03.05.2010 | A
Predstavljen tudi beli dres slovenske reprezentance

Slovenska nogometna reprezentanca bo to poletje na svetovnem nogometnem prvenstvu v Afriki nastopila kot najmanjša država med 32 moštvi s celega sveta. Slovenija se je na prvenstvo uvrstila z zgodovinsko zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Rusiji.

V upanju na nadaljevanje uspehov bo slovenska nogometna reprezentanca na domačih tleh odslej nastopala v novih dresih proizvajalca Nike, ki jih na prsih krasi motiv Triglava, simbola slovenskega naroda in življenjske volje Slovencev.

Novi dres za tekme doma je bele barve, motiv Triglava pa zariše zelena barva na prsih. Poleg upodovitve nacionalnega simbola, zelena barva simbolizira tudi naravo in gozdove, saj je Slovenija glede na pogozdenost na prebivalca v samem vrhu Evrope (na tretjem mestu za Švedsko in Finsko).

Na zadnjem zunanjem delu ovratnika je napis 'Slovenija', na notranjem delu ovratnika pa so krogi, ki simbolizirajo nogometno žogo in so del grba Nogometne zveze Slovenije.

Na srčnem delu notranje strani dresa je grafika z motivacijskim sloganom reprezentance 'SRCE BIJE ZA SLOVENIJO', ki je napisana z ostrim tipom črk, kar simbolizira ostre in ponosne vrhove Triglava.

Številka in ime igralca na hrbtni strani dresa sta iz posebnega luknjičastega materiala, ki naredi dres še bolj zračen in lažji.

Tokratna ekološka inovacija dresa je, da je v celoti iz recikliranega poliestra. Vsak dres je tako narejen iz približno osmih plastičnih steklenic. Dres je bil oblikovan tudi z namenom, da nudi zračnost in večje udobje in tako pripomore k boljši igri nogometaša.

Izboljšan material Nike DRI-FIT je za 13% lažji ter hitro veže na sebe vlago in znoj igralca, kar nogometaša ohranja svežega, medtem ko nova tehnika luknjic ob straneh dresa in na zadnjem delu hlač povečujejo kroženje zraka, kar igralca med igro ohlaja.

Novi dres za tekme doma tvori zaključeno celoto skupaj z belimi hlačami, ki imajo zeleno obrobo ter na zadnjem delu napis 'SLOVENIJA'. Triglav je kot simbol Slovenije upodobljen z zeleno barvo tudi na belih nogavicah.

Nov Nike dres slovenske reprezentance za tekme v gosteh v zeleni različici pa je bil predstavljen že v začetku marca.

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA