02.11.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Radomelj, Mariborčanke brez bele zastave

Tokratna nedelja je rezervirana za 10. krog SŽNL, ki ga bodo obeležile tekme v Bratoncih, Radomljah, Ljubljani in Ajdovščini. Obračun med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet pa si boste lahko od 11.00 dalje ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 10. krog, 3.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet (11.00) (videoprenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Cerklje (14.00)
Ajdovščina – Koper Obala (16.00)

Prepoved igranja v 10. krogu:
Nika Koprivnikar (ŽNK Cerklje)

Lestvica strelk po 9. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 24
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 11
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 9
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 9
Luana Zajmi (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9

Brez bele zastave

Prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci so pripravljene na Mariborčanke. Za nameček, da bi ohranile visok tekmovalni ritem, so med tednom odigrale še tekmo s kadetsko vrsto Veržeja, ki je dala še kak odgovor trenerju Sandiju Bauerju.

„Še vedno smo neporažene, v državnem prvenstvu še nismo oddale točke, čeprav se ponavadi mučimo v prvem polčasu in pričnemo nasprotnice s svojo igro treti šele v drugem polčasu,“ pa o dosedanjem delu sezone za uradno klubsko spletno stran razmišlja Kaja Korošec.

Kar pet tekem pa že traja pozitivna serija Mariborčank, ki so se zavihtele na 5. mesto. „V Bratonce odhajamo po dolgem času v popolni zasedbi, predvsem pa brez bele zastave. Želimo igrati. Pred nami je 90 minut,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotič. Nimajo pa Mariborčanke v tej sezoni še zmage v gosteh.

Se pa bodo v Bratoncih prvič po slovesu od rumeno-modrega dresa v dresu gostij predstavile kar štiri nekdanje igralke Pomurja: Maša Šibila, Špela Pernek, Vita Šiftar in Eva Potočnik.

Štejejo tri točke

Tudi drugouvrščena ekipa SŽNL igra pred svojimi podporniki. Ljubljančanke so velike favoritinje na tekmi proti ŽNK Cerklje. „Pred nami je nova tekma, na kateri nas poleg treh točk zanima tudi napredek v igri. Pestijo nas manjše poškodbe, ki pa na samo igro ne smejo bistveno vplivati. Punce se že veselijo nedeljske tekme,“ napoveduje trener Olimpije Peter Kristan.

Gostje, vodi jih Primož Štrajhar, prihajajo brez Nike Koprivnikar, ki počiva zavoljo rumenih kartonov.

Kamere v Radomljah

Derbi se igra v Radomljah, ko 3. ekipa lige ŽNK Krim RollJet prihaja v goste prvi zasledovalki 4. ekipi lige ŽNK Radomlje, zasedbi ločijo tri točke, krimovke jih imajo 16, Radomljanke 13. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je bilo 3:2 za krimovke, dilemo okoli zmagovalk je v 67. minuti rešila Monika Kastelec.

Kako bo to pot? Gostje imajo kar nekaj težav s postavo. „Zadnjih nekaj tekem smo imeli manjšo krizo. Največ težav je bilo pri ohranjanju svoje igre, sledenju lastnim principom skozi celotno tekmo in z neučinkovitostjo v zaključkih. Odsotnost nekaterih igralk pa je vse še poslabšala. Dlje časa smo se ukvarjali in popravljali omenjeno, jutrišnja tekma bo pokazala, če so bili treningi uspešni,“ se pozitivnem izkupičku nadeja trener krimovk David Fekonja.

Njegov stanovski kolega Aljaž Gornik priznava, da je imel zavoljo prazničnih dni in bolezni nekaj težav s treningi, a verjame v dober odgovor svoje ekipe na vse izzive, ki jih prinaša 10. krog in tekma kroga. „Opravile smo načrtovano delo, a z manjšo udeležbo. Prihaja pa še ena v nizu teh tekem, kjer bodo odločale malenkosti. Gre za medsebojne tekme ekip, ki so precej enakovredne. Kot vedno: odločale bodo malenkosti in boljša dnevna forma,“ navrže Gornik.

Koprčanke po tri točke

V Ajdovščino prihajajo Koprčanke, ki pogledujejo proti sredini lestvici. Za to potrebujejo tudi točke iz Vipavske doline. „Imamo nekaj težav s poškodbami in boleznimi, zato bo nekaj igralk manjkalo. Vendar si želimo po nekaj solidnih igrah v zadnjem obdobju priti do točk,“ napoveduje trener Koprčank Peter Kocjančič. V 3. krogu letošnje sezone je bilo v medsebojni tekmi 7:0 za ekipo z Obale.

Tekst: D.P.
Foto:
ŽNK Nona Pomurje Beltinc/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke ne skrivajo svojih ambicij
  V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).
 • 28.10.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 5. mesto
  Tokratni krog v SŽNL so obeležile suverene zmage ŽNK Nona Pomurje Beltinci. ŽNK Olimpije in ŽNK Krim RollJeta. Derbi sredine lestvice je pripadel Mariborčankam.
 • 27.10.2019 | 1. SŽNL
  Proti Olimpiji se ne bodo le branile
  Na Obali se piše nova nogometna zgodba, del nje pa je tudi igralka Tina Paliska. Ki danes s soigralkami v 9. krogu SŽNL gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, tekmo pa boste od 11. ure dalje lahko spremljali v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 26.10.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Kopru, derbi sredine v Mariboru
  Pred nami je deveti krog SŽNL, ki ga bo obeležil prenos tekme iz Kopra, kjer domačinke gostijo ljubljansko Olimpijo. Tekmovalni program nogometne nedelje se bo začel ob 11. uri v Kopru in Cerkljah, kjer gostujejo državne prvakinje, ob 13.00 se začne tekma v Mariboru, ob 18.30 pa še v Ljubljani.
 • 21.10.2019 | 1. SŽNL
  Krim v 90. minuti, učinkovita Olimpija
  Zasedba ŽNK Nona Pomurje Beltinci je prišla do 8. zmage, za petami ji je Olimpija, ki je ugnala Ajdovke. Med krimovkami in Mariborčankami spet tesno, v Radomljah delitev točk.
 • 20.10.2019 | 1. SŽNL
  Gorenjke želijo ponoviti vajo pred kamerami
  Vse je nared za začetek 8. kroga SŽNL. Ponovimo še enkrat, da bo od 11. ure dalje na ogled prenos tekme iz Radomelj (www.nzs.si)., ostala srečanja pa so na vrsti v Bratoncih, Ajdovščini in Ljubljani.
 • 19.10.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Radomelj, ki želijo biti vsak dan boljše
  Nedelja prinaša 8. krog SŽNL, kamere pa v Radomljah, v tamkajšnjem športnem parku, kamor prihajajo igralke ŽNK Cerklje. To bo tekma med četrto in peto ekipo lige. Kot pa smo dosedaj že vajeni, bo to ena od tekem v krogu, ki jo boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 13.10.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Pomurkam, presenečenje Cerkelj
  Sedmi krog SŽNL je postregel z derbijem vrha, ki je pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Treh točk so se veselili še v Cerkljah, Mariboru in v Radomljah. V četrtek, 17.10., je v Cerkljah na sporedu še zaostala tekma 6. kroga (ŽNK Cerklje – ŽNK MB Tabor, ob 15.30).

DELI NA