ŽNK Nova Pomurje Beltinci seli v italijanskega prvoligaša UPC Tavagnacco.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke z odliko sklenile leto 2019
  Za konec še obračuna v Bratoncih in Ljubljani, ki sta potrdila, da so Pomurke in Ljubljančanke korak pred konkurenco. Prvakinje iz Beltincev so s 6:0 odpravile Radomljanke in tako postavile piko na i krasnemu letu 2019 – ko so vrnile naslov državnih prvakinj spet v Pomurje.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani
  Napovedali smo, da bo 12. krog SŽNL v znamenju prenosa tekme iz Bratoncev, kjer pri prvakinjah ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostujejo Radomlje. Ob tem velja omeniti še tekme v Ajdovščini, Kopru in Ljubljani.
 • 23.11.2019 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še prenos derbija
  Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih.
 • 18.11.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke in Koprčanke stopničko višje
  Predzadnji krog jeseni so obeležile tri zmage gostujočih ekip in visoka zmaga Radomelj, ki so se s tem uspehom zavihtele na 3. mesto, na 4. so padle krimovke. Mesto je pridobil tudi Koper Obala, ki je v neposrednem obračunu porazil in preskočil ŽNK Cerklje.
 • 17.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Maribora, derbi v Cekljah
  Danes bo zanimivo videti, kateri ekipi je najbolj del reprezentančni premor. Danes se igrajo tekme 11. kroga SŽNL, obračun iz Maribora pa boste lahko od 10.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.11.2019 | 1. SŽNL
  Iz Maribora: Olimpija je Olimpija
  V nedeljo se bosta pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, začnemo 10.55 na spletni strani Nzs.si, pomerila petouvrščeni ŽNK MB Tabor in drugouvrščena ŽNK Olimpija. V prvem delu jeseni je bilo 7:0 za Ljubljančanke, domačinke pa so tokrat izredno motivirane, da se pokažejo v boljši luči.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.

DELI NA