01.02.2010 | NZS
Pregled meseca: Ponovno reprezentančne aktivnosti

Mesec februar bo ponovno zaznamovala kopica reprezentančnih aktivnosti, saj se po dolgem premoru ponovno zberejo Kekovi fantje, ki se bodo v začetku marca pomerili s Katarjem.

Do konca meseca je sicer še precej časa, delo na Nogometni zvezi Slovenije pa kljub reprezentančnim premorom ne pojenja. Tako se ravno danes v Zurichu mudi delegacija NZS v sestavi Boštjan Gasser in Miha Košorog, ki sta se udeležila Fifinega Kit Daya, kjer predstavniki vseh reprezentanc mednarodni nogometni zvezi predstavijo drese in opremo v katerih bodo reprezentance nastopile na prihajajočem Mundialu. Dogodek je seveda zaprtega tipa, saj so predstavitve reprezentančne opreme odvisne od vsake reprezentance oziroma opremljevalca opravljene v kasnejšem terminu.

Prve dni februarja (4. in 5.) se bo na Brdu odvijal seminar TMS za klube 2. lige. Gre za "Transfer Matching System", ki ga uvaja UEFA za laže spremljanje prestopnih aktivnosti. TMS naj bi sčasoma izkoreninil vse nepravilnosti pri prestopih nogometašev po vsem svetu, zato UEFA apelira na vse nogometne zveze, da v svojem okolju sistem vpeljejo čim bolj uspešno.

V nedeljo, 7. 2. bo v Slovenija izvedela, s katerimi nasprotniki bodo Kekovi varovanci nastopali v kvalifikacijski skupini za Euro 2012. Žreb bo potekal v Varšavi, poleg selektorja Keka pa se ga bodo udeležili še predsednik Ivan Simič, generalni sekretar Dane Jošt, sekretar A reprezentance Boštjan Gasser in podpredsednik NZS Stane Oražem.

Med 6. in 12. se bodo na seminarju ZNSS v turški Antalyji mudili nekateri sodniki s slovenske A1 liste, tisti, ki pa v Turčijo ne bodo potovali, bodo seminar opravili med 26. in 28. 2., ko se bodo v Portorožu dobili tudi kontrolorji ZNSS.

Še en datum zanimiv javnosti glede "sodniških zadev" bo 18. 2., ko se bodo v sklopu seminarja za medije dobili predstavniki ZNSS, ZNPL in slovenskih medijev. Na sedežu ZNPL bo podpredsednik NZS Rade Mijatovič slovenskim novinarjem predaval na temo modernih trendov sojenja v nogometu. ZNSS in ZNPL želita na ta način javnosti na nekoliko zanimivejši način prikazati pravila nogometne igre.

Še pred tem bo na Bledu med 15. in 16. 2. potekal Top Executive Programme (TEP), na katerem se bodo dobili najvišji funkcionarji z območja bivše Jugoslavije, dodani bodo še Slovaki, ki bodo skupaj razglabljali o problemih in nogometnih trendih v tem delu Evrope. Na TEPu bo prisotnih tudi nekaj pomembnih funkcionarjev s strani UEFE: Slovenijo bo tako ponovno obiskal Theodore Theodoridis, ki je pri Uefi vodja National Associations Departmenta, poleg njega pa še Marc Esselink, Alex Phillips, Pascal Torres in Simon Patrick.

18. 2. se bo na svoji 12. seji ponovno zbral Izvršni odbor NZS, vse oči javnosti pa bodo uprte v izbor novega/starega Generalnega sekretarja NZS. Ravno v tem terminu pa se bo v Južnoafriški republiki mudila delegacija NZS v sestavi dr. Matjaž Vogrin, Boštjan Gasser, Matjaž Kek, Aleš Zavrl in Matjaž Krajnik), ki se bo udeležila Fifinega seminarja za države udeleženke v Sun Cityju, ter opravila še dodatne oglede Port Elisabetha in Hyde Parka v Johanesburgu. Delegacije bo svoje oglede opravljala med 19. in 22. 2.

Reprezentančne aktivnosti (sicer mlajših) reprezentanc se bodo začele že sredi februarja, sezono pa bodo otvorili reprezentanti do 20 let, ki se bodo 17. 2. pomerili z Italijo v tekmovanju Mirop Cup. Med 22. in 27. 2. se bo reprezentanca do 18 let udeležila turnirja Roma Caput Mundi, med 18. in 23. 2. pa bo selektor Miloš Rus svoje fante (reprezentanco do 16 let - letnik 94) odpeljal na priprave v Strunjan, po njihovem odhodu pa bo, prav tako v Strunjanu, vadila reprezentanca U15 (letnik 95) s selektorjem Milošem Kostičem (od 23. do 28. 2.).

Prav 28. 2. pa je datum, katerega imata na svojem koledarju označenega tako selektor Matjaž Kek, kot selektor U21 Tomaž Kavčič. A reprezentanca se bo zbrala na Ptuju pred prijateljsko tekmo s Katarjem, fantje pa bodo prvič skupaj po tem, ko so se uvrstili na SP 2010. V Solkanu pa se bodo na isti dan zbrali reprezentanti U21, ki se bodo v začetku marca na prijateljski tekmi pomerili z Nizozemsko.

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 12.09.2019 | NZS
  V NNC Brdo drugi del Uefa CFM izobraževanja
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v preteklih dneh odvijal drugi dvodnevni seminar Uefinega izobraževanja CFM (Certificate in Football Management).
 • 03.09.2019 | NZS
  Dva pomembna dogodka Uefe v Ljubljani
  Evropska nogometna zveza (Uefa) bo 24. septembra v Ljubljani gostila dva pomembna dogodka. Tega dne bo namreč v slovenski prestolnici potekal Izvršni odbor Uefe, ob tem pa se bo na Trgu republike odvijal tudi Uefa festival šolskega nogometa.
 • 12.07.2019 | NZS
  Izvršni odbor NZS potrdil sestavo ženskih lig
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil sestavi 1. slovenske ženske nogometne lige in lige deklet do 17. let. V vsaki bo nastopilo po osem klubov.
 • 09.07.2019 | NZS
  UEFA.tv – nova brezplačna OTT platforma
  Evropska nogometna zveza je predstavila novo Over The Top (OTT) platformo za pretakanje video vsebin. Ponuja bogato zbirko arhivskih posnetkov na zahtevo, kakor tudi prenos izbranih tekmovanj v živo.
 • 01.07.2019 | NZS
  Pričetek prestopnega roka
  S 1. julijem se v Sloveniji pričenja poletni prestopni rok, ki bo trajal do 31. avgusta 2019. V tem obdobju bodo lahko igralci nogometa in futsala izvedli prestope v skladu z veljavnim Pravilnikom NZS o registraciji in statusu igralcev (PRSI).
 • 19.06.2019 | NZS
  Po 37. seji Izvršnega odbora NZS
  Danes je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekala 37. seja Izvršnega odbora NZS (2016-2020), na kateri so člani obravnavali kar 17 točk dnevnega reda.
 • 19.06.2019 | NZS
  Potrjena sestava 1. SNL in 2. SNL za sezono 2019/2020
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 37. seji potrdil sestavo članskih lig v tekmovalnem letu 2019/2020 (1. SNL, 2. SNL).
 • 19.06.2019 | NZS
  Potrjena sestava mladinskih lig za sezono 2019/2020
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 37. seji potrdil sestavo mladinskih lig v tekmovalnem letu 2019/2020 (1. SNL, 2. SNL).
 • 18.06.2019 | NZS
  Pred 37. sejo IO NZS
  V sredo se bo na Brdu pri Kranju sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Tokratna 37. seja bo zagotovo ena daljših v tem mandatnem obdobju, saj bodo člani izvršnega odbora obravnavali kar sedemnajst točk dnevnega reda, kar nekaj pa jih je še posebno pomembnih za slovenski nogomet.
 • 05.06.2019 | NZS
  Infantino po pričakovanjih z novim mandatom na čelu Fife
  Predstavniki 211 nacionalnih nogometnih zvez so na današnjem kongresu Mednarodne nogometne zveze z aplavzom potrdili nov mandat predsedniku Gianniju Infantinu.

DELI NA