23.08.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Bratoncev, Maribor okrepljen

Mariborčanke v 2. krogu SŽNL prihajajo v Radomlje (tekma je na sporedu v nedeljo ob 11. uri). V 2. krogu so na sporedu še obračuni Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet, ŽNK Olimpija – Koper Obala ter ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje. Obračun iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo Gorenjke, boste lahko od 11.00 spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 2. krog, 25.8.
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – Koper Obala (17.00)

Lestvica strelk po 1. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 2
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija) 2
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 2

Preveč napak

Ekipi sta prvi krog končali s polovičnim izkupičkom, Mariborčanke pa obžalujejo poraz prozi ŽNK Krim RollJetu. „Imeli smo več od igre, a to je nogomet, kjer presenečenja nikoli ne počivajo,“ razmišlja trener Semir Šabotič. „Naredili smo precej napaka. Katere? Predvsem nismo bili dovolj zbrani v zaključku akcij, imeli smo šest, sedem zrelih priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. V obrambi pa smo dovolili dva protinapada, ki sta bila usodna za nas. Prepozno smo dosegli gol,“ se Šabotič ozre na 1. krog. V teh dneh so bili v Mariboru precej dejavni.

Vrača se kapetanka, prihaja Eva Potočnik

„V prvi vrsti smo trenirali, da odpravimo napake s prve tekme,“ jasen Šabotič, ki pove, da se v ekipo vrača kapetanka Živa Hanžič, v Radomlje pa ekipa odhaja po pozitiven rezultat. „Vem, da nas čaka dobra tekma. Radomljanke sem si ogledal tudi na posnetku. Zdi se, da so pod vodstvom novega trenerja bolj pozorne v obrambi,“ še dodaja trener Mariborčank, ki bo lahko računal tudi na novinko v svoji vrsti. Ekipi se je pridružila Eva Potočnik, ki prihaja na posojo iz vrst ŽNK Nova Pomurje Beltinci. „S prihodom Eve smo dobili kvalitetno in eksplozivno levonogo igralko. Mislim, da bo njen prihod velik plus za našo ekipo,“ še doda Šabotič.

Ponosni na Pijo

So pa v Mariboru ponosni na svojo igralko Pijo Kovačič. Po poškodbi Sare Agrež je selektor Borut Jarc za začetek kvalifikacij za Euro 2021 vpoklical prav članico mariborskega prvoligaša. „Pija dobro dela, trenira in se razvija. Pijin vpoklic je dokaz, da gredo tudi v našem klubu v pravo smer,“ sklenejo v Mariboru.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Maribor Tabor/S.K.

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 27.08.2019 | 1. SŽNL
  Polovica s popolnim izkupičkom, pol brez točke
  Kar tri tekme so se to pot končale z identičnim rezultatom – 6:0. Uvodoma smo v Ajdovščini, kjer so krimovke s 6:0 slavile proti domačinkam. S tremi zadetki se je izkazala Lucija Grad, ki je odigrala 254. tekmo v SŽNL, zdaj pa je pri 137 zadetkih
 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.
 • 24.08.2019 | 1. SŽNL
  Bauer bo debitiral pred kamerami
  Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.

DELI NA