11.01.2012 | 2. SNL
Pregled 2. SNL: Prednjači Aluminij

Ligaško tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi je po končanem jesenskem delu tekmovalnega leta 2011/12 postreglo s precejšnjo prednostjo prvouvrščene ekipe pred zasledovalci (9 točk) in prav tako velikim zaostankom desetouvrščene ekipe za devetouvrščeno (8 točk), medtem ko preostalih osem ekip razvrščenih od drugega do devetega mesta loči le deset točk.

Navedeno nakazuje zanimive boje v spomladanskem delu prvenstva, tako v boju za obstanek, kot tudi v boju za napredovanje oziroma uvrstitev v kvalifikacije za popolnjevanje 1. SNL. Prednost devetih točk nikakor ne dopušča spanja na lovorikah, prav tako pa zaostanek osmih ne pomeni slovesa od drugoligaške druščine.

Najuspešnejši strelec jesenskega dela prvenstva je Robert Kurež, igralec NK Aluminij, ki je zadel 10 od skupno 174 doseženih golov v tem tekmovanju.  Obisk gledalcev na tekmah (16410 gledalcev na 70 tekmah pomeni povprečen obisk 234 gledalcev na tekmo) ni na nivoju preteklih sezon. Z več kot nadpovprečnim številom gledalcev na domačih tekmah se lahko pohvalijo v ekipah Šampion Celje, Šmartno 1928 in Kalcer Radomlje, medtem ko je pri ostalih ekipah obisk povprečen ali pod povprečjem.  Sodniki so pokazali skupaj 364 rumenih kartonov (4,94 na tekmo) in 30 rdečih kartonov (0,43 na tekmo), za kar so bili vsi igralci skupaj kaznovani s prepovedjo nastopanja na 39 tekmah.

V jesenskim delu tekmovanja je na drugoligaške zelenice stopilo skupaj 223 igralcev, od tega jih je 8 nastopilo na prav vseh tekmah in to od začetka do konca. To sta vratarja ekip Garmin Šenčur in Dravinja Kostroj Šmajd Gregor in Čelofiga Sebastjan ter igralci Topolovec Denis in Sambolec Boris (oba Aluminij), Ribič Marjan (Dravinja Kostroj), Ajdovec Jure (Garmin Šenčur), Centrih Matej (Bravo 1 Interblock) in Barukčič Igor (Kalcer Radomlje).

V tekmovanje za fair play po jesenskem delu sorazmerno prepričljivo vodi ekipa Šampion Celje, izrazito negativnem smislu pa ne izstopa nobena izmed ekip.

Fair play lestvica

 

1

Šampion Celje

60

2

Aluminij

72

3

Dravinja Kostroj

82

4

Garmin Šenčur

83

5

Šmartno 1928

90

6

Krško

102

7

Roltek Dob

103

8

Bravo 1 Interblock

109

9

Bela krajina

109

10

Kalcer Radomlje

113

Tekst: NZS/BK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | 2. SNL
  Licenciranje 2. SNL: Vsi klubi uspešni
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. slovenske nogometne lige za sezono 2020/21. Vseh šestnajst prosilcev je bilo uspešnih.
 • 08.03.2020 | 2. SNL
  V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
  Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
 • 04.03.2020 | 2. SNL
  Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice
  S petkovo tekmo Drave in Nafte bodo po novembru oživela tudi drugoligaška igrišča. Vodilni Koper bo v soboto gostil Brežice, Gorica bo v nedeljo gostovala v Dobu, derbi kroga pa bo odigran v Radomljah. Tretja ekipa lige bo gostila četrte Ravenčane.
 • 24.02.2020 | 2. SNL
  Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću
  Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.
 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.

DELI NA