01.02.2010 | NZS
Pregled meseca: Ponovno reprezentančne aktivnosti

Mesec februar bo ponovno zaznamovala kopica reprezentančnih aktivnosti, saj se po dolgem premoru ponovno zberejo Kekovi fantje, ki se bodo v začetku marca pomerili s Katarjem.

Do konca meseca je sicer še precej časa, delo na Nogometni zvezi Slovenije pa kljub reprezentančnim premorom ne pojenja. Tako se ravno danes v Zurichu mudi delegacija NZS v sestavi Boštjan Gasser in Miha Košorog, ki sta se udeležila Fifinega Kit Daya, kjer predstavniki vseh reprezentanc mednarodni nogometni zvezi predstavijo drese in opremo v katerih bodo reprezentance nastopile na prihajajočem Mundialu. Dogodek je seveda zaprtega tipa, saj so predstavitve reprezentančne opreme odvisne od vsake reprezentance oziroma opremljevalca opravljene v kasnejšem terminu.

Prve dni februarja (4. in 5.) se bo na Brdu odvijal seminar TMS za klube 2. lige. Gre za "Transfer Matching System", ki ga uvaja UEFA za laže spremljanje prestopnih aktivnosti. TMS naj bi sčasoma izkoreninil vse nepravilnosti pri prestopih nogometašev po vsem svetu, zato UEFA apelira na vse nogometne zveze, da v svojem okolju sistem vpeljejo čim bolj uspešno.

V nedeljo, 7. 2. bo v Slovenija izvedela, s katerimi nasprotniki bodo Kekovi varovanci nastopali v kvalifikacijski skupini za Euro 2012. Žreb bo potekal v Varšavi, poleg selektorja Keka pa se ga bodo udeležili še predsednik Ivan Simič, generalni sekretar Dane Jošt, sekretar A reprezentance Boštjan Gasser in podpredsednik NZS Stane Oražem.

Med 6. in 12. se bodo na seminarju ZNSS v turški Antalyji mudili nekateri sodniki s slovenske A1 liste, tisti, ki pa v Turčijo ne bodo potovali, bodo seminar opravili med 26. in 28. 2., ko se bodo v Portorožu dobili tudi kontrolorji ZNSS.

Še en datum zanimiv javnosti glede "sodniških zadev" bo 18. 2., ko se bodo v sklopu seminarja za medije dobili predstavniki ZNSS, ZNPL in slovenskih medijev. Na sedežu ZNPL bo podpredsednik NZS Rade Mijatovič slovenskim novinarjem predaval na temo modernih trendov sojenja v nogometu. ZNSS in ZNPL želita na ta način javnosti na nekoliko zanimivejši način prikazati pravila nogometne igre.

Še pred tem bo na Bledu med 15. in 16. 2. potekal Top Executive Programme (TEP), na katerem se bodo dobili najvišji funkcionarji z območja bivše Jugoslavije, dodani bodo še Slovaki, ki bodo skupaj razglabljali o problemih in nogometnih trendih v tem delu Evrope. Na TEPu bo prisotnih tudi nekaj pomembnih funkcionarjev s strani UEFE: Slovenijo bo tako ponovno obiskal Theodore Theodoridis, ki je pri Uefi vodja National Associations Departmenta, poleg njega pa še Marc Esselink, Alex Phillips, Pascal Torres in Simon Patrick.

18. 2. se bo na svoji 12. seji ponovno zbral Izvršni odbor NZS, vse oči javnosti pa bodo uprte v izbor novega/starega Generalnega sekretarja NZS. Ravno v tem terminu pa se bo v Južnoafriški republiki mudila delegacija NZS v sestavi dr. Matjaž Vogrin, Boštjan Gasser, Matjaž Kek, Aleš Zavrl in Matjaž Krajnik), ki se bo udeležila Fifinega seminarja za države udeleženke v Sun Cityju, ter opravila še dodatne oglede Port Elisabetha in Hyde Parka v Johanesburgu. Delegacije bo svoje oglede opravljala med 19. in 22. 2.

Reprezentančne aktivnosti (sicer mlajših) reprezentanc se bodo začele že sredi februarja, sezono pa bodo otvorili reprezentanti do 20 let, ki se bodo 17. 2. pomerili z Italijo v tekmovanju Mirop Cup. Med 22. in 27. 2. se bo reprezentanca do 18 let udeležila turnirja Roma Caput Mundi, med 18. in 23. 2. pa bo selektor Miloš Rus svoje fante (reprezentanco do 16 let - letnik 94) odpeljal na priprave v Strunjan, po njihovem odhodu pa bo, prav tako v Strunjanu, vadila reprezentanca U15 (letnik 95) s selektorjem Milošem Kostičem (od 23. do 28. 2.).

Prav 28. 2. pa je datum, katerega imata na svojem koledarju označenega tako selektor Matjaž Kek, kot selektor U21 Tomaž Kavčič. A reprezentanca se bo zbrala na Ptuju pred prijateljsko tekmo s Katarjem, fantje pa bodo prvič skupaj po tem, ko so se uvrstili na SP 2010. V Solkanu pa se bodo na isti dan zbrali reprezentanti U21, ki se bodo v začetku marca na prijateljski tekmi pomerili z Nizozemsko.

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA