28.10.2019 | Futsal AA
Premagali nervozo in zmagali tudi za rodove, ki prihajajo

Sloveniji je uspelo. Na kvalifikacijskem turnirju v Skopju je z dvema zmagama in remijem osvojila prvo mesto ter se uvrstila v elitni del kvalifikacij za SP 2020.

Andrej Dobovičnik, selektor:
„Vsakič znova zelo emocionalno spremljam in doživljam tekme. Fantje so dali vse od sebe. Tudi če ne bi bilo dovolj velike razlike, bi si zaslužili vse čestitke. A so spet pokazali karakter in se po zaostanku 0:1 vrnili, zmagali in prišli do 1. mesta v skupini. Čeprav niso bili vsi v optimalni formi. Dokazali smo, kam sodimo. Vložek v teh kvalifikacijah je bil velik: dela se nova Uefina lestvica, kjer bo imela zmaga v skupini v Skopju veliko težo in je pomembna tudi za slovenske futsal rodove, ki prihajajo. Želim pa si, da pridemo januarja na kvalifikacije v še boljši formi. Rad pa bi izkoristil decembrski Uefin termin za dve malce lažji tekmi, da bi igrali tudi tisti, ki na tem turnirju niso toliko. Rad bi, da pridemo v elitni del še z enim, dvema ali pa tremi dodatnimi igralci, ki bodo lahko pomagali.“

Matej Kavčič, pomočnik selektorja:
„Nismo bili pravi v prvem polčasu. Tisto, kar smo se dogovorili, smo delali najslabše. Rekli smo, da bo obramba primaren del naloge, pa ni bila. V prvem delu je bil z naskokom najboljši mož Damir Puškar, ki nas je zadržal v igri. Mi smo imeli svoje šanse, a reševal nas je Puškar, ki že vrsto let brani na visokem nivoju. To je bila ena od njegovih partij. Kosovo se je pokazal kot ekipa, ki igra izredno trdo, znajo se braniti. V protinapadih pa jih nismo znali ustaviti. Po prvem polčasu se nismo obremenjevali z razliko, ampak z zmago. V nadaljevanju se nam je odprlo, z vsakim doseženim golom smo bolj verjeli. Super smo zadovoljni. Misija Severna Makedonija se je izvrstno sklenila: z zmago in 1. mestom v skupini.“

Igor Osredkar, kapetan:
„Pred tekmo smo bili favorit. Čutila se je nervoza. Želeli smo, da povedemo, a žal nismo. Imeli smo precej priložnosti. Ki pa jih nismo izkoristili. Tudi tekmec je imel 2-3 prilike, na koncu pa smo le dosegli tisti gol za 1:1, takrat smo se zbudili. V garderobi med polčasoma smo se domenili, da nadaljujemo v istem tempu, saj smo vedeli, da je Kosovo slabše fizično pripravljen. Mi pa smo rasli iz minute v minuto. Dokazali smo, da smo najboljša ekipa na turnirju. Zdaj čakamo žreb za elitni del kvalifikacij. Vemo, da ne bo lahkih tekmecev. Dobro se bomo pripravili in še popravili fizično pripravljenost, kar je zelo pomembno za take turnirje.“

Kristjan Čujec:
„Za nami je pričakovano težka in zahtevna tekma proti Kosovu, ki je bil čvrst v obrambi, kar nekaj težav nam je povzročal. Kot proti Severni Makedoniji nam je tudi to pot sprva pešala realizacija, a se je na koncu hvala bogu vse dobro izteklo. Kot prva ekipa turnirja smo napredovali v elitni del.“

Damir Puškar:
„Tekma je bila pričakovano težka, lovili smo zmago in še razliko, da bi bili prvi v skupini. Zato sem se na nek način pripravil na tako tekmo. Bili smo pod pritiskom, Kosovo ni leva ekipa. Dejansko so si od vseh naših tekmecev na turnirju v Skopju proti nam ustvarili še največ priložnosti. Med polčasom smo si povedali svoje, predvsem pa sem si želel, da se umirimo. Ko smo dali gol, je šlo le še navzgor. Vesel sem, ker nam je uspelo.“

Kvalifikacije za SP 2020:

24.10.
Ukrajina – Kosovo 7:1

Severna Makedonija – Slovenija 1:6 (1:2) 
1:0 Micevski (8.), 1:1 Osredkar (13.), 1:2 Zajc (14.), 1:3 Čujec (21.), 1:4 Fideršek (24.), 1:5 Čeh (31.), 1:6 Čeh (34.)

25.10.
Severna Makedonija – Kosovo 5:7

Slovenija – Ukrajina 2:2 (1:0)
1:0 Čujec (17.), 1:1 Šoturma (22.), 1:2 Mališko (31.), 2:2 Mordej (34.)

27.10.
Ukrajina – Severna Makedonija 5:1

Kosovo – Slovenija 1:7 (1:1)
1:0 Maxharraj (4.), 1:1 Osredkar (19.), 1:2 Čujec (23.), 1:3 Mordej (26.), 1:4 Osredkar (28.), 1:5 Čeh (35./10-m), 1:6 Čujec (37.), 1:7 Turk (40.)

Vrstni red skupine 2 po 3. krogu:
Slovenija 7 (+11)
Ukrajina 7 (+10)
Kosovo 3 (-10)
Severna Makedonija 0 (-11)

Slovenija na kvalifikacijah:
Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska HRV), Matej Fideršek (Novo Vrijeme Makarska HRV), Nejc Hozjan (Futsal Coba ITA), Teo Turk (Dobovec Pivovarna Kozel), Damir Puškar (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Fetić (Dobovec Pivovarna Kozel), Klemen Duščak (Dobovec Pivovarna Kozel), Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel), Žiga Čeh (Dobovec Pivovarna Kozel), Nik Zajc (Pordenone Calcio ITA), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Jeremy Bukovec (AS Buldog TNT Lucrezia ITA) in Žan Koren (KMN Oplast Kobarid).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2019 | Futsal AA
  Po vozovnico za SP na Češko
  Elitni del kvalifikacij bo igran konec januarja 2020 (od 27.1. do 5.2.). Prvaki štirih skupin si bodo zagotovili mesto na svetovnem prvenstvu, drugouvrščeni (štirje) pa se bodo v po dveh medsebojnih tekmah (med 9. in 12.4.) pomerili za še dve prosti mesti.
 • 06.11.2019 | Futsal AA
  Slovenija v pričakovanju žreba v Nyonu
  Jutri po 14. uri bodo vse oči uprte na sedež Uefe, Evropske nogometne zveze, kjer bo potekal žreb elitnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnjo jesen (med 12.9. in 4.10.) v Litvi, tekmovanje bodo gostila mesta Kaunas, Vilna in Klaipeda.
 • 28.10.2019 | Futsal AA
  S sanjskim 2. polčasom do 1. mesta
  Slovenska futsal reprezentanca se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2020. To ji je uspelo po zmagi proti Kosovu, 7:1 je bilo v Skopju. Tako izdatna zmaga je bila dovolj, da je Slovenija v kvalifikacijski skupini 2 zasedla 1. mesto ter si izborila boljše pozicije pred žrebom kvalifikacij za elitni del – le ta bo igran januarja, žreb pa bo 7. novembra.
 • 27.10.2019 | Futsal AA
  Proti Kosovu pokazati pravi obraz
  Kapetan reprezentance Igor Osredkar je prav na turnirju v Makedoniji prišel do svojega 150. nastopa in 75. gola v dresu Slovenije. Danes pa z ekipo lovi potrditev napredovanja v kvalifikacijah in morebitno 1. mesto, ki prinaša boljše izhodišče v naslednjem krogu kvalifikacij.
 • 26.10.2019 | Futsal AA
  Ostali v igri za prvo mesto
  Slovenska futsal reprezentanca nadaljuje z dobrimi igrami v Skopju na kvalifikacijah za SP 2020. Še več: po remiju proti Ukrajini ostaja tudi v igri za prvo mesto in boljše izhodišče za elitni del kvalifikacij.
 • 25.10.2019 | Futsal AA
  Pokazali karakter in prišli do dragocene točke
  Slovenija in Ukrajina sta remizirali na kvalifikacijskem turnirju za SP 2020, 2:2 je bilo v Skopju, glavnem mestu Severne Makedonije. To je rezultat, ki obema ekipama pred zadnjo tekmo, Slovenija proti Kosovu in Ukrajina proti Severni Makedoniji, odpira pot v elitni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
 • 25.10.2019 | Futsal AA
  Veseli visoke zmage, misli pri Ukrajini
  „Povsem zasluženo smo zmagali. Do izraza je prišla naša kvaliteta. Kdor je gledal tekmo, mu je bilo jasno, da smo bili boljši,“ je dodal Nik Zajc, ki je v 14. minuti zadel za 1:2.
 • 24.10.2019 | Futsal AA
  Super uvod Slovenije v Skopju
  Slovenska futsal reprezentanca je izvrstno začela kvalifikacije za SP 2020. V Skopju je s kar 6:1 porazila Severno Makedonijo. Jutri se bodo kapetan Igor Osredkar in ekipa pomerili z Ukrajino, ki je bila na prvi tekmi turnirja s 7:1 boljša od Kosova.
 • 24.10.2019 | Futsal AA
  Uvodoma z domačini
  To bo poseben dan za kapetana reprezentance Igorja Osredkarja, ki bo odigral jubilejno 150. tekmo v dresu članske futsal reprezentance.

DELI NA