Pred tekmo: Triglav - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE

22. februar 2020, ob 14:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 617 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

TRIGLAV

Prepoved nastopa: Luka Majcen

Orli so imeli po uvodnih desetih krogih na računu vsega šest točk. Potem, ko so Kranjčani že takoj na začetku vzeli mero aktualnim prvakom iz Maribora in dva tedna zatem nadigrali še Velenjčane, so se v gorenjski prestolnici začele hude težave. Do konca septembra so nanizali sedem porazov, potrebne so bile spremembe. Dejan Dončić je zapustil kranjsko klop, v Kranju pa so morali poiskati novo rešitev. Šok terapija je zadostovala za manjši preporod in Triglav se je pod srbskim strokovnjakom odlepil od dna lestvice . Kljub debaklu, ki so si ga tik pred premorom privoščili v Kidričevem, si Gorenjci tako lahko obetajo uspešno nadaljevanje sezone. Tega bodo v soboto otvorili na domači zelenici, v goste tokrat prihaja zadnjeuvrščeni Rudar.

Aleš Mertelj: "V ekipi je jasno razvidno, da se vsak posameznik bori za svoje mesto na terenu in lahko rečemo, da smo zgradili pozitivno rivalstvo. Vsak od nas ima kakovost, posameznik pa bo pokazal največ le v primeru, ko bomo delovali kot celota. In to je lahko naša močna stran."

Kdo je vroč?

Prvo polovico kranjske sezone je močno zaznamoval Luka Majcen. Ljubljančan je na šestnajstih tekmah prispeval kar devet zadetkov (skupaj so jih Gorenjci dosegli 25), a si je na koncu jesenskega dela z nešportnim obnašanjem prislužil črno piko in šest tekem prepovedi. Izkušeni napadalec je do sedaj »odsedel« le polovico kazni, soigralce bo torej tudi proti Rudarju spremljal s tribune.

Ali ste vedeli?

Kranj so med zimskim premorom zapustili David Tijanić, Egzon Kryeziu in Elvedin Herić. Tijanić in Kryeziu sta odšla na Poljsko – prvi bo branil barve Rakowa, drugi pa se je pridružil gdanskemu prvoligašu. Elvedin Herić je v domovini okrepil vrste Slobode iz Tuzle. Siniša Brkić je nastalo vrzel v gorenjskih vrstah zakrpal s prihodom bratov Wilmots (Reno in Marten sta sinova slovitega Marca Wilmotsa, ki je bil prisoten ob podpisu pogodbe), Armina Ćerimagića, Žana Luke Kocijančiča, Erika Glihe in Berata Bečirija.

RUDAR

Prepoved nastopa: /

Še slabše kot Triglavani so sezono začeli Knapi, a se jim za razliko od tokratnih nasprotnikov ni nikoli zares uspelo rešiti serije slabih rezultatov. V rudarskem mestu so poskušali z večimi trenerskimi menjavami, ki pa v slačilnico niso vnesle potrebne svežine. Rudar na dvajsetih prvenstvenih tekmah ni vpisal niti ene samcate zmage, čeprav je potrebno priznati, da je (še posebej v obdobju pred premorom) nekajkrat prišel zelo blizu. Ker pa »zelo blizu« na velenjsko žalost ne prinaša točk, se Štajerci še vedno nahajajo povsem na dnu prvenstvene razpredelnice in delujejo kot najverjetnejši kandidati za izpad. Lahko v drugi polovici prvenstva četa Andreja Panadića preseneti in spiše drugačno zgodbo?

Andrej Panadić: "Mislim, da bomo presenečenje spomladanskega dela sezone, čeprav nas ima večina že za odpisane, saj se nahajamo na zadnjem mestu razpredelnice. Zadnjih nekaj tekem smo odigrali dobro in organizirano. Zdaj smo to dvignili še za nivo višje. Zadnjo pripravljalno tekmo smo odigrali proti Mariboru in izgledali kot dobra ekipa. Žal mi je, da smo izgubili, saj bi igralcem pozitiven rezultat koristil že iz psihičnega vidika. Ampak igralci se zavedajo, da dobro trenirajo in igrajo in da je treba nadaljevati v tem ritmu."

Kdo je vroč?

Velenjčani se bodo po odhodu Rijada Kobiljarja v napadu toliko bolj zanašali na Dominika Radića. Hrvat je v dosedanjem delu sezone vpisal pet golov, kar zaenkrat zadostuje za naziv najboljšega strelca Rudarja. Zadetek manj ima na svojem računu Mićo Kuzmanović, poleg napadalca iz Bosne in Hercegovine pa so nasprotnikovo mrežo zatresli še Leo Ejup, Damjan Trifković in Leon Črnčič.

Ali ste vedeli?

Velenjske vrste je sredi januarja zapustil Rijad Kobiljar, odslej bo igral v tretji nemški ligi. Odhod prve violine je za knape brez dvoma predstavljal nov težak udarec, rudarsko mesto pa so zapustili še Ivan Vasiljević, Nemanja Tomašević in Haris Kadrić. Velenjčani so iz druge lige pripeljali Matea Panadića, iz slovaškega Trenčina pa Jovana Pavlovića. Dino Škvorc je na Štajersko prišel po epizodi na Madžarskem, kjer je okroglo usnje brcal za Honved.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav za uvod do zanesljive zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

DELI NA