Pred tekmo: Triglav - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

TRIGLAV KRANJ - CB24 TABOR SEŽANA

26. oktober 2019, ob 13:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 879 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

TRIGLAV

Prepoved nastopa: /

V štirih tekmah pod taktirko Vlada Šmita so nogometaši Triglava osvojili pet točk (skupaj jih imajo na računu 11) in si nekoliko obnovili dodobra načeto samozavest. Da so po menjavi trenerja orli kot prerojeni, so dokazali tudi v Fazaneriji. Iz Murske Sobote bi skorajda odnesli kar vse tri točke, a je domačinom v izdihljajih tekme le uspelo preprečiti boleč poraz. Triglav se še naprej nahaja v coni izpada, po predstavah v zadnjih tednih pa si kljub vsemu lahko obeta svetlejšo prihodnost. Kranjčane v soboto čaka izredno pomemben obračun s Taborom, ki, podobno kot Gorenjci, znova kaže znake življenja. Kdo bo uspešnejši?

Gašper Udovič, vezist Triglava: "Vsaka tekma je pomembna, tudi naslednja bo za nas nosila izjemen pomen. Nadaljevati moramo s takim pristopom in željo, kot je bilo značilno na zadnjih tekmah. V tem primeru sem prepričan, da nam bo uspelo premagati Tabor. Veliko lahko z zmago. Vemo, da nas je Tabor v tej sezoni že premagal, a menim, da bo tokrat drugače in bo zmaga ostala v Kranju."

Kdo je vroč?

V Prekmurju je še sedmič v sezoni udaril Luka Majcen. Kranjski kapetan je bil v sedmi minuti najspretnejši v domačem kazenskem prostoru in okroglo usnje pospravil v soboško mrežo. Svojo statistiko je izboljšal tudi za asistenco, v 80. minuti je dobro izveden protinapad kronal s podajo Davidu Tijaniću, ki je z močnim strelom premagal Matka Obradovića. Bo tandem, ki je nase opozoril že na začetku sezone, zasijal tudi ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Prvi medsebojni obračun tokratnih tekmecev se je končal z zmago "češenj". Tabor je avgusta v Sežani slavil z 2:0, prvi gol je z enajstih metrov prispeval Predrag Sikimić, kranjsko usodo pa je v izdihljajih obračuna odločil Mario Babić. Zanimivo, obe preostali tekmi (odigrani v sezoni 2003/04) sta se končali brez zadetkov. Orlom torej sploh še ni uspelo zatresti kraške mreže, bo tokrat drugače?

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežančani so pretekli konec tedna navdušili. Na Krasu so dokaj nepričakovano padli aktualni državni prvaki iz Maribora. Tabor je Štajercem nasul kar štiri gole, razlika med tekmecema pa je bila očitna tudi na igrišču. Domačini so po zgodnjem vodstvu začutili, da se lahko enakovredno kosajo z vijoličastimi, ki v nedeljo niso bili pravi. Eno za drugo so nizali napake, na drugi strani pa jih je tokrat izredno učinkoviti Tabor s pridom izkoriščal in tri točke so zasluženo ostale v Sežani. Kraševci so se tako nekoliko odlepili od skupinice, ki jo sestavljajo Domžale, Bravo in Triglav, ter se utrdili na šestem mestu. Se bodo tam zadržali tudi po tekmi v Kranju, ki jih čaka v soboto?

Kdo je vroč?

Med najboljše strelce lige se je z dvema zadetkoma vrnil Predrag Sikimić. Prvič je bil na pravem mestu v 50. minuti, ko je izkoristil dober predložek Ivorja Horvata z desne strani. Kenana Pirića je v izdihljajih srečanja premagal še drugič in postavil končni izid, na Krasu pa je poleg “Sikimatorja” blestel tudi Rodrigue Bongongui. Za prvi zadetek mu je žogo lepo odložil prav Sikimić, drugega je Kamerunec zabil po veliki napaki Milca.

Ali ste vedeli?

Tabor je Mariborčanom v nedeljo zadal najvišji poraz v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Pred tem so Mariborčani na štajerskem derbiju s Celjani izgubili z 2:1, nekaj tednov poprej so na uvodni tekmi prvenstva z enakim rezultatom klonili proti Triglavu. Na drugi strani je bila za Sežančane to peta (in najvišja) zmaga v dosedanjem delu tekmovanja.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav doma do zmage proti Taborju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:2).

DELI NA