19.10.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Radomelj, ki želijo biti vsak dan boljše

Nedelja prinaša 8. krog SŽNL, kamere pa v Radomljah, v tamkajšnjem športnem parku, kamor prihajajo igralke ŽNK Cerklje. To bo tekma med četrto in peto ekipo lige. Kot pa smo dosedaj že vajeni, bo to ena od tekem v krogu, ki jo boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si). Začenjamo ob 11. uri.

SŽNL, 8. krog, 20.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Koper Obala (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK MB Tabor (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija (15.00)

Po 2. zmago

Takrat bo na delu tudi novi trener Radomljank Aljaž Gornik, ki so ga angažirali, ko se je poslovil Bojan Taneski. Za Gornikom sta dve tekmi v SŽNL, tokrat pa druga domača – po porazu z Olimpijo je sledila tesna domača zmaga proti Primorkam, zdaj pa še domači obračun z ŽNK Cerklje.

Miselni preskok

„Smo v fazi spoznavanja, kaj želimo narediti in na kak način, vse pa je v soodvisnosti med tehniko, taktiko in kondicijo,“ pragmatično pove novi trener Gornik, ki pravi, da dekleta napredujejo. „Predvsem želimo iz treninga v trening nadgrajevati vsebine. Bistveno pa je, da znamo pokazano na treningu prenašati na tekmo,“ nadaljuje Gornik.

„Najbolj sem navdušen, ker so dekleta naredila korak naprej v sami miselnosti. Spoznala so, da bo treba več trenirati, ker se treningi navezujejo in povezujejo med sabo. Izboljšali smo prisotnost na treningu, predvsem pa znajo in zmorejo vse prenesti na tekmo,“ Gornik pohvali svoje varovanke.

Nevarne gostje

Misli so tudi pri ŽNK Cerklje, ki so v zadnjem krogu vzele mero ŽNK Krim RollJetu. „Gostimo nevarnega tekmeca, ki zna izkoristiti vsak trenutek nepazljivosti in kaznovati napako. Zato bomo morali biti zbrani, pazljivi,“ opozarja Gornik, ki je zagovornik osvajanja terena s hitrimi prehodi. Potem pa želi, da je ekipa sposobna odgovoriti na tekmečeve lastnosti in jih obrniti sebi v prid. „Podlaga za vse pa je, da so osnovne vsebine na nivoju – tehnika, taktika in kondicija, vse pa je povezano s psihologijo,“ je pragmatičen Gornik, ki pričakuje v nedeljo zahtevno in trdo tekmo. „Zmagi bo bližje tista ekipa, ki bo sposobna izpolniti vse zahteve in naloge,“ še diplomatsko pristavi.

Prva strelka poškodovana

V tem tednu je bilo nekaj dilem okoli nekaterih igralk, saj se je v ekipo naselil virus, a Gornik verjame, da bodo nastopile v popolni zasedbi. S poškodbo se ubada tudi prva strelka ekipe Zala Kuštrin.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 02.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave
  Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu.
 • 28.10.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 5. mesto
  Tokratni krog v SŽNL so obeležile suverene zmage ŽNK Nona Pomurje Beltinci. ŽNK Olimpije in ŽNK Krim RollJeta. Derbi sredine lestvice je pripadel Mariborčankam.
 • 27.10.2019 | 1. SŽNL
  Proti Olimpiji se ne bodo le branile
  Na Obali se piše nova nogometna zgodba, del nje pa je tudi igralka Tina Paliska. Ki danes s soigralkami v 9. krogu SŽNL gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, tekmo pa boste od 11. ure dalje lahko spremljali v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 26.10.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Kopru, derbi sredine v Mariboru
  Pred nami je deveti krog SŽNL, ki ga bo obeležil prenos tekme iz Kopra, kjer domačinke gostijo ljubljansko Olimpijo. Tekmovalni program nogometne nedelje se bo začel ob 11. uri v Kopru in Cerkljah, kjer gostujejo državne prvakinje, ob 13.00 se začne tekma v Mariboru, ob 18.30 pa še v Ljubljani.
 • 21.10.2019 | 1. SŽNL
  Krim v 90. minuti, učinkovita Olimpija
  Zasedba ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prišla do 8. zmage, za petami ji je Olimpija, ki je ugnala Ajdovke. Med krimovkami in Mariborčankami spet tesno, v Radomljah delitev točk.
 • 20.10.2019 | 1. SŽNL
  Gorenjke želijo ponoviti vajo pred kamerami
  Vse je nared za začetek 8. kroga SŽNL. Ponovimo še enkrat, da bo od 11. ure dalje na ogled prenos tekme iz Radomelj (www.nzs.si)., ostala srečanja pa so na vrsti v Bratoncih, Ajdovščini in Ljubljani.
 • 13.10.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Pomurkam, presenečenje Cerkelj
  Sedmi krog SŽNL je postregel z derbijem vrha, ki je pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Treh točk so se veselili še v Cerkljah, Mariboru in v Radomljah. V četrtek, 17.10., je v Cerkljah na sporedu še zaostala tekma 6. kroga (ŽNK Cerklje – ŽNK MB Tabor, ob 15.30).

DELI NA