12.10.2022 | 2. SNL
Prekmurski derbi Beltincev in Nafte na Sportklubu

Dvanajsti krog 2. SNL bo minil v znamenju prekmurskega spopada Beltinčanov in Lendavčanov, ki si ga boste lahko ogledali na Sportklubu. Dolenjsko-posavski dvoboj Krke in Krškega bo pospremila kamera NZS.

Petek, ob 15.00: ROLTEK DOB - ALUMINIJ
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Jaka Kasnik (Dob) ter Tomislav Jagić (Aluminij)

Krka je vrh lestvice po treh tekmah brez zmage prepustila Kidričanom, ki bodo prvo mesto v 12. krogu prvenstva branili v Dobu. Prav Dobljani so pred dnevi prekinili 11 mesecev dolgo serijo novomeške neporaženosti, a varovanci trenerja Jerneja Javornika prestižnega skalpa niso potrdili na tekmi v Rogaški Slatini. V zadnjih tednih vroči gostitelji so v mrežo Doba  pospravili tri žoge, modri pa z desetimi točkami ostajajo tik nad cono izpada. Precej bolje po 11 odigranih preizkušnja kaže rdečim, ki so drugo tretjino tekmovanja odprli z novo zmago. Štajerci so Dekančane po preobratu premagali s 4:1, devetič v letošnji sezoni se je veselil Nik Marinšek. Petkova tekmeca sta v 2. SNL doslej odigrala 15 tekem, Aluminij pa je ob sedmih zmagah klonil zgolj enkrat.

 

Sobota, ob 15.00: PRIMORJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Ajdovci so tudi v 11. krogu tekmovanja podaljšali niz neodločenih rezultatov, ki zdaj traja že pet tekem. Sinovi burje so serijo remijev pričeli proti Dobu, nato pa so točko iztržili še na tekmah z Biljami, Rudarjem, Krko in Krškim. Zmagovalni post se pozna na ligaški razpredelnici, saj so rdeče-črni trenutno zgolj 11., v sobotnem popoldnevu pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja. V prestolnico burje prihajajo nogometaši Ilirije, ki so neporaženi na zadnjih štirih tekmah. Četa Gorana Stankovića je po Dobu premagala še Bilje,Ljubljančani pa so se s četrto zmago povzpeli na peto mesto. Šiškarji so doslej klonili zgolj dvakrat, so pa v 2. SNL izgubili oba obračuna s Primorjem. Kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Damjan Novarlič
Prepoved igranja: Belmin Bobarić in Luka Brkić (Triglav)

Kranjčani so se z dvema zmagama znebili dna lestvice in okrepili samozavest pred zaključkom jesenskega dela sezone. Po Velenjčani so pred orli pokleknili še Ravenčani, znova pa je v polno meril Oliver Kregar, ki se je Triglavu pridružil to poletje. Gorenjci so z osvojenimi desetimi točkami zdaj pred Grosupeljčani in Dekančani, v 12. krogu 2. SNL pa odhajajo v Slovensko Bistrico. Zasedba izpod Pohorja s 17 točkami predstavlja lepo presenečenje dosedanjega dela sezone, ekipa Franca Fridla je peto zmago vknjižila na neugodnem gostovanju v Lendavi. Prekmurce sta na kolena že v prvem polčasu spravila Nejc Bračko in Jaša Martinčič, Bistričani pa so se z novimi točkami zavihteli že na šesto mesto lestvice. Lahko po tekmi s Triglavom splezajo še višje?

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Na Primorskem bo odigran obračun začelja lestvice, predzadnji Dekančani bodo gostili zadnje Grosupeljčane, ki so s petimi točkami priklenjeni na 16. mesto. Dolenjci bodo na začelju lestvice ostali tudi ne glede na razplet gostovanja v Dekanih, saj imajo sobotni gostitelji štiri točke naskoka. Obe zasedbi se bosta skušali v spopadu 12. kroga 2. SNL znebiti primeža porazov. Jadran po domačem porazu z Rogaško izgubil v Kidričevem, čeprav je z golom Kristijan Meštrića hitro povedel, Brinje pa so v dvoboju z Beltinci doživele še tretji zaporedni poraz. Za tesno zmago Prekmurcev je z bele točke zadel Gal Grobelnik. Kdo bo imel več razlogov za zadovoljstvo po sobotni tekmi?

 

Sobota, ob 16.30: KRKA - KRŠKO
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /
Prenos: NZS.si

V dolenjsko-posavskem dvoboju, ki ga boste lahko spremljali na spletni strani NZS, se bodo udarili Novomeščani in Krčani. Posavci, ki so na zadnjih štirih tekmah osvojili sedem točk, bodo skušali podaljšati rezultatski padec Dolenjcev. Krka je po sanjski seriji in skoraj 11 mesecih neporaženosti brez zmage na treh zaporednih tekmah. Dolenjski drugoligaš je remiziral s Primorjem in nazadnje še z Rudarjem, vmes pa je prvi poraz po lanskem novembru doživel na zaostali tekmi v Dobu. Nekaj zaporednih spodrsljajev so izkoristili Kidričani, ki so se s petkovo zmago zavihteli na vrh lestvice, tam pa so ostali tudi po nedeljskem remiju Krke. Dolenjce so s serijo zmag ujeli tudi vroči Slatinčani, kar napoveduje zanimivo bitko za vrh lestvice v nadaljevanju jesenskega dela sezone. Pred 12. sosedskim obračunom dodajmo še to, da je Krka dobila pet medsebojnih obračunov, Krško pa zgolj dva.

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - NAFTA 1903
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Prenos: Sportklub

Konec tedna bodo odigrani trije sosedski obračuni, kamere Sportkluba bodo pospremile dogajanje v prekmurskem derbiju Beltinčanov in Lendavčanov. Dvoboj, ki morda ne dosega ravni rivalstva med Muro in Nafto, v preteklosti pa tudi med "čarno-bejlimi" in "žutimi", kljub vsemu na tribune zvabi lepo število gledalcev. Nič drugače ne bo niti v nedeljo, ko bo v skladu z napovedjo sodelovalo tudi vreme. V Beltincih pred lokalnim spopadom pripravljajo zanimiv dodatno dogajanje, za osrednji program pa bodo na zelenici poskrbeli varovanci Damjana Gajserja in Gaborja Boera. Čeprav je Nafta na lestvici četrta, Beltinci pa osmi, se v dvoboj z boljšo popotnico podajajo gostitelji. Rumeni so z enajstmetrovko Gala Grobelnika dobili tekmo v Grosupljem, modri pa so po gostovanju na Korošekm izgubili še domačo tekmo z Bistrico. Spomladi so se po golu Adisa Emrulija veselili Beltinčani, kdo se bo v nedeljo?

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - ROGAŠKA
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Stefan Kladar (Bilje)

Bamba Susso se ne zaustavlja, Gambijec je že pri 12 doseženih zadetkih, a to v zadnjih tednih ni bilo dovolj, da bi Bilje obogatile svoj točkovni izplen. Primorci so doživeli tri zaporedne poraze, zasedbo Domna Beršnjaka je po Krki in Krškem premagala še Ilirija. Krajša serija porazov ni najboljša napoved za novo zahtevno preizkušnjo, saj se bodo Biljenci v dvoboju črno-belih zasedb udarili z Rogaško. Ekipa Oskarja Drobneta je po nizu šestih zmag najbolj vroča ekipa lige, v Rogaški Slatini pa po uspešni seriji vse bolj pogledujejo tudi proti vrhu lestvice. Slatinčani so s tremi goli v mreži Doba, ki je pred tem prekinil serijo Krke, ujeli prav drugouvrščene Novomeščane, vodilni Aluminij pa beži za dve točki. Biljenska Dolinca doslej Rogaški še ni prinesla pretiranega veselja, saj so Štajerci s treh gostovanj prinesli poraz in dva remija.

 

Nedelja, ob 15.00: RUDAR VELENJE - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Boško Bošković in Omar Kočar (Rudar) ter Andraž Paradiž (Fužinar)

V Velenju so po nizu skromnih rezultatov posegli po trenerski rošadi, saj je Simona Dvoršaka nadomestil Adnan Zildžović, ki pa ekipe na novomeškem Portovalu še ni uspel popeljati do zmage. Nogometaši Rudarja so se iz Novega mesta vrnili s točko, z desetimi točkami pa tvorijo trojček klubov tik nad cono izpada. V nič kaj pretirano boljšem položaju niso niti Ravenčani, ki so sicer zbrali dve točki več, a Korošci nadaljujejo z nihanji v svojih rezultatih. Fužinar je po dveh zmagah - klonili so Grosupeljčani in Lendavčani - izgubil v Kranju in tako zapravil priložnost, da se povsem približa zgornjemu domu 2. SNL. Kdo se bo veselil v šaleško-koroškem spopadu?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA