27.08.2020 | 2. SNL
Prekmurski derbi v Lendavi, Dob pričakuje Radomlje

Tudi četrti krog 2. SNL bodo zaznamovali lokalni spopadi. Nafta bo pred kamerami Sportkluba v soboto zvečer gostila Beltince, Dob pričakuje sosede iz Radomelj. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali primorski obračun Bricev in Biljencev.

Sobota, ob 17.00: KRŠKO - JADRAN DEKANI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Kot je za drugoligaške tekme že v navadi, bo večina tekem odigranih že v soboto. Ena od njih tudi na krškem Gubcu, kjer domača ekipa pričakuje primorskega tekmeca iz Dekanov. Jadran se bo v Posavju pobiral po prvem porazu sezone, “pesjani” so v tretjem krogu klonili v Dobu. Z Dekančani se v Krško vrača tudi Alen Šćulac, ki je zelene nekaj časa vodil v Prvi ligi Telekom Slovenije, zdaj pa nad krškim moštvom bdi Iztok Kapušin. Tudi gostitelji bodo v soboto celili rane po porazu, še drugič to sezono so se praznih rok vrnili z gostovanja. Po ničli v Lendavi so bili Krčani poraženi tudi v Ajdovščini, kjer so zaigrali brez Omarja Kočarja in Luke Radića. Na tekmi z Dobom pordečela nogometaša se v soboto vračata v kader Krškega, bosta zelenim pomagala do nove domače zmage?

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

Prvi sosedski derbi četrtega kroga bo odigran v Dobu. Domača ekipa se bo udarila s sosedi iz bližnjih Radomelj, gre pa za spopad, ki ima v 2. SNL že dolgo brado. Tekmeca sta se na drugoligaških igriščih udarila že 17-krat. Kljub dejstvu, da so se Radomljani dvakrat prebili med prvoligaši, pa so precej uspešnejši sobotni gostitelji. Dobljani so dobili devet derbijev, "mlinarji" zgolj štiri, edini obračun v lanskoletni sezoni pa ni postregel z zmagovalcem. Ob tem sicer velja dodati, da so rumeno-črni neporaženi na zadnjih štirih tekmah z Dobom, ki je do zadnjega skalpa sosedov prišel oktobra 2017. Sobotna nasprotnika sta sezono odprla z dvema zmagama in porazom, oba pa sta klonila v drugem krogu. Kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Kranjčani so po izpadu iz prvoligaške konkurence hitro spoznali, da jih tudi v 2. SNL ne čaka nič kaj lahka naloga. Pred novo sezono močno pomlajeni Gorenjci so sezono odprli s tesno zmago v Beltincih, nato pa najprej klonili v Novem mestu, pred dnevi pa so se opekli še v Biljah in vknjižili še drugi zaporedni poraz. Za nameček je kranjski strateg Damjan Gajser v tem tednu izgubil še dva nogometaša s prvoligaškimi izkušnjami. Kapetan Žan Rogelj bo kariero nadaljeval v drugi avstrijski ligi, v Wattensu, Kristjan Arh Česen pa je postal član nemškega četrtoligaša Aalena. Orle v soboto čaka prva domača preizkušnja, na Gorenjskem pa bo gostovalo Šmartno. Novinec v ligi je z zmago v Radomljah že dokazal, da lahko preseneti favorite za najvišja mesta, v nedeljo pa se je s Šmarčani dodobra namučil tudi Rudar.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - KRKA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /

Zanimivo srečanja bo odigrano tudi v Zavrču, kjer svoje tekme zaradi prenove domače zelenice gosti Drava. Ptujčani so v tretjem krogu prvenstva dočakali prve točke, po preobratu so bili boljši od Beltincev. Trenerski štab Ptujčanov lahko še vedno skrbi igra v fazi obrambi, Prekmurci so nezbranost zadnje vrste kaznovali že po desetih sekundah sobotne tekme. Štajerce v soboto čaka še nekoliko kakovostnejši nasprotnik, v kraju ob slovensko-hrvaški meji bo gostovala Krka. Novomeščani bodo po treh domačih tekmah iskali prve gostujoče točke in skušali podaljšati niz neporaženosti. Dolenjci so po uvodnem remiju z Rudarjem premagali Triglav in Brda, z zadnjo zmago pa so na vrhu lestvice ujeli vodilne Ravenčane in Lendavčane. Sobotna nasprotnika sta se v 2. SNL udarila devetkrat, nikoli doslej pa se obračun ni končal z delitvijo točk. Bo tako tudi tokrat?

 

Sobota, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: /

Ajdovci so po Dravi na domačem igrišču premagali še Krško, tudi v soboto pa bodo zaigrali v vlogi gostiteljev. V prestolnico burje prihajajo ambiciozni Ravenčani, ki se lahko ob Dobu pohvalijo z najučinkovitejšim napadom lige. Koroški drugoligaš je na treh tekmah dosegel deset zadetkov, Fužinar pa premore tudi najboljšega strelca lige. Izkušeni Tadej Trdina je v polno meril že petkrat, zadel pa je na vseh treh tekmah, tudi proti Nafti, ki je zaustavila zmagovalni niz Ravenčanov. Sinovi burje se lahko na domači zelenici pohvalijo s popolnim izkupičkom, v svoji zasedbi pa premorejo nekaj znanih nogometnih imen. Med njimi je tudi kapetan Amel Džuzdanović, ki je tako na tekmi z Dravo kot Krškim dokazal, da je nevaren tudi za gol tekmeca.

 

Sobota, ob 20.00: NAFTA 1903 - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Sobotni večerni termin bo namenjen prekmurskemu derbiju. Nafta na domačem igrišču gosti Beltince, ki so lani že presenetili lendavsko zasedbo. Dvoboj v beltinski “šumi” se je končal z minimalno zmago gostiteljev, novembrski obračun v Lendavi pa se je končal z delitvijo točk. Letošnjo sezono so bolje odprli nogometaši Nafte, ki so po treh krogih še vedno neporaženi. Po dveh domačih zmagah, pod lendavskimi griči so pokleknili Krčani in Ajdovci, so modri v spopadu vrha lestvice remizirali s Fužinarjem. Četa trenerja Dejana Dončića ne dosega velikega števila zadetkov, se pa lahko Lendavčani pohvalijo z izjemno trdno obrambo. Lendavsko mrežo je doslej zatresel zgolj Tadej Trdina, v soboto pa bo skušal Florjana Raduho, mlajšega brata v golu Nafte, premagati beltinski kapetan Patrik Raduha. Beltinčani se bodo v Lendavi pobirali po domačem porazu z Dravo, v napadu pa bodo pogrešali prvega strelca Luko Mariča, ki se je po treh golih vrnil v Fazanerijo.

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - VITANEST BILJE
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V 2. SNL po tem, ko sta se Koper in Gorica preselila med prvoligaše, igrajo štirje primorski klubi. Po treh krogih najslabše kaže Bricem, ki jih v nedeljo čaka primorski obračun. V Vipolžah bodo gostovali žilavi Biljenci, ki so po uvodnem porazu z Radomljami vzeli mero Rudarju in Triglavu. Črno-beli so z dvema odmevnima skalpoma okrepili svojo samozavest, povsem drugače pa je z briško zasedbo. Moštvo Vlada Badžima še čaka na prvo točko, rdeče-črni pa ob desetih prejetih zadetkih še niso našli poti do gola nasprotnika. Bodo “vinarji” uspešnejši v četrtem poizkusu? Poletne kadrovske rošade za zdaj še niso prinesle želenega učinka, ob Bricih pa zgolj še Brežičani čakajo na prvo zmago sezone. Jo bodo dočakali v četrtem krogu prvenstva?

 

Nedelja, ob 19.00: RUDAR VELENJE - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Samo Veselič
Prepoved igranja: /

Mukotrpno čakanje je končano. Velenjčani so se po 15 mesecih razveselili tudi ligaške zmage. Knapi so se po slovesu od Prve lige Telekom Slovenije opekli tudi na drugoligaških zelenicah. Najprej so v Novem mestu zapravili dva gola prednosti, nato ob porazu z Biljami za tri tekme izgubili Damjana Trifkovića, v sosedskem derbiju s Šmartnim pa se je tudi Rudarju nasmehnila sreča. Velenjčani so po uvodnem zaostanku rezultat preobratili v svojo korist, na valu prve zmage pa bodo v nedeljo pričakali Brežice. Posavska zasedba še čaka na zmago, varovanci Roka Zorka pa se nahajajo na predzadnjem mestu ligaške razpredelnice. Brežičani so izgubili obe domači tekmi, pod novimi reflektorji so se veselili Dobljani in Radomljani, za zdaj edino točko pa so vknjižili v Dekanih. Kako uspešni bodo na drugem gostovanju sezone?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA