02.09.2023 | 1. SŽNL
Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj

V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

SŽNL, 4. krog, 3.9.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim (16.30)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00) (prenos na nzs.si)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)
ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje (17.30)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 6
Josilene De Jesus Matos (ŽNK Mura Nona) 4
Sara Makovec (ŽNK Olimpija) 4
Yana Malakhova (ŽNK Mura Nona) 4

Popraviti vtis z gostovanja pri prvakinjah

ŽNK Olimpija Ljubljana odhaja na gostovanje v Ajdovščino, kjer želijo varovanke trenerja Zlatka Gaborja upravičiti vlogo favoritinj in priti do četrte zmage – dosedaj imajo tri ob gol razliki 25:0. „Kot vsak teden: delamo to, kar smo se domenili na treningu. Poslušamo trenerja, da dobimo nove tri točke,“ gostovanje v Vipavski dolini napove Zala Lucija Balažic.

„Na tekmi proti Olimpiji želimo popraviti vtis z gostovanja v Bratoncih. Skozi tekmo bomo morale ostati zbrane, predvsem v fazi obrambe in minimalizirati napake. Svoji ekipi zaupam, da se bomo borile do zadnjega piska, ter iz tekme iztržile čim več pozitivnih stvari za nas,“ pred nedeljsko tekmo napove domača kapetanka Marija Capuder. S soigralkami je v tej sezoni odigrala dve tekmi, eno so dobile, eno izgubile.

"Tekmo z Olimpijo pričakujemo pripravljeni na borbo za vsako žogo. Vemo, da bodo gostje želele tekmo nadzorovati od prve do zadnje minute, na nas pa je, da pritisku ne podležemo in z disciplinirano ter potrpežljivo igro v obrambi čakamo na svoje priložnosti, ter jih tudi izkoristimo," pa k napovedi domačink pristavi trener Jan Polanc.

Po prvi gol, Ljubljana cilja na nove tri točke

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo septembrski spored preizkušenj odprla z gostovanjem pri ŽNK Ljubljani. Nedeljski obračun v Šiški si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani Nzs.si. To bo tekma ekip, ki sta se lani borili za 3. mesto. Letos je ŽNK Ljubljana pri treh točkah, Radomljanke imajo dve. Radomljanke so ob Krimu edina ekipa, ki v tej sezoni še ni dosegla gola.

„V zadnjih dveh mesecih smo imeli v ekipi kar nekaj sprememb, kar se zagotovo pozna na uigranosti in kakovosti. Prvi zadetek, ki ga bomo dosegli, nam bo zagotovo pomagal. Dekleta bodo pridobila dodatno samozavest in zaupanje, se bodo sprostila. Pričakujem, da nam bo potem bolj steklo. Smo na pravi poti in potrebno je samo vztrajati,“ pravi trener Radomljank Aljaž Gornik, ki v napovedi za spletno stran več pozornosti nameni še nedeljski tekmi: „To bo drugačna tekma kot prvi dve, saj nasprotnice igrajo na drugačen način, čaka nas nov izziv. Morda bomo glede na slog igre nasprotnic celo lažje prihajali do priložnosti, zagotovo pa moramo ohraniti zbranost in disciplino v igri ter psihološko pripravljenost, da vztrajamo v konceptu igre, ne glede na to proti komu igramo.“

Ekipi sta se dosedaj pomerili sedemkrat: trikrat je zmagala Ljubljana, dvakrat Radomlje, dve tekmi sta se končali z remijem. „Tekme z Radomljami se zelo veselimo. Pričakujemo zanimivo in težko tekmo, kjer želimo pokazati svojo igro in znanje. Kljub slabšim rezultatom na začetku sezone smo ostale zbrane in željne dokazovanja. V nedeljo si želimo dobre tekme, v kateri bomo poskusile prigrati nove tri točke,“ tekmo z Radomljankami v imenu ŽNK Ljubljana napove Gala Dasović Ravnik, tudi sama nekdanja Radomljanka.

Z novinko proti Krimu

Državne prvakinje ŽNK Mura Nona doma gostijo Krimovke, to pa bo zadnji test Mure pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za ligo prvakinj. To bo tekma ekipe, ki je zbrala maksimalno število točk (ob gol razliki 24:0), medtem ko mlade Ljubljančanke na prvo točko v novi sezoni še čakajo. „Pričakujem tekmo, kjer bomo prevladovale v igri. Nekaj težav imamo s poškodbami. Verjamem pa, da bodo soigralke pripravljene na kvalifikacije za ligo prvakinj. Kot vsakič bomo tudi v nedeljo odigrale 100-odstotno. Tudi zato, da nam uspe generalka,“ napoveduje domača golmanka Iva Kocijan.

Pomurke so bogatejše za novo igralko – okrepila jih je 17-letna osrednja branilka Tinkara Testen, ki je v lanski sezoni v dresu ŽNK Radomlje Medex zbrala 18 nastopov in ob tem dosegla devet zadetkov, skupno pa je v prvoligaški zbrala 26 nastopov in dosegla 10 zadetkov. Pred Radomljami je bila članica ŽNK Krim. „Vesela sem, da sem prišla v ŽNK Mura Nona, kjer verjamem, da bom lahko napredovala in se razvijala. Sama rada zmagujem in prišla sem v klub, ki rad zmaguje in to je najbolj pomembno. Dala bom vse od sebe, da z ekipo dosežemo zastavljene cilje,“ je povedala Tinkara, trener Bojan Jančar pa jo bo koristil na branilskem položaju.

„Pričakujemo izredno težko tekmo, v kateri bomo verjetno večino časa preživeli na svoji polovici. Želimo si disciplinirane tekme z naše strani, pokazati si želimo tudi pravi odnos do nogometa in da delo s treninga prenesemo na tekmo. Tekma bo prav tako priložnost za igralke z klopi, da nabirajo svoje minute,“ obračun v Bratoncih napove trener krimovk Žiga Grgasovič.

Primorke in Gorenjke

Novinke ŽNK Gažon se bodo še drugič predstavile doma. K ekipi trenerja Roberta Zirnsteina prihajajo Gorenjke. Ekipi se dosedaj še nista pomerili.

„Igramo doma, gostimo pa izredno izkušeno ekipo ekipo Cerkelj, ki cilja letos proti vrhu. Mi ostajamo zvesti svoji filozofiji: nabiramo izkušnje, le teh bi radi čim več zbrali in napredovali. Našo ekipo še vedno sestavlja zdravniška služba,“ pove Zirnstein, ki izpostavi še tole: „Čutim, vesel sem, da naša ekipa raste iz tekme v tekmo, napredek je viden in očiten. Vse to je posledica trdega dela ter vloženega truda. Da smo šli korak naprej, je pokazal že 2. polčas proti Olimpiji, ko smo prejeli le en gol.“

Gorenjke, vodi jih trener Primož Štrajhar, so pri štirih točkah – zmaga, remi in poraz je njihov izkupiček.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija z zmago iz Radomelj
  Četrtek je postregel s preloženo tekmo 9. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je gostovala v Radomljah in pred kamerami Nogometne zveze Slovenije vknjižila zmago (5:0).
 • 23.11.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje in Olimpija v spletnem prenosu
  V 9. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Ljubljana, ŽNK Mura Nona in Primorje Gaia Naturelle. Danes pa je ob 13.30 pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, prenos bo na spletni strani Nzs.si, še obračun ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana rešila domačo čast, tri tekme gostjam
  V 12. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je vodilna ŽNK Mura Nona z 9:1 premagala Primorje Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija v gosteh z 10:0 ŽNK Gažon, ŽNK Ljubljana pa doma s 7:0 ŽNK Cerklje. Pred kamerami Planet TV-ja so Radomlje Medex z golom v 84. minuti porazile WFC Dravo Ptuj.
 • 19.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju, za točke še v Kopru, Ljubljani in Ajdovščini
  Še dva kroga sta ostala nogometašicam v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tokratni 12. krog prinaša tekme v Ajdovščini, v Ljubljani, na Ptuju in v Kopru. Prosta je ekipa ŽNK Krim.
 • 13.11.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga krimovk
  Krimovke so povedle v 45. minuti, takrat je bila uspešna Neža Trost. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju domačink: Natalia Blagojević je v 55. minuti povišala na 2:0, Ema Erman pa je v 60. minuti postavila končni rezultat 3:0.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Do zmag ŽNK Mura, Primorje in ŽNK Cerklje
  Od sobote do nedelje potekal 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje.
 • 05.11.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem
  Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.
 • 04.11.2023 | 1. SŽNL
  Mestni derbi Ljubljani
  To je bila sploh prva ligaška zmaga Ljubljane proti Olimpiji, ki je od 15.8. 2021 nanizala osem zaporednih zmag, danes pa so se prvič veselile mestne tekmice ekipa ŽNK Ljubljana.

DELI NA