10.11.2019 | 2. SNL
Prekmurski derbi brez zmagovalca, Koper napolnil briško mrežo

Sedemnajsti krog 2. SNL so s prekmurskim derbijem zaznamovali Lendavčani in Beltinčani, sosedski dvoboj pa po zanimivi končnici ni dal zmagovalca. Radomljani so se opekli z Brežičani, Goričani pa so rezultatsko krizo prekinili z zmago v spopadu z Dravogradom. Koper je v nedeljo napolnil mrežo Bricev.

Beltinčani so se na najbližje gostovanje odpravili s popotnico dveh zmag, nazadnje so na domači zelenici ugnali še Gorico. Prvi polčas je kljub temu minil v prevladi Nafte, ki je pobudo kronala v 33. minuti, ko je napako Hartmana izkoristil Oštrek, z globinsko podajo zaposlil Jako Bizjaka, ta pa je po strelu z vrha kazenskega prostora postavil izid polčasa. Lendavčani so bolje krenili tudi v nadaljevanje tekme, v 54. minuti je v polno meril kapetan Vedran Vinko in zdelo se je, da bo Nafta vknjižila novo domačo zmago. Domači strateg Sluka je kmalu po drugem zadetku iz igre potegnil tudi Vinka, po dveh domačih zamenjavah pa so se prebudili tudi Beltinčani. Lendavsko prednost je v 74. minuti znižal rezervist Vito Mörec, gol pa je dal gostom dodatno energijo. Napadi so bili poplačani v sodniškem dodatku, ko se je v gneči pred golom najbolje znašel Patrik Raduha in z bližine premagal mlajšega brata Florijana. Gostje so kmalu zatem zadeli še tretjič, a gol ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk.


Nafta tako ni izkoristila pomoči Brežičanov, ki so v Kozjem odščipnili točko tretjim Radomljam. Gostje so po golu Žana Nikolića dobili prvi polčas, gostitelji pa so po strelu Roberta Drugoviča izenačili v 78. minuti. Zasedba Simona Sešlarja je niz neporaženosti podaljšala na pet tekem, v zadnjem obdobju pa je nanizala že nekaj podobnih uspehov, saj so Posavci v prejšnjem krogu remizirali z Nafto, pred tem pa se je z delitvijo točk končal tudi obračun z Gorico.


Po treh tekmah brez zmage in zgolj eni osvojeni točki so trenutek veselja dočakali tudi v taboru Gorice. V slovenskem "Las Vegasu" so gostovali zadnji Dravograjčani, ki so se na Koroški vrnili s tremi žogami v svoji mreži. "Vrtnice" so odpor žilavih Dravograjčanov strle tik pred odmorom, ko je za veselje vsega 150 gledalcev poskrbel Luka Volarič. Kobaridčan se je veselil osmega gola, s čimer je na sedmem mestu ligaške lestvice strelcev ujel tudi soigralca Osujija. Gostitelji bi si težko želeli boljšega vstopa v drugi polčas, saj so v tretji minuti nadaljevanja prednost podvojili z golom Lamina Colleyja, piko na i domačemu slavju pa je tri minute pred iztekom srečanja postavil Tine Kavčič. 

Borivoje Lučić, trener Gorice: "Bili smo boljši nasprotnik, prevladovali smo na igrišču in si ustvarjali priložnosti. Zadetek smo dosegli v pravem trenutku, na koncu prvega polčasa. V drugem polčasu smo nekoliko padli in se povlekli nazaj, a na koncu smo dosegli še tretji zadetek in odločili srečanje."


Koprčani so na edini nedeljski tekmi potrdili pričakovanja, v Goriških Brdih so se veselili nove zmage, najvišje v letošnji sezoni. V domači mreži je končalo kar sedem žog, strelski pohod rumeno-modrih pa se je pričel v 25. minuti, ko so Koprčani krenili po desni strani igrišča, akcijo pa je zaključil Darko Mišić. Že po naslednjem napadu se je v briškem golu znašla še druga žoga, z vrha kazenskega prostora je neubranljivo udaril Kristjan Meštrić. To je bil tudi izid prvega polčasa, Koprčani pa so v nadaljevanju tekme povsem zagospodarili na razmočeni zelenici. V 59. minuti je po samostojni akciji zadel Edi Baša, dve minuti kasneje pa je po lepi podaji udaril Dare Vršič in z diagonalnim strelom premagal Pintola. Domača ekipa je v zaključku tekme povsem popustila in prejela še tri zadetke. V 83. minuti se je z močnim udarcem z razdalje izkazal Žan Žužek, minuto kasneje pa je po novem samostojnem prodoru še drugič zadel Edi Baša. Piko na i visoki zmagi gostov je v sodniškem dodatku postavil Goran Jozinović. 


Krčani so tudi brez pomoči prvega strelca Lovra Čirjaka slavili v Rogaški Slatini. Četa gostujočega stratega Iztoka Kapušina je sredi prvega polčasa povedla z zadetkom Marka Puškarića, posavsko zmago pa je v 64. minuti potrdil Vice Kendeš. Zeleni so se s kompletom točk povzpeli pred Bilje, na peto mesto, Slatinčani pa so po brežiški točki zdrsnili na predzadnjo pozicijo.


Fužinar je na krilih Žana Medveda, ki z golom zaostanka že diha za ovratnik prvemu strelcu lige Čirjaku, opravili z Biljenci. Primorci so na Ravnah izgubili z 2:0, pod oba gola pa se je podpisal prav Medved. Nekdanji up Aluminija je prvič udaril v 29. minuti, tri minute po povratku na zelenico pa se je veselil še 13. zadetka sezone, s katerim se je povsem približal vrhu ligaške lestvice strelcev. Fužinar je z zmago skočil prav pred Bilje, ki po porazu z dvema točkama manj zasedajo sedmo mesto.


Točkovni post so v Novem mestu prekinili tudi nogometaši Drave, ki so se po treh poraih veselili pomembne zmage. Prvi polčas ni postregel z zadetki, so pa gostitelji že v 40. minuti ostali brez vratarja Tonija Šuškovića. Hrvata je v golu zamenjal Ožbej Kisovec, ki je prvič klonil v 61. minuti, ko ga je premagal Nermin Haljeta. Vsega dve minuti kasneje je z bele točke zadel še Matic Marcius, mirno končnico pa je v 73. minuti zagotovil Alen Neskić. Dolenjci so pet minut kasneje sicer zadeli, a gol Žige Kastrevca ni prebudil domačega moštva.

Zoran Zeljković, trener Krke: "Zaslužena zmaga gostov. Nismo izkoristili svojih priložnosti in iz obetavne situacije celo prejeli rdeči karton. Z igralcem manj se nismo dovolj kakovostno branili ter izgubili srečanje."


Dekančani so gostili Dobljane, srečanje pa se je po dveh zadetkih končalo z remijem. Mreži sta se zatresli v uvodu drugega polčasa, ko so povedli gostitelji, a veselje po golu Mateja Verunice ni trajalo prav dolgo. Modri iz Doba so izenačili v 53. minuti, ko je v polno meril Kristijan Šipek. Dobljani z 22 točkami ostajajo na devetem mestu, Dekančani so osvojili dve manj in so trenutno enajsti.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA