28.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Triglav - Tabor

Druga tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach

TRIGLAV KRANJ - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

29. maj 2022, ob 19.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.500 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- upokojenci, študenti, ženske: 8 evrov
- mlajši od 15 let: 6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Po prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach je v boljšem položaju sežanski Tabor, a se pri Triglavu pred povratno tekmo na domači zelenici še niso predali. Kranjčani bodo v nedeljo lovili dva gola zaostanka, ob doseženem zadetku v Sežani - pravilo gola v gosteh je še v veljavi - pa razlika še ni nenadomestljiva. Boštjan Miklič je po srečanju na Krasu poudaril, da bo potrebno odpraviti napake v igri, Taboru pa se bo potrebno zoperstaviti z več poguma. Nenazadnje so Kranjčani v četrtek sprožili zgolj en udarec v okvir domačih vrat, Sežanci pa so bili na drugi strani bolj nevarni. Se lahko orli po dveh drugoligaških sezonah v nedeljo veselijo povratka med najboljše klube v državi?

Boštjan Miklič, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Nismo zadovoljni, predvsem drugi gol smo prejeli zaradi popolnoma nepotrebne napake. Gremo v Kranj in skušali bomo obrniti rezultat. Predvsem bomo morali biti bolj pogumni, nič še ni izgubljenega."

Kdo je vroč?

Tako prvi kot drugi polčas sta v svojem uvodu postregla z zadetkom. Kranjčani so se v četrti minuti srečanja veselili izenačenja, po prostem strelu Josipa Krznarića je z glavo v polno meril Žan Vipotnik. Posojeni napadalec Maribora je po tem, ko se je Triglavu pridružil pozimi, osemkrat zatresel mreže drugoligaških tekmecev. Lahko delodajalca iz Ljudskega vrta nase opozori tudi na nedeljski tekmi?

Ali ste vedeli?

Triglav se je od prvoligaške druščine poslovil pred dvema letoma, ko je v kvalifikacij izgubil z Gorico. Orli so tedaj sklenili tri zaporedne prvoligaške sezone, v elitni zasedbi slovenskega nogometa pa so doslej preživeli devet let. Najvišje so se uvrstili v sezoni 2010/11, ko so v desetčlanskem tekmovanju prehiteli Primorje, Nafto in Celje ter zasedli sedmo mesto.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Tabora so dobili prvo tekmo v lovu na obstanek v Prvi ligi Telemach. Dušan Kosić, pred leti tudi trener Triglava, si je po zmagi pošteno oddahnil, saj so Kraševci s tremi doseženimi zadetki napolnili dozo samozavesti. Ljubljančan na klopi Tabora kljub zmagi še ni slavil, saj njegove varovance v nedeljo čaka še drugi del naloge. Prav Kranjčani so pred dvema letoma na lastni koži dobro spoznali, da lahko povratni obračun prinesek velik zasuk, zato se Sežanci še ne morejo in smejo povsem sprostiti. Lahko pa jih trije zadetki za hrbtom Luke Čadeža dodatno navdahnejo, da učinkovito predstavo ponovijo tudi na Gorenjskem. Kdo bo med prvoligaši igral v sezoni 2022/23, bodo to Kranjčani ali Sežanci?

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Fantje so dobro opravili s 'prvim polčasom', zdaj pa se je potrebno dobro umiriti. Ker šteje gol v gosteh, rezultat 3:1 ni garancija, da ne bo zanimivo tudi na drugi tekmi."

Kdo je vroč?

Fahd Ndzengue je bil z dvema zadetkoma v drugem polčasu osrednji junak zmage Tabora. Član reprezentance Gabona je v 75. minuti v mrežo Triglava pospravil odbitek po poskusu Roberta Čakša, pet minut zatem pa je neubranljivo sprožil še z roba kazenskega prostora in matiral nemočnega Luko Čadeža. Afriški napadalec je bil eden od sežanskih dolžnikov letošnje sezone, bo v kvalifikacijah rešitelj Kraševcev?

Ali ste vedeli?

Kraševci so pred pričetkom četrtkovega dvoboja podelili priznanje "Srce Tabora". Pristaši kluba ga z glasovanjem izberejo nogometaša Sežancev, ki s svojim odnosom, pripadnostjo ter pozitivnim vplivom tako na igrišču kot izven njega pripomore levji delež k ustvarjanju pozitivne zgodbe kluba. Lani so navijači priznanje podelili Marku Ristiću, ki ga v četrtek ni bilo v kadru Dušana Kosića, letos pa je pripadlo Dinu Stančiču. Domači napadalec se je v letošnji sezoni zavihtel na vrh večne prvoligaške lestvice strelcev Tabora.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ostaja prvoligaš
    Tabor je s petimi zadetki na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach potrdil obstanek med prvoligaši. Mrežo Triglava je trikrat zatresel Dino Stančič, na Gorenjskem sta se veselila še Fahd Ndzengue in Žiga Ovsenek.
  • 26.05.2022 | Prva liga Telemach
    Na prvi tekmi zmaga Kraševcev
    Sežanski Tabor si je v boju za ohranitev prvoligaškega statusa priigral lepo prednost, Kraševci so prvi dvoboj kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach s Triglavom dobili z rezultatom 3:1.
  • 25.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Goričani bodo v Prvi ligi Telemach zamenjali Kidričane, zadnjega prvoligaša pa bomo dobili po dveh tekmah Tabora in Triglava. Bodo Sežanci zadržali prvoligaški status ali se med elito vračajo Kranjčani?
  • 12.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do zmage v Kranju
    Nogometaši Triglav Kranja so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 1:2 (0:1).
  • 10.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Triglav je izgubil tudi v Murski Soboti in z novim porazom še poglobil težave. Orli v nedeljo nujno potrebujejo zmago, a bo Tabor na Gorenjskem zaigral navdahnjen po novem skalpu Maribora.
  • 05.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor doma znova uspešen
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Triglav s 3:1 (1:1).
  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Triglav je dvema zmagama dodal še remi in ostaja del četverice ekip, ki spomladi še ne poznajo poraza. Kranjčani bodo na zadnji tedni 24. kroga PLTS napadali sežansko trdnjavo, Kraševci pa se v dvoboj podajajo močnejši za točko iz Maribora.
  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav doma do zmage proti Taborju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:2).
  • 23.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Kranjčani so po trenerski menjavi kot prerojeni, znake življenja pa znova kaže tudi sežanski Tabor, ki je pretekli konec tedna navdušil proti Mariborčanom. Komu bo pripadel sobotni obračun?

DELI NA