28.10.2019 | Futsal AA
Premagali nervozo in zmagali tudi za rodove, ki prihajajo

Sloveniji je uspelo. Na kvalifikacijskem turnirju v Skopju je z dvema zmagama in remijem osvojila prvo mesto ter se uvrstila v elitni del kvalifikacij za SP 2020.

Andrej Dobovičnik, selektor:
„Vsakič znova zelo emocionalno spremljam in doživljam tekme. Fantje so dali vse od sebe. Tudi če ne bi bilo dovolj velike razlike, bi si zaslužili vse čestitke. A so spet pokazali karakter in se po zaostanku 0:1 vrnili, zmagali in prišli do 1. mesta v skupini. Čeprav niso bili vsi v optimalni formi. Dokazali smo, kam sodimo. Vložek v teh kvalifikacijah je bil velik: dela se nova Uefina lestvica, kjer bo imela zmaga v skupini v Skopju veliko težo in je pomembna tudi za slovenske futsal rodove, ki prihajajo. Želim pa si, da pridemo januarja na kvalifikacije v še boljši formi. Rad pa bi izkoristil decembrski Uefin termin za dve malce lažji tekmi, da bi igrali tudi tisti, ki na tem turnirju niso toliko. Rad bi, da pridemo v elitni del še z enim, dvema ali pa tremi dodatnimi igralci, ki bodo lahko pomagali.“

Matej Kavčič, pomočnik selektorja:
„Nismo bili pravi v prvem polčasu. Tisto, kar smo se dogovorili, smo delali najslabše. Rekli smo, da bo obramba primaren del naloge, pa ni bila. V prvem delu je bil z naskokom najboljši mož Damir Puškar, ki nas je zadržal v igri. Mi smo imeli svoje šanse, a reševal nas je Puškar, ki že vrsto let brani na visokem nivoju. To je bila ena od njegovih partij. Kosovo se je pokazal kot ekipa, ki igra izredno trdo, znajo se braniti. V protinapadih pa jih nismo znali ustaviti. Po prvem polčasu se nismo obremenjevali z razliko, ampak z zmago. V nadaljevanju se nam je odprlo, z vsakim doseženim golom smo bolj verjeli. Super smo zadovoljni. Misija Severna Makedonija se je izvrstno sklenila: z zmago in 1. mestom v skupini.“

Igor Osredkar, kapetan:
„Pred tekmo smo bili favorit. Čutila se je nervoza. Želeli smo, da povedemo, a žal nismo. Imeli smo precej priložnosti. Ki pa jih nismo izkoristili. Tudi tekmec je imel 2-3 prilike, na koncu pa smo le dosegli tisti gol za 1:1, takrat smo se zbudili. V garderobi med polčasoma smo se domenili, da nadaljujemo v istem tempu, saj smo vedeli, da je Kosovo slabše fizično pripravljen. Mi pa smo rasli iz minute v minuto. Dokazali smo, da smo najboljša ekipa na turnirju. Zdaj čakamo žreb za elitni del kvalifikacij. Vemo, da ne bo lahkih tekmecev. Dobro se bomo pripravili in še popravili fizično pripravljenost, kar je zelo pomembno za take turnirje.“

Kristjan Čujec:
„Za nami je pričakovano težka in zahtevna tekma proti Kosovu, ki je bil čvrst v obrambi, kar nekaj težav nam je povzročal. Kot proti Severni Makedoniji nam je tudi to pot sprva pešala realizacija, a se je na koncu hvala bogu vse dobro izteklo. Kot prva ekipa turnirja smo napredovali v elitni del.“

Damir Puškar:
„Tekma je bila pričakovano težka, lovili smo zmago in še razliko, da bi bili prvi v skupini. Zato sem se na nek način pripravil na tako tekmo. Bili smo pod pritiskom, Kosovo ni leva ekipa. Dejansko so si od vseh naših tekmecev na turnirju v Skopju proti nam ustvarili še največ priložnosti. Med polčasom smo si povedali svoje, predvsem pa sem si želel, da se umirimo. Ko smo dali gol, je šlo le še navzgor. Vesel sem, ker nam je uspelo.“

Kvalifikacije za SP 2020:

24.10.
Ukrajina – Kosovo 7:1

Severna Makedonija – Slovenija 1:6 (1:2) 
1:0 Micevski (8.), 1:1 Osredkar (13.), 1:2 Zajc (14.), 1:3 Čujec (21.), 1:4 Fideršek (24.), 1:5 Čeh (31.), 1:6 Čeh (34.)

25.10.
Severna Makedonija – Kosovo 5:7

Slovenija – Ukrajina 2:2 (1:0)
1:0 Čujec (17.), 1:1 Šoturma (22.), 1:2 Mališko (31.), 2:2 Mordej (34.)

27.10.
Ukrajina – Severna Makedonija 5:1

Kosovo – Slovenija 1:7 (1:1)
1:0 Maxharraj (4.), 1:1 Osredkar (19.), 1:2 Čujec (23.), 1:3 Mordej (26.), 1:4 Osredkar (28.), 1:5 Čeh (35./10-m), 1:6 Čujec (37.), 1:7 Turk (40.)

Vrstni red skupine 2 po 3. krogu:
Slovenija 7 (+11)
Ukrajina 7 (+10)
Kosovo 3 (-10)
Severna Makedonija 0 (-11)

Slovenija na kvalifikacijah:
Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska HRV), Matej Fideršek (Novo Vrijeme Makarska HRV), Nejc Hozjan (Futsal Coba ITA), Teo Turk (Dobovec Pivovarna Kozel), Damir Puškar (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Fetić (Dobovec Pivovarna Kozel), Klemen Duščak (Dobovec Pivovarna Kozel), Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel), Žiga Čeh (Dobovec Pivovarna Kozel), Nik Zajc (Pordenone Calcio ITA), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA), Jeremy Bukovec (AS Buldog TNT Lucrezia ITA) in Žan Koren (KMN Oplast Kobarid).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA